Hei, katsokaa! Määkin osallistun ruokaviikkoon!

ite puin

Lilyssä on tällä viikolla teemana ruoka, joten kannankin oman (loistavan, vaikka itse sanonkin) korteni kekoon. Siinä missä muut ihmiset selailevat uutuustuotteita kenkäkauppojen tai sisustusliikkeiden sivuilta, päädyn itse (säälittävän) monesti tarkistamaan jätski- ja karkkiuutuudet. Tällä kertaa pioneeriluontoinen tutkimustyöni tuotti tulosta.TA-DAA! Toffeesuolapähkinäjäätelö! TOFFEESUOLÄPÄHKINÄJÄÄTELÖ! (toista edellisen vähä-älyistä hihkumista tovi oikean mielentilan saavuttamiseksi)

plussat:

  • no se oli hyvää.
  • ingmannilla on selkeästi töissä joku, joka ymmärtää suhteuttaa toffeepähkinäosuuden ja vaniljajäätelön oikein. Eli ensimmäistä riittävästi.miinukset:Nillinnillin, voihan sitä tehdä itsekin kinuskikastikkeesta ja suolapähkinöistä, mutta 1)kuka muka syö jotain vaniljajätskiä, että sitä olisi kotona valmiina ja b)kaikki on aina parempaa, kun saa jonkun toisen valmiiksi tekemänä. Jos välttämättä haluaa olla joku pätevä diy-henkilö, miksei sitten lisäisi sitä kinuskikastiketta (ja suklaa-) tähän.

Kommentit

Nade
Aurinkosadetanssia

"Vähälaktoosista vaniljakermajäätelöä, brownie-karamellikastiketta, englantilaista toffeekastiketta ja suolapähkinöitä." Drooool! Nyt löyty nannaa tavaraa, pakko ostaa! Vedän itkupotkuraivarit, jos tätä ei löydy tänään kaupasta. Ja syytän sua tästä pakkosaada-olotilasta.

(En läppärin näytöltäni edes ensin tajunnut missä se jäätelöpaketin kuva tuolla Ingmanin sivuilla on, ja kun huomasin, lollailin aika makeasti :D)

Romy

Jos pähkinäjäätelöt on sydäntä lähellä muutenkin, niin suosittelen kokeilemaan Lidlistä saatavaa saksanpähkinäjäätelöä! Aivan järkyttävän hyvää. Siinä ne saksanpähkinät on karamellisoituja ja jäätelö on kunnon kermajäätelöä <3

sasd (Ei varmistettu)

Hei oon ihan samaa mieltä tuosta Lidlin saksanpähkinäjäätelöstä! Se on taivas maan päällä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

En ala! Kaikki kiva kehitys suomalaisella jäätelörintamalla tapahtuu tietysti silloin, kun minä en ole siellä! No, onneksi nämä jenkitkin osaavat jäätelönteon, itse asiassa jopa erinomaisen hyvin.

Lakritsijäätelön joudun kuitenkin tekemään itse. Sitä varten on Suomesta tuotu monta tuubillista lakritsikastiketta. Sen kun sotkee paikallisen sitruunajäätelön kanssa niin toimii!

(Ei varmistettu)

Ainekset:
Vähälaktoosinen kerma, sokeri, tärkkelyssiirappi, vähälaktoosinen maitoproteiini, maapähkinät, vesi, vähälaktoosinen maitotiiviste, vähälaktoosinen rasvaton maitojauhe, vähälaktoosinen voi, kasvirasva, emulgointiaineet (E471, E322-soijalesitiini), sakeuttamisaineet (E410, E412, E407, E440), manteli, suola, aromit (vanilja, vanilliini), happamuudensäätöaine (E500), säilöntäaine (E202) ja vaniljarouhe.

Juu, ehkä teen itse.

Lottavee

Jaa mikäs tuo englantilainen toffee oikein on..? Jenkeissähän kutsutaan english toffeeksi sellaista rapsakkaa tavaraa, kun taas briteissä toffeen synonyymi on oikeastaan fudge, joka on taas IHAN eri asia. Tarkkoja asioita nämä.

tiiti
ite puin

Nade, mulle kävi ekaksi ihan samoin ton kuvan kanssa :D

Romy ja sasd, vinkki vastaanotettu!

A. Sinivaara, hihi, mikäli Ben&Jerryyn on katsomista, niin kyllä sielläkin jäätelönerokkuudessa löytyy, ja lakujäätelö <3

Vierailija, joo tämä oli tosiaan suunnattu sille n. 99,9%  lukutaitoisesta kansasta, jolle _ei_ tule yllätyksenä, että pakettijäätelöissä on eekoodeja.

Lottavee, hmmm... toffeetiedettä. Munsta tuo oli aika tavallista kinuski/toffeekastikkeen makuista (en kyllä edes tiedä, onko toffeella ja kinuskilla jotain eroa, paitsi ehkä kinuski on juoksevampaa), ei ollut siis mitään rapsakkaa vaan semmoista mönjää :D

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.