Joulunajan mielensäpahoituskalenteri, 4. luukku

ite puin

Joululaulut

Olen havainnut joululauluissa mm. seuraavia vikoja:

  • Niissä on joku typerä kikkeliskokkelis-hilipilirimpsis-rallatus, joka ei tarkoita yhtään mitään, mutta tarttuu päähän kuin keskimääräistä ärhäkkäämpi herpes.
  • Vaihtoehtoisesti ne ovat niin masentavia, että saavat kyseenalaistamaan elämisen mielekkyyden ylipäätään. Tätä on sitten kiva pohtia yksin talven kylmässä pimeydessä.
  • Niihin on kehitetty joku sellainen "hupaisa" ryhmäleikki, että epäilys siitä, että joululauluja kirjoittavat vain psykopaattisadistit ainoastaan vahvistuu. Kuka muka tanssii kuusen ympäri piirissä, ellei huoneessa oleva aseistettu vartija gimp-naamarissa pakota?
  • Joululaulut eivät kerro joulusta, vaan siitä kuinka ihmisen kuuluu olla kuuliainen ja nöyrä ja jotenkin peloissaan. Useimmiten tätä ei edes suuremmin yritetä peitellä.
  • Kellot.
  • Jouluvirret kuulostavat yhteislaulettuna jotenkin siltä yliääniulinalta, jota Susikoira-Roi todennäköisesti pitäisi, jos se kastroitaisiin ilman nukutusta. Tai siis, jos noin neljä-viisikymmentä Susikoira-Roita kastroitaisiin sarjassa erittäin kaikuvassa tilassa. Joulun kellot kajahtaa, konkreettisesti.
  • Joululaulut ovat laulamiselle sama kuin intteret on kirjoittamiselle ja sellainen määrä demokratiaa ja avoimuutta ei vain voi olla hyväksi
  • Niissä ei ole räjähdyksiä tai dinosauruksia. Eikä edes seksikkäitä vampyyrejä tai paidattomia lähes suojaikärajan ylittäneitä ihmissusia. Voi siis pohtia, onko niillä mitään tarkoitusta ollenkaan?

Kommentit

reettahh (Ei varmistettu) http://mukillinenmaitokahvia.wordpress.com

Ihan huippu joulukalenteri!! :D
Mahtava idea! Ja vitsi osaat kirjoittaa hauskasti! Pakko käydä kyl lukemassa joka päivä!

Keep on going girl! :)

Vau mikä vauva!

Me ollaan tanssittu kuusen ympärillä piirissä! Ja oli jopa niin lystikästä että ollaan toistettu se useena vuonna :D

Eeta (Ei varmistettu)

Tuo masentavuuden määrä jaksaa itseäni hämmästyttää. Miksi rakastettuja perinteisiä joululauluja ovat ne, joissa a) pieni lapsi on kuollut, ja joutuu varpusen hahmossa kerjäämään ruokaa pakkasessa, b) yksinäinen lapsi käy äitinsä haudalla ja c) koko perhe näkee nälkää ja itkee ilosta kun äiti saa kerjättyä vähän leipää ja kalan. Itselleni tulee tässä vaiheessa aina mieleen ajatus, että koko perhe on kuollut ennen kevättä jos jo joulun aikaan ollaan näin tiukoilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

word! "hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä..."

marietta

Hei kuuntele Jouluradion joululaulukilpailun kolme kilpailubiisiä! Oikein nauratti, kun kuulin ne radiosta. Yhdessä on hiljaista ja kaunista, toinen on humoristinen tonttuvitsilaulu, kolmas on sotaveteraani-vaarista kertova arttuwiskarimainen laulelma. On niin kliseistä. Mutta niin kai jouluna kuuluukin.

MariL (Ei varmistettu)

"Joulun kellot kajahtaa, konkreettisesti."

Kiitos vaan, tätä ennen en tienny miltä tuntuu vetäistä kahvit nenään, nyt tiedän. Ei tunnu yhtään kivalta ei. Suosittelen tutustuman Leevi and the leavingsin Varasteleva joulupukki-levyyn, mikäli se ei ole jo ennestään tuttu.

PEEÄS. Välijänis on ihana. Voisitko tehdä oman postauksen joskus siitä (vai hänestä?).

Kirsikkapuiston Kirsikka (Ei varmistettu) http://kirsikkapuistonblogi.blogspot.fi/

Kaikki muut joululaulut paitsi Sylvian joululaulu pitäisi kieltää lailla.

tiiti
ite puin

Mää kyllä luulen, että tahdon pitää Jouluradion mielikuvitushahmona :D

Oikeastaan kaikkein kauhein joululaulu on sellainen, kun joukko suomalaisia viihdetaiteilijoita lyöttäytyy rennoissa tunnelmissa yhteen ja stormaa ja Luo jonkun mullistavan ja uuden joululaulun niiden vanhojen teennäisten tilalle.

Mää en tiedä onko Välijäniksessä ihan riittävästi persoonaa postaukseen (kun se on kaksiulotteinan ja kaikkea muuta rajoittunutta), mutta tulipa mieleen, että lupasin joku vuosi sitten piirtää uuden postauseläimen tonne blogin feisbuukiin. Ehkä tänä vuonna tulee se joraava saukko.

Anna Blue Eyes

"Voi, mikä nauru syntyiskään,
jos isi sais tietää tän,
että joulupukki suukon sai."

Kun Joulupukki suukon sai -biisistä tulee aina vaan mieleen, ettei se isi ehkä sittenkään taitaisi kovin ilostua tästä, jos pukkina toimi naapurin Pena.

tiiti
ite puin

Voisi tulla isille kyllä varsin musta joulu, vaikka kuinka yrittäisi muistuttaa, että "hei, sun kuuluu nyt nauraa, muista se laulukin ja kaikkea".

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.