Kaappisiivous luonneanalyysinä

ite puin

Kaappien ja komeroiden pimeimpiä syövereitä siivotessaan joutuu, ehkä harvasta frekvenssistä johtuen, ihan uudella (ja ehkä vähän ei-niin-toivotulla) tavalla kosketuksiin viehättävän käytännöllisen persoonansa kanssa. Toisilla onnekkailla on komeroissaan jotain siistiä, kuten luurankoja. Minulla vain laimeutta. Paljon laimeutta.

  • Ne "hyvät" muovipussit. Myöntäkää, kyllä te tiedätte! Ne kivat ja värikkäät ei-päivittäistavarakaupan ostoskassit (jotkut jopa, get this, ihan _ulkomailta_. Joita jemmataan extra-spesöl tilaisuuksiin, kuten juhliin, jossa tarvitaan vaihtokengät, herättämään toki välitöntä kunnioitusta ja kateutta kanssaihmisissä)
  • Kuitit. Ilmeisesti kaapissani asuva mörkö seuraa tiiviisti vaateostosteni horjuttavaa vaikutusta talouteeni, eikä siitä syystä syö varpaitani, kun nukun. Kiitos, komeromörkö. Sama mörkö harrastanee kodinkoneiden käyttöohjekirjojen vakaata avaamattomuutta.
  • Varanapit (ja lisäksi -paljetit ja -hilejutut). Arkistoituna yhteen, toisiinsakietoutuneeseen solmukasaan. Nämä tulevat varmasti todelliseen tarpeeseen. Heti sinä päivänä, kun ompelen pudonneita nappeja ja helvetti jäätyy umpeen.
  • Edellisen sisaruskasa, vaatteet, joista puuttuu nappi niin näkyvältä paikalta, että se on oikeasti haitta (joku ylänappi nyt ei muutenkaan palvele juuri mitään tarkoitusta, tai vielä merkityksettömämpää, napit taskuissa, repii vaan toisenkin pois). Ko. nappi on toki kadonnut em. äärettömään solmukasaan kaiken etsimisen tietymättömiin.
  • Eriparisukat. Näitä ei käytetä, eikä heitetä roskiin, vaan nätisti odotellaan, että universumi anteliaasti vain heittää tielleni toisen vastaavan parittoman sukan, ja kas, taivaassa tehty liitto on taas syntynyt. Ehkä jo huomenna.

Oikeasti olen kyllä ihan yhteiskuntakelponen. Tai ainakin maksan veroja.

Kommentit

Aikuinen ystävä (Ei varmistettu)

"nätisti odotellaan, että universumi anteliaasti vain heittää tielleni toisen vastaavan parittoman sukan"

Aahahaa, ihana ajatus! Näinhän se meilläkin on... Itse keräilen korvakoruja (parittomiakin), jouluvaloja, kirjoja, Wolfordin mustia 50 den sukkahousuja, kesävaatekasoja tuoleille, kynsilakkoja ja villakoiria. Kiva kombo löytyy jo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on varanapit tosi siistissä järjestyksessä, ja löytyy vaikka mitä sellasiinkin vaatteisiin, joita en oo vuosiin omistanu. Mielellään vielä niin erikoisen näkösiä/kokosia, ettei niille ihan varmasti muuta käyttöä löydy. Oon myös vienyt ton napittomien vaatteiden keräilyn astetta pidemmälle. Keräilen niitä "tästä tulis ihan hyvä jos vähän modais, ottais sisään/lyhentäis/irrottais osan tms." -vaatteita. Hyvässä lykyssä vielä leikkelen ne halutulla tavalla ja laitan sivuun odottamaan sitä inspiraatiota ommella taas kasaan. Aina muuton yhteydessä voikin sitten heittää kassillisen tekstiilijätettä roskiin.

Mahtavaa, mulla on kanssa noita KAIKKIA :D Mutta varanapit on kaikki eri paikoissa. "Tässähän mä just jonkun napin näin, missäs se nyt.."

sanumaria

Entäs vanhat junaliput ja lentolippujen kannat? Onko niitä kans?

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on kaapissa lukuisia leipäpussinsulkijoita, juuri niitä muovisia jossa menee rautalanka. Jos niistä vaikka joskus askartelisi? Eikö?

Miaminttu (Ei varmistettu)

Ei ole totta! Mä oon ihan oikeasti luullu olevani ainoa, joka jemmaa nättejä muovipusseja hätätarkoituksiin :'D Miten ihana tietää, että muutkin tekee sitä!

Minna Koo (Ei varmistettu)

Parasta on, kun se toinen sukka löytyy ja siinä on reikä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muovi- ja paperikassien (siis joko hienojen TAI intellektuellien) lisäksi pitää löytyä joitain käyttämättömiä "sitt joskus kun" -vaatteita, joita ei muka raaski pitää. Tän vuoden projekti on alkaa käyttää niitä ja melkein jo onnistuu, päällä on yksi takki sieltä jömmasta.

Eriparisukat: käytä niitä eriparina!!! Ihan totta, käytin vuosia punamustia tai vihreäsinisiä eriparisukkia töissä. Olipahan ainakin puheenaihetta... (onkohan se unohtanut ton, onks toi ihan terve, huomaaks toi mitään, eiks toi oo huomannu...). Suosittelen keskustelun herättäjäksi! :D

Maisteri (Ei varmistettu)

Entäs ne haaroista ratkennet farkut, jotka "vielä joskus voi ihan hyvin korjata"? Itseltäni löytyi niitä viime siivouksessa neljät.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.