11 hetki

Tänään voi olla armon päivä, mutta huomisesta emme sitä tiedä. Raamatussa kerrotaan, että viimeisinä päivinä ihmiset ovat rakkaudettomia sillä laittomuus pääsee valtaan (Matteus 24:12). Kun lait rikotaan sillä on vaikutus meihin ihmisiin. Esiintyy hällä väliä -asennetta. Minä ajoin tässä yhtenä päivänä ylinopeutta ja kamera räpsähti. Olin liian kiireinen, keskittynyt ajatuksissani muuhun, mielestäni tärkeämpään ja unohdin ennakoida ympäristöäni. Mutta kun valo osui silmääni, en ollut enää yhtään huoleton. Heti mietin, miten tuonkin sakon korvaisin ja painoin mieleeni, että tässä kohden on jatkossa aina hyvä hidastaa, jottei tule enempää seuraamuksia. Liikennelaista on seuraamus, rikesakko, joka on vielä noussut tänä vuonna. Sen tiedän.

Mutta jos ei ole lakeja, laittomuus tulee vallitsevaksi olotilaksi. Se on vakava ja vaarallinen tila. Joskin petollisen huomaamaton. On kuin jokin olisi mennyt rikki, mutta emme vain itse huomaa että mikä. Rakkaus on yhteydessä lakeihin. Ilman lakeja ei ole rakkauttakaan. Inhimilliset lait ovat peilikuva jumalallisesta laista. Kun jumalallinen laki on rikottu, ei ole enää ihmisten välistä liimaa, keskinäistä yhteyttä, solidaarisuutta, välittämistä, rakkautta. Siitä seuraa monia ikäviä asioita, esimerkkejä ympärillämme joita sinäkin huomaat. Vai sanotko, hällä väliä!

Koska laittomuus on päässyt valtaan, lasten suojeleminen on maassamme vähentynyt. Lapsuutta rikkovaa seksuaalisuutta tavataan useammin. Mediassa nousevat tapaukset ovat yhä räikeämpiä, teot pitkäkestoisempia, seuraukset ilkeämpiä niille yksilöille joihin teot kohdistuvat.

Minäkin huomaan itsessäni laittomuuden vallan. Jotta voisin rakastaa sinua, tarvitsen itsekin kipeästi armon kokemusta. Muuten nukahdan ja sinä huomaat sen siitä, että kun kävelet ohitseni minä kuorsaan. En kuule sinua, en näe sinua ja minulla ei ole sanoja sinulle. Olen pulassa, mutta huomaanko sitä jos nukun?

Tänään on armon vastaanottamisen päivä. Pysy hereillä. Huomenna voi jo olla liian myöhä. Armon ovet suljetaan, viimeinen sielu kutsutaan sisälle. Lunastettujen luku täyttyy. Ulkona ovat vuohet ja koirat. Itku ja hammastenkiristys eivät ole miellyttävä osa. Se, joka on käynyt hammasjomotuksen vuoksi hammaslääkärillä on saanut vähän maistaa helvetin esimakua. Mitä on olla rakkauden ulkopuolella? Helvetissä ei esiinny solidaarisuutta, siellä ei kukaan ole toisen veli. Olenko minä muka veljeni vartija, kuvastaa helvetin asujen asennetta. Helvetissä on kaaos, koska siellä on hällä väliä -asenne.Sieltä puuttuu järjestys, sillä Luoja ei ole siellä.  Siellä ei kukaan kutsu sinua mukaan, ei sammuta janoasi, ei poista hammassärkyäsi. Niin, ehkä joku vanhuksistamme lepää juuri omassa maanpäällisessä helvetissään, laitoksessa, jossa ketään ei vähempää voi kiinnosta, mikä vanhuksella on hätänä. Helvetissä ei ole ystävällistä sairaanhoitajaa, joka toisi sinulle helpottavan särkylääkkeen ja toisi vesilasillisen sammuttamaan kuumeisen janosi. Siellä  on hoitaja, joka voi tuoda sinulle sen viimeisen pillerin, jotta sinusta päästäisiin eroon. Paitsi että helvetissä ei ole exit:iä. Se on ikuinen.

Armon aika on NYT. Ota armo vastaan. Jumalan armo on lahja. Sen voi helposti menettää välinpitämättömällä hällä väliä -asenteella. Olemme kaikki samalla viivalla, nuoret ja vanhat, rikkaat ja köyhät. Jumalan talossa meillä ei ole huonetta, ei nimeä, ei asiaa, jollemme ole sitoutuneet tähän lahjaan täällä ajassa. Lahjan nimi on Jumalan Poika, Jeesus Kristus. Hän on avain armon taloon. Onko sinulla jo avain hallussasi? Tunnusta, että tarvitsen Jumalan armoa. Tunnusta, että olet vaalinut hällä väliä -asennettasi jo liian pitkään. Avaa sydämesi, usko ainoastaan, ja sinä pelastut. Sinun kanssasi pelastuu myös perhekuntasi. Sillä sinä kävelet armon avainten kanssa perheesi luokse ja kerrot heille hyvät uutiset. Tänään on armo tullut kylään tähän taloon ja se muuttaa sinut vastuulliseksi. Sinä rakastat, sillä sinua rakastettiin ensin. Sinä tulet armon perilliseksi. Sinä et kyllästy ja sinä et nuku onneksi ohi, sillä sinä tunnet Rakkauden. Sinä saat lahjaksi rakkauden totuuteen. Ja sinä pelastut.

perhe hyva-olo vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *