Poropeukalon keittiössä

OI000007.jpg

Mieheni täytti tällä viikolla vuosia ja toivoi kakuksi voileipäkakkua. Tällaiselle kokille, joka onnistuu tuhoamaan alkeellisimmankin ruokalajin joko paistaessa, maustaessa tai valmistellessa, voileipäkakku oli aika kova haaste. Tartuin kuitenkin härkää sarvista ja valitsin netistä kohtuu helpon ohjeen, jota aloin toteuttaa. 

Leipänä kakussa oli tavallinen vaalea täysjyväpaahtis, kun ei valmiiksi pitkittäin leikattua vuokaleipää kaupasta löytynyt. Kolme palaa rinnakkain ja neljä kerrosta. Väliin tuli ruohosipulituorejuustoa, kermaviiliä, kinkkua ja kurkkusalaattia. Kun kerrokset oli täytetty täytteellä, sai kakku levätä kelmuun pakattuna jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuorrutteeseen tuli sulatejuustoa ja majoneesia sekä ruohosipulisilppua. Sulatejuuston olisi pitänyt olla koskenlaskijaa, mutta säästeltiin ja ostettiin tavallista sulatejuustoa. Pinnalle laitoin rumaa kuorrutetta peittämään kirsikkatomaatteja, kurkkua ja kinkkua. Ohjeessa neuvottiin koristelemaan kakkua vielä persiljalla, mutta emme niin perusta persiljasta.

Kakku oli hyvää ja siitä riitti iloa useammaksi päiväksi, jopa näinkin ahneessa kodissa. Kurkkusalaattia olisi täytteessä saanut olla hiukan enemmän ja ulkonäkö olisi voinut olla miellyttävämpi. Lisäksi kuvassa olevat kynttilät alkoivat heti sytytyksen jälkeen vuotaa steariinia kakkuun. Ei siis kynttilöitä!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.