Mää oon niin ruma. Ja läski.

ite puin

Ulkonäkökeskustelu, median paine ja epädemokraattisesti jakautuneet läskit, ne ovat täällä taas meidän kaikkien ilona! Otinpa itsekin sitten tarkasteluun, että minkälainen se median tarjoama naiskuva on. Ja kuinka tärkeää tietynlainen ulkonäkö naiselle julkisuudessa on. Ja kas, oikeassahan nuo ovat, melkoinen yhteen muottiin ahtamisen salaliitto sieltä paljastuikin. Tässäpä pari räikeintä esimerkkiä: 

Angela Merkel, Saksan liittokansleri. Niinniin, lyhyt polkkatukka, pitkäselkäisellä pyöreällä naisella jakkupuku ja varmasti myös ne järkeväkorkoiset beiget avokkaat. Eikö tämä naisen loputon alistaminen bisnesvaatteilla ikinä lopu. Ettekö te ymmärrä, että tämä Angelankin vartalomalli on ihan täysin epärealistinen tavoite suurimmalle osalle maailman naisista (eli kiinalaisille, intialaisille ja pornotähdille). Hävetkää.Tarja Halonen, presidentti. Pyydän kiinnittämään huomiota hiusmalliin, salakavala kaava alkaa muodostua! Mikä siinä on, että menestyvällä, politiikkauutisoinnissa paljon esiintyvällä naisella on aina tuollainen tätitukka, ihan kuin yritettäisiin vihajata, ettei vallattomasti hulmuava pitkätukka voisi edetä elämässään. Silmälasit nyt ovat varmasti ihan täysin feikit, eivät ne kellään voi luonnostaan olla noin terhakat. Noita matkiessaan herkkä ja vaikutusaltis nuoriso saa elinikäiset silmävammat, ja kohta on koulut täynnä hajataittoisia, päin seiniä käveleviä koulutyttöjä internetistä tilattuine feikkilaseineen. Ajattelisit vähän, Tarja.Heidi Hautala, kehitysministeri. Noniin, tässä on sitten oikein lähdetty repostelemaan luonnottomilla silmälaseilla, eiväthän nuo edes näytä yhtään aidoilta! Ja jakauskin on niin terävä, että mahtaakohan olla ihan kuvankäsittelyn aikaansaannosta. Eihän tällaiseen muottiin kukaan oikea nainen pysty! Mahdotonta edes yrittää!

Eira Palin-Lehtinen, hallitusammattilainen. Taas silmälasit ja lyhyet hiukset, niin surullista miten yksioikoinen mediakuva tällä luodaan. Missä ovat pöyheät surffitukat, silikoni-implantit ja piukeat vatsalihat, miltähän bikinimalleistakin nyt mahtaa tuntua? Ajattelekoohan kukaan koskaan bikinimallien tunteita? Ajatteleeko? Ja kohta nuoret naiset kulkevat peittävissä neuleissaan, järkevässä tukassaan ja näkevät matematiikan tunnilla taululle! Asialle on tehtävä jotain!Eli kuten huomaamme, nyt on se korkein aika tarttua toimeen ja estää tämän valheellisen mediakuvan luominen fiksuista, pätevistä naisista! Vaaditaan enemmän tyhjäpääbimboja ja tv-chat -juontajia mediaan! Itsekin tuntisin painetta leikata tukan lyhyeksi ja hommata silmälasit. Jollei minulla siis olisi niitä jo valmiiksi. Olen uhri.Eli tiivistettynä: älä urputa muille siitä, miltä heidän tulisi näyttää, vaan mene tekemään läksyjä. Elämässä pärjää aivoilla ja sydämellä, ei rasvaprosentilla.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Parasta:) Tiiti=nero...

Vierailija (Ei varmistettu)

niin no, ymmärrän kyllä pointtisi. mutta kuinka paljon esim. kahden ensimmäisen (kaksi viimeksi mainitsemaasi eivät ehkä ole yhtä paljon mediassa) tai muiden huippupoliitikkojen (mari kiviniemi nyt tulee ensimmäisenä mieleen...) ulkonäköä on ruodittu mediassa? ja kuinka paljon vastaavassa asemassa olevien miespoliitikkojen?

Vierailija (Ei varmistettu)

Totta, oot ihana! mutta kuten yllä: aika paljon on puhuttu MAri Kiviniemen ja Jutta Urpilaisen ulkonäöstä. Urpilaisenhan piti tehdä julkinen muodonmuutos, jotta kelpaisi. Joten ....

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei taida Haloskallakaan tukka juuri pidemmälle geeneistä johtuen kasvaa- tosin joku raju lyhyempi malli vois olla hauska. Vaatisi vaan koko "vaategarderööpin" uusimista :D

tiiti
ite puin

Vierailija, totta, naispoliitikon (tai vaikka sitten naispostinjakajan tai naislentokapteenin) ulkonäkö olisi ns. enemmän tapetilla kuin miesten (miehille urputetaan sitten muista jutuista). Musta sillä ei vaan ole niiden (meidän) naisten työn, onnistumisen tai yleisen elämänilon kannalta oikeastaan mitään merkitystä, tykkääkö vai ei joku ihan vieras meidän vaatteista tai tukasta tai naamasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

mutta kyllähän juuri naisten ulkonäön arvostelu julkisuudessa luo painetta sille, että pitäisi näyttää tietynlaiselta. kuten sanoit, eihän sillä varmaan ole oikeassa elämässä suurta merkitystä, mutta mielestäni se on asia, joka kuitenkin aina väijyy taustalla: jos mulla on tällainen tukka/meikit/vaatteet, mitä viestiä sillä annan, mitä musta ajatellaan?
hienoahan se tietysti on, jos pystyy irtautumaan tuollaisesta ajattelutavasta (ja kiitos siitä, ehkä tämäkin blogikirjoitus auttaa siinä taas eteenpäin mun ja monen muun kohdalla)

totta kai sama koskee jossain määrin myös miehiä, mutta kuten totesimme ei miesten ulkonäköä juurikaan arvostella julkisuudessa (kiinnostukseni toki heräsi, mistä jutuista miehille urputetaan?)

tiiti
ite puin

Vierailija, totta taas. Ajattelisin kuitenkin niin, että sen mitä-noi-musta-miettii -paineen voisi tavallaan yrittää suhteuttaa sen tärkeyteen, ettei siitä tulisi kenellekään koko elämä. Kun suurin osa maailman ihmisistä ei kuitenkaan mieti minusta yhtään mitään ja useimmiten voin itse valita ne, joiden mielipiteellä on merkitystä.

Yleensä vielä on niin, että kaikkia ei kuitenkaan voi miellyttää, joku urputtaa aina. Ja useimmiten vielä niin, että jos sitten menet muuttamaan itseäsi jonkun toisen mielipiteen perusteella, osa on taas sitä mieltä, että olit varmasti parempi ennen :D Niin ehkä ainakin keskittyisi kuuntelemaan tässä asiassa niitä, joilla todella on merkitystä. Eli itseään ja niitä joista tykkää :D

Mää ajattelisin, että miehille erityisesti urputettaisiin ns. neitimäisyydestä, eli turhamaisuudesta tai "turhasta" nipottamisesta (tulee mieleen joku Halla-Ahon kuvan poistattaminen, jolle lehdistössä naurettiin pitkään), perhearvot (Niinistö meni naimisiin ennen presidenttiyttään) ja vähän kauempaa haettuna, homous. Pekka Haavistoa riepoteltiin ainakin sosiaalisessa mediassa aika kammosti, jostain syystä olettaisin, että lesbopresidenttiehdokasta ei olisi koettu vastaavanlaisena uhkana. Tämä nyt on vaan tietysti mun subjektiivinen näkemys, kun en oikein osaa asiaa miesten kantilta katsoa.

Aikaisempi Vierailija mainitsi Jutta Urpilaisen ja Mari Kiviniemen, ne onkin hyviä esimerkkejä, puoluejohtajuus kun tosiaan on sellainen epäreilu suosituimmuuskisa, jossa tavallaan pyritään vain saamaan enemmistö tykkäämään omasta persoonasta. Siihen onneksi avuksi löytyy varmaan ties sun minkälaista imagokonsulttia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hear hear!

Oioi, toi kirjoituksen viimeinen lause! Niin totta

Hirvaanne (Ei varmistettu)

Shalom, armaat.

Enpä jaksa uskoa että patriarkaatti sanelisi olemisen tavat joilla valtaan tartutaan, vaan luulenpa että joidenkin piirien mukaan "Puna-tavja" on tehnyt erään varsinaisen kumouksen joka em. piirien edustajia joltisestikin ahdistaa: Etteikö naisen ainoa arvo olisikaan ulkomuodossansa? Noh, saattaisinpa nähdä siten jottei _ainoa_ arvo olekaan vaikka olennaisin olisikin, ts. jokainen mies ottaa niin kauniin naisen kuin mahdollista ja tämän jälkeen äly, asema ja muut ovat parhaimmillaan mahtavaa plussaa jotka yhtälön tiettyyn malliin asettuessaan saattavat jopa kompensoida olennaisimman miinukset.

Ja on turha väittää etteivätkö tietyt kauneusihanteet olisi hyvinkin universaaleja,
mr. dr. Arajärvi.

With all due respect,

* )

Vierailija (Ei varmistettu)

miehillä on ulkonäköpaineet siinä missä naisillakin. ja tietty pitää tavoitella tiettyä maskuliinisuutta, ei auta olla hippi tai liian neitimäinen ja liika lihaksikkuuskin on jotenkin turhamaisen homoa. ja homo ei tietenkää voi tosimies olla. eikä sivari.

Kissanpäivi (Ei varmistettu)

Ihastuttava kirjoitus nuorelta naiselta. Tää yli viiskymppinen tyttönainen alkoi heti fanittaa.

Itse elin aivan liian kauan ulkonäköpaineissa. Ikääntymisessä on se hyvä puoli, että jos jotain ylipäätään on oppiakseen, niin sen, että vain itseään kannattaa miellyttää(kaikessa). Ehkä myös niitä, joista tykkää - mutta siinäkin on rajansa, mikä onkin sitten ihan toinen tarina ja pitkä semmoinen.

Tuli mieleeni muutaman vuoden takainen postaukseni, joka on ainakin kaukaista sukua aiheelle: http://suggero.vuodatus.net/blog/1764608/mammaa-donnaa-ja-kaikkea-silta-...

reetta v. (Ei varmistettu)

Ahahahah, mahtava teksti! :D

-Reetta V.
reettavee.blogspot.com

Kommentoi