Asioita, joita vihaan tiskaamisessa

ite puin

Koska talouden toistaiseksi ainoana lomalaisena olen henkisesti velvoitettu suorittamaan isomman osan kotitöistä, joudun myös kohtaamaan arkkiviholliseni, tiskiharjan, keskimääräistä arkea useammin. Sen kunniaksi (ja toki itsemotivoinniksi ja tehtävän yleiseksi helpottamiseksi), tässäpä lista asioista, joita vihaan tiskaamisessa eniten:

  • Se, kun nostaa astiaa kuivauskaappiin ja siitä lähtee tippa valumaan rannetta pitkin kainaloon
  • Se, kun yrittää avata tulppaa ja osuukin vahingossa leipäveitseen
  • Se, kun lempikahvimuki lipsahtaa lattialle ja menee rikki (ruma kahvimuki taas ei mene tippuessaan rikki, vaikka sen viskaisi parvekkeelta)
  • Se, kun todella tarkasti hinkkaa ja harjaksii lasin putipuhtaaksi ja siinä vaiheessa, kun on nostanut sen kuivauskaappiin (ja kärsinyt ensimmäisen kohdan tipankin vielä), huomaa, että siinä on vielä tahra
  • Se, että on liian vähän vaahtoa, eikä sitä enää tulee lisää, vaikka kuinka molskisi
  • Se kun huljauttaa vettä altaasta varpaille ja sitten joutuu vielä kuivaamaan lattiaakin
  • Se, kun tiskivesi on liian kuumaa ja käsi palaa
  • Se, kun huuhteluvesi on liian kylmää ja käsi palelee
  • Ihan kaikki

FU, tiskit.

ps. toki kirjoitin tätä tiskaamisen sijaan

pps. lisäksi vihaan imuroimista

ppps. ja pölyjen pyyhkimistä

Kommentit

I feel your pain.

Toi tippa kohti kainaloa on kyllä henkilökohtainen nemesikseni nro 1.

Vierailija (Ei varmistettu)

Entäs lavuaarin pohjalle jäävä ruokamössö joka pitää kaapia pois sormin kun talouspaperi on lopussa. Tai altaaseen kertynyt astiakasa, jonka päälle on laskettu vettä toissapäivänä. Se kylmä ruokaliemi...

Pullis (Ei varmistettu)

Mä inhoan ehkä eniten sitä, mitä tiskaus tekee muutenkin onnettomille käsilleni. Ne menevät ruttuisiksi kuin rusinat. Enkä tykkää käyttää mitään kumihanskojakaan. Tuo edellisen kommentoijan mainitsema lavuaariin jäävä töhnä on myös inhottavaa, samoin astioissa lilluva Fairy-kastike, jos ne on jätetty kivasti muutamaksi päiväksi likoomaan...Onneksi nykyisessä kämpässä on astianpesukone. Ei varmaan lohduta tämä tieto :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdoton ykkönen on se kun on huuhdellut huolella puolet tiskeistä ja sitten vahingossa molskauttaa sitä tiskivaahtovettä niiden puhtaiden päälle, ja pitää alottaa alusta...

eskimo_ (Ei varmistettu)

Sekin raivostuttaa kun laittaa hanan päälle (täysille tietenkin, miksi meillä on edes muita vaihtoehtoja?) ja joku astia on siellä lavuaarin pohjalla *juuri* sellaisessa asennossa että se pärskäyttää sen vesisuihkun suoraan itsesi päälle.

(Ja tähänhän ei tarvita edes tiskausaikeita, se voi tapahtua koska vain kun lavuaarissa on astioita - eli aina.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Allekirjoitan kaikki kohdat. Luojan kiitos meillä on pieni tiskikone, joten tarvitsee tiskata vaan paistinpannuja ja muuta sellaista. Mutta koska tiskiä on vähän, vesi ei ehdi jäähtyä ja käsi palaa aina kun yrittää avata tulppaa. Ja hanastahan tulee siis kylmää tai tulikuumaa vettä.

Ja yksin siivotessa tulee aina fiilis, että olis mielummin töissä kun lomalla siivoomassa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin totta. <3 astianpesukone <3

netta jasminet

Täällä toinen tiskauksen vihaaja! Imurointikaan ei ole kivaa. Moppaus ja lakaisu on kaikista "kivointa". 

Voitte vain uskoa, kuinka otti päähän kun vuokratessani huoneen kesäksi keski-ikäisen pariskunnan huushollista huomasin onnekseni keittiössä astianpesukoneen, mutta pam - se oli mennyt rikki juuri sinä päivänä, kun taloon tulin. Kyseinen pariskunta vaikuttaa olevan sen verran pihiä porukkaa, että eivät uutta osta... Imurin vanha ja painava kuin mikä, ei imuroi edes kunnolla ja saa aikaan mustelmia. 

Ja pölyt eivät koskaan lähde pois vaikka kuinka pyyhkisi. Kiitos huoneessani olevien LASIPÖYTIEN. 

Laiskimus maksimus (Ei varmistettu)

Tiskaaminen on kamalaa. Itse tiskaan liottamalla. Toimii parhaiten, kun tiskaa sellaista määrää, joka mahtuu kahteen altaalliseen. Eli laitetaan ensimmäinen erä astioita altaaseen (ehdottomasti kaikki ruokailuvälineet ja lasit tähän erään). Tohotetaan kuuminta mahdollista vettä astioiden päälle ja astianpesuainetta. Annetaan olla altaassa ja tehdään muita asioita kunnes vesi on jäähtynyt niin ettei polta käsiä. Ryhdytään tiskaamaan, ja samalla laitetaan huuhteluvesi valumaan, taas kuumaa vettä. Kun ensimmäinen erä on huuhteluvedessä, laitetaan toinen erä tiskiveteen, ja annetaan molempien erien ässehtyä omissa vesissään ja tehdään muita kivempia asioita. Kun huuhteluvesi on jäähtynyt siedettäväksi, niin nostetaan astiat kuivumaan ja tiskataan toinen erä. Ei tarvitse yhtään hinkata likaa pois, kun se likoaa irti, ja kuuma vesi irrottaa rasvan laseista.

Työnvälttelyn iloa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.