Ruoka lyömäaseena

ite puin

Oman syömisen kokonaisvaltaiseen täydellistämiseen keskittyminen ja pikkumainen hifistely ovat vähän kuten varpaankynsien lakkaus; harmiton ja kätevä tapa unohtaa maailman todelliset ongelmat. Harmi vain, että toisin kuin kynsien lakkaamisessa, syömisasioissa yleensä päädymmekin arvostelemaan kärkkäästi muita ja ylistämään siinä mukavahingossa omia valintojamme. Jos siis et ole vielä päässyt tähän uusimpaan trendiharrastukseen mukaan, ole tarkkana, tässä muutama vinkki ruokavaliosotien perusteeseihin:

Aineenvaihduntani, tuo täysin yksilöllinen kellontarkka hienomekanismi. Se että ihmiset ovat selvinneet ja kehittyneet syömällä sitä, mitä on saatavilla kertoo vain siitä, että niillä laihaläskeillä ei ollut tarpeeksi motivaatiokuvia ja raakaravintoblogeja. Ihmisen aineenvaihdunta ei mitenkään ole voinut muodostua joustavaksi selviytymismekanismiksi, vaan se on juurikin kuten kaikkien pitkään säilyneiden lajien, eli todella yksityiskohtaisen tarkka ja vaikeasti saatavilla (esim. tiesittekö, että krokotiilit ovat yksi suurimmista tuonti-goji-marjojen kuluttajista). Ja kaikkien, siis ihan kaikkien, velvollisuus on virittää kroppaansa syömisillään sen ultimaattisiin lakipisteisiin. Tai ainakin hommata ihan vitun kuumat absit.

Miten sä voit tehdä itsellesi noin? Tätä kannattaa käyttää erityisesti toisen terveen ja normaalipainoisen ihmisen ruokavalion arvosteluun. Usein juuri sillä hetkellä kun hän sitä nautinnollisesti syö. Ainahan se on tiedetty, parhaat uhat ovat näkymättömiä. Lihavuutta sen sijaan ei saa paheksua, sehän on vain rohkeutta olla oma itsensä. Ellei lihava sitten ole joku kaikinpuolin ikävä keski-ikäinen mies, silloin hänen eineslihapiirakkavalintojaan saa pitää tyhminä ja itsekkäinä. Olethan itsekin varmasti ainavalmis muuttamaan näkemyksiäsi ja tottumuksiasi tavastasi syödä heti, kun seuraava sukupolvi niitä sinulle huutelee. Ja älä toki huolehdi siitä, että esim. lisäravinteiden pitkäaikaiskäytön vaikutuksista ei juurikaan ole tutkimustietoa. Toisin kuin ne kaikki edelliset, meidän sukupolvemme ei tee virheitä.Jos sun ällöttävä ruoka ja mun ällöttävä ruoka tappelis, ja kas, niinhän ne tekeekin. Ei tarvitse selata kovinkaan monia "kummallinen ruokavalioni" aiheisia juttuja, kun siellä on heti käynnissä taistelu siitä, minkä kummallisen ruoka-aineen ympäristövaikutukset ovat ihan varmasti kaikkein pienimmät (yllättäen tämä on aina se, jota kommentoija itse syö). Kuulkaa, maailma ei pelastu sinun tai minun yksittäisten mikrovalintojen hifistelyllä (ellet suunnittele valitsevasi jotain massiivista ihmiskunnan lukumäärävähennystä, se kyllä toimii), eikä ainakaan niistä pätemisellä.

Hyvän ja pahan ikuinen taistelu. Kaikkihan me tiedämme, että ihmisyyttä uhkaavat terroriorganisaatiot ovat ihan arkipäivää jo Suomessakin. Hyvä esimerkki tästä on esim. ravitsemussuosituksia antavat tahot. Niiltä tulee kaikenlaisia valheellisia ohjeita ja tilastoja, joiden ainoa tehtävä on työllistää lääkäreitä, tai vielä pahempaa, maanviljelijöitä, sekä toki sairastuttaa ihmisiä. Kyllähän esim. ruokasuositusten tulisi pyrkiä terveellisyyden optimiin, eikä siihen, mitä keskipalkkainen perheenäiti voisi fiksusti itselleen ja lapsilleen lähimarketista keskiviikkoillan kauppareissulla ostaa, tai miten koostaa lounas työpaikkaruokalan antimista. Samalla kenties tehden kansantaloudelle positiivisia vaikutuksia tuovia valintoja. Olisihan se nyt ihan hirveää.Luonnonmukaisuus on parasta. Mutta huomaathan että se, että syöt mitä suurinpiirtein itse tykkäät, ei taas voi olla luonnonmukaista. Se luonnonmukaisuus tulee tietenkin lukea laskennallisista ravintoarvoluvuista internetistä. Tai siitä, mitä syödään eri maanosassa. Tai ajassa. Luonnonmukaisuus kasvaa maasta. Ja sitten se pussitetaan, vakumoidaan, filtteröidään, tiivistetään ja käsitellään kalliiksi lisäravinteeksi ihanan luonnonmukaiseen jauhemuotoon.

Einekset, saatanasta seuraava. Sen sijaan, että kävelisit vain sen eineshyllyn ohi, koska et ole kohderyhmää, nyt jäätkin siihen arvostelemaan ja äänekkäästi paheksumaan. Tämähän on vähän sama kuin loukkaantuisi siitä, että vauvatarvikehyllyssä myydän vaippoja. Siis luuleeko ne tosissaan, että minä olen niin laiska tai tyhmä, että paskon housuun? Sen sijaan, että uusi einestuote olisi valmisruokafirman kokeilu tuottaa lisää voittoa, se kertookin suoraan juuri sinusta ihmisenä. Lisäksi, ihan totta, Suomessa on paljon ihmisiä jotka eivät oikeasti voi, ehdi tai pysty, valmistamaan itse ruokaansa ja heille valmisruoka voi oikeasti olla pelastus. Aika moni lisäaineruokakin on parempi vaihtoehto kuin nälkä.

Että ei mulla oikeastaan muuta, kuin että ensi kerralla voisin itsekin miettiä, että puutunko kansanterveyteen pistemäisellä tasolla lähimmäisen- vai pätemisenrakkaudesta.

Kommentit

tiiti
ite puin

Joo! Ja musta hassua, että suomalainen graham-sämpyläteollisuus muka masinoi kaikenmaailman tutkimuksia ja suuren luokan salaliittoja tuotteidensa myynnin edistämiseksi ja mutta sitten globaali lisäravinneteollisuus ei mitenkään kykenisi samaan :D

Joko luotetaan kaikkiin tai ei kehenkään, dämmit.

sanumaria

Ensinnäkin, aamen. Sitten, en hetki keksi mitä erityisen epäterveellistä on tässä Saarioisten maksalaatikossa (jos siis lähdetään siitä että einekset ovat pahasta): Rasvaton maito, riisi, sian-, broilerin- ja naudanmaksa 16 % (Suomi), rypsiöljy, siirappi, rusina, suola, kasvimargariini (palmu-, rypsi- ja kookosrasva, aromi), sipuli, mausteet (mm. valkopippuri). Ruokasuolapitoisuus 0,9 %.). Nää mää tunnistan. Mutta sitten jos ruokaan heitetään psylliumit ja spirulinat ja muut niin en enää tiiäkkään mitä ne on. Toisaalta, mää voin olla vaan superfoodillisesti rajoittunut. Einekset rules!

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Miä paistan sen maksalaatikon voissa ja laitan sokeripitosta puolukkahilloa päälle. Shoot me!

tiiti
ite puin

Ahahah, mahtavaa :D Toi ois muuten mahtava jakso jossain mastechefissä "No niin Tiiti, minkä bravuuriruokasi ajattelit meille valmistaa tänään?" ja sitten itse töräytän suoraan foliorasiasta Saarioisten maksista paistinpannulle.

Ville-setä (Ei varmistettu)

No gaad däämn, palmu- ja kookosrasvaa, siinä just tuhoutu koko maailma sademetsineen päivineen, ettexte tajuu daa!

tiiti
ite puin

No ainahan sanotaan, että sademetsistä löytyy koko ajan uusia lääkkeitä ja superterveellisiä ravintoaineita. Miksi muka just noi eineksissä käytettävät olisivat aina vain niitä myrkyllisiä aineita :D Ehkä on just margariinin palmuöljyn ansiota, ettei mulla ole vaikka ADHD:ta tai pälvikaljua.

tiiti
ite puin

Ei ne einekset nyt munsta erityisen hyviä ravinnonlähteitä ole, toisinaan tulee vain tilanteista, joissa valintana on ne tai nälkä ja silloin ne (mun mielestä) voittaa kirkkaasti.

Mun mielestä monet on kuitenkin mainettaan parempia, eikä niitä ole kenenkään pakko ostaa, joten en mä oikein näe niitä uhkana kansakunnalle tai kansanterveydelle (tai että niiden tuominen markkinoille jotenkin kertoisi siitä, että Saarioisten tuotekehitysosasto pitää kaikki aivovammaisina). Jos on pakko nillittää, niin ennemmin syyniin kaikki sipsit, limpparit ja pussipullat ja muut ihan turhat, einesmaksalaatikon kaveriksi vaikka raejuustoa ja omena, ja säännölliset ruoka-ajat kuntoon :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ymmàrràn pointin, hermoillehan tuo ruokahysteria kày. Liha on silti kaikin puolin moraalitonta, eikà sen syòmistà voi enàà puolustella sillà, ettà sità on aina syòty. Ei vaikka lòytàisi kuinka monta hauskaa greeting cardsia omaa nàkòkantaansa vahvistamaan. Koska siinà ei ole kyse sinun mahastasi vaan toisen olennon elàmàstà. Sità ei voi puolustella mitenkààn, ja sehàn lihansyòjià tietysti ahdistaa. Siksi he eivàt kestà kasvissyòjien làsnàoloa - ei toisin pàin. Ja tuskinpa kukaan enàà lihantuotannon ilmastohaittojakaan pyrkii vàhàttelemààn.

tiiti
ite puin

Mun moraalinen ongelma lihansyönnissä liittyy ainoastaan tehotuotantoon, eläimen tappaminen ravinnoksi ei sinänsä ole minusta moraalitonta. Voisin metsästää myös itse, mutta uskon, että on kaikkien etu, etten hiiviskele metsässä ase kädessä.

Puuha-Pete (Ei varmistettu) http://peterakentaa.blogspot.fi/

Ei kun pistät sen pupuasun (siis sen mikä oli siinä tankotanssivideossasi) päälle, maalaat sen puvun tietty maastovihreäksi ja lähdet vaan hiiviskelee näin hirvenmetsästysaikaan taljajousen kanssa metsikköön. Muistelen vaan erästä lehtijuttua, missä kaveri oli ampunut oman kaverinsa, kun hän oli naamioinut lakkinsa sarvilla. Tosi fiksua. Mut pitäydy vaan siinä tankotanssissa, lihaa saa kaupasta, kunhan vaan kattoo ettei syö tehotuotettuja kanoja.

tiiti
ite puin

"pistät sen pupuasun (siis sen mikä oli siinä tankotanssivideossasi) päälle"

Miten musta tuntuu, että tästä kohdasta saa jotenkin tosi epäilyttävän kuvan :D Ei se ollut mikään pupuasu, se oli maastokuvioinen collegehaalari, gaddämmit!

sanumaria

Maastokuvioitu pupuasu!

tiiti
ite puin

Nyt tiiän, mitä tahdon joululahjaksi!

Mintun oma sivu

No, jos sä kävisit kokeessa hankkimassa metsästyskortin ja liittyisit seuraan, niin eipä siinä varmaan kenenkään etu olisi uhattuna. Ei se metsästyskään mitään salatiedettä ole. Toki se on pirun aikaavievä harrastus ja tapahtuu maaseudulla, joten on ihan ymmärrettävää, että urbaani ihminen metsästää vain lihatiskillä.

polar coding

Mä ootan vaan millon tulee se vastatrendi tälle kaikelle. Siis tämä "Einekset rules!"

Varmaan nimenomaan maksalaatikko on sit kova hitti. Kunnon Saarioisten klassikko! Ajattele mitä hipsterihifistelyä tästä saiskaan aikaan.. Ja entä sitten lisäaineet, nekin on varmaan kova juttu joku päivä. Vanha kunnon E161! Tai kyllä nyt tarvitaan vähän Dinatrium-5'-ribonukleotidit'ia!

tiiti
ite puin

Joo, vähän niinkuin instagrammilla otetaan vanhannäköisiä kuvia, tulee joku additivegram, jolla saa kaien ruuan maistumaan natriumglutamaatilta ja paraoranssilta.

FFFifi
Fitness Führer

Munakasjutussa musta oli parasta lause: HK:n tiedotteen mukaan kyseessä munakas kumpuaa suomalaisten arjesta. Jätetään sanavaje huomiotta, mutta miten munakas kumpuaa arjesta? 

Noh, asiaan. Musta tuo nyt vaan on aika höpsö tuote. Munakkaan valmistamiseen kun menee about yhtä kauan aikaa kuin ton paketin avaamiseen ja sisällön lämmittämiseen :D Joku hernekeitto tai maksalaatikko on totaalisen eri asia, kun niiden valmistamisessa menee niin pitkään. (Ja ymmärrän munakastapauksessakin eväs-aspektin, ja sen että joskus ei vaan jaksa.)

Mutta mua ottaa päähän se, että tuntuu että valmisruokafirmat pitää ihmisiä ihan totaalisina urpoina. Valmismunakkassa voi olla munaa tosi vähän, ja vastaavia tapauksia on vaikka kuinka. Mun suuhun makukin on usein aika kammo. Ei tietenkään voi olettaa, että parilla eurolla voisi saada tosi laadukkaita aineita runsaasti tai että teollinen ruoka voisi maistua haute cuisinelta, mutta joku taso silti pitäisi olla. Sama homma kun lisäaineiden kanssa: iso osa on ihan paikallaan, ja suurimmasta osasta tuskin on mitään haittaa (liekö mistään), mutta kun niitä käytetään siksi että voidaan myydä silkkoa maksimivoitolla, niin en tykkää.

Ottaa päähän siis tuo teollisuuden puoli, mulle on ihan sama mitä kukakin syö. Niin kauan kuin syöjä ei ole mikään gojimarjalla päähän -tyyppi.

tiiti
ite puin

Mää muuten muistan, kun tämmöistä samanlaista "pitääks ne meitä urpoina" -keskustelua käytiin valmiiksi viipaloidusta leivästä ja valmiiksi raastetusta juustosta :D

En mä aio tuota helkkarin valmismunakasta syödä, mulla on aikaa, kiinnostusta ja välineet tehdä munakkaani ja muutkin ruokani itse. Silti, niin kuin mä totesin, on oikeasti paljon ihmisiä, joiden elämää tuo voi helpottaa (vaikka vanhukset, vammaiset tai vaikka lapset) ihan vain siitä syystä, että puukolla heiluminen tai hellankäyttö ei ehkä heiltä syystä tai toisesta onnistu. Sekä toki ihmisiä, jotka joka tapauksessa syövät eineksiä duunipaikkansa mikrolla lämmitettynä, eikä tuo nyt siinä porukassa ole erityisen huono vaihtoehto. Niin kauan kuin mulle itselle on se vaihtoehto ostaa ja syödä sitä mitä tykkään, ei tuollainen ole multa yhtään pois.

FFFifi
Fitness Führer

Mun mielestä viipaloitu leipä ja valmiiksi raastettu juusto ei ole yhtään niin urpoja. Johtuu ehkä siitä, että MUN MIELESTÄ ne on loistotuotteita :D

Salaa rakastan myös valmiiksi silputtua sipulia ja salaattia. Hirveä kilohinta verrattuna siihen, että itse tekisi, mutta näiden kohdalla en koe tulevani huijatuksi :P

tiiti
ite puin

Joo, mua oikein syvältä kalvaa, jos joudun leikkaamaan leipää viipaileiksi itte :D

Mutta siis muistan, kuinka ihmiset nauraskelivat, että "Hhäh, kuka hölmö maksaa valmiiksi raastetusta juustosta, itte ollaan aina juustomme raastettu, vie puoli minuuttia". Että välillähän tuollainen pieni teollisuuskäsittely on ihan hyvä homma, jopa tämmöiselle, joka tykkää ruuanlaitosta. En vaan tykkää juustoraastimen tiskaamisesta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muistan jonkun Kaari Utrion haastattelun, jossa se kertoi miten joskus 50-luvulla tuoreena vaimona oli jonkun ystävän kanssa kauhistellut/naureskellut että kuka muka viittii maksaa kaupan korppujauhosta, kun kotona sitä leipää kuivuu kumminkin. Niin ne ajat muuttuu :D

tiiti
ite puin

"miksi ostaa kallis tiskikone, kun voi tiskata itse!" tai "pfft, joku internet! minä käyn kirjastossa!"

mutta joo, ei sitä aina näe, että mitkä tuotteet on loppujen lopuksi sitten oikeastaan aika fiksuja (toki tuollaiset näennäisruokaeinekset eivät ehkä tähän kategoriaan usein mene) ja elämää helpottavia, mikä on sinällään tosi ihme, kun olen näinkin viisas :D

Eilisen lupaukset

:DDDD

Itse teen korppujauhoa paniikissa jostain kuivaneesta käntystä, kun tajuan että korppujauhot on loppu ja pitäisi johonkin ruokaan sitä samalla hetkellä saada (=kauppaan ei ehdi tai ne on kiinni).

Olen jopa pikakuivattanut leipää mikrossa, jotta saan jauhettua sen leivän jauhoksi. 

Mintun oma sivu

Mulla on vähän sama ajattelumalli. Koska viipaloitu juusto on samaa kamaa kuin könttijuusto, se on ihan jees. Noissa eineksissä kun on muutakin kuin mitä itse vastaavaan ruokaan laittaisi. Esim. tuolla kommenttien alussa oli kirjattu maksalaatikon raaka-aineet. Siellä oli broilerinmaksaa. Mä nyt en maksalaatikosta ees tykkää, joten en sitä tekisi, mutta käsittääkseni se kotiruokajauhemaksa on possua. Noissa eineksissä on mukana broileria, koska se vähentää valmistuskustannuksia - ja MUN MIELESTÄ se on huijausta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kotiin myytävä jauhe- tai kokonainen maksa on yleensä kyllä naudanmaksaa. Sianmaksaakin taitaa saada, mutta se on selvästi erimakuista kuin naudan (sellaista jotenkin voimakkaampaa) ja on siksi selvästi vähemmän suosittu näistä kahdesta, joten monella lihatiskillä sitä ei pienen menekin takia ole tarjolla lainkaan.

Mintun oma sivu

Aina oppii uutta. :)

Kaisamarjatta (Ei varmistettu) http://puhpahpelistapois.blogspot.fi

Mä halveksuin eineksiä melko paljon, kunnes aloitin työn jossa olen eväiden varassa ja jännästi alkoi pinaattiletut maistua... Vaikka osaan, tykkään ja yleensä jaksan laittaa ruokaa, niin silti on niitä päiviä kun aamulla töihin lähtiessä ei ole pakastimessa sitä kotiruokaa lounaaksi ja on lähikaupan armoilla. Se vaan hämää, että miksi iso osa eineistä on niin kamalan makuisia. Kun eihän niiden olis mikään pakko olla?

tiiti
ite puin

Mä syön duunilounaalla esim. tomaattikeittoa tetrasta ja raejuustoa purkista, se on musta ihan OK:n makuista. Joskus ruoka saa olla vaan apetta, eikä elämys :D

Kaipa se säilyvyysaspekti asettaa vähän rajoituksia makuelämyksille ja koostumuksille, ja se, että ne ruuat kuitenkin tulee koneesta. Ei laitosruokakaan taida olla kauheta herkkua. Ja einekset on myös varmaan maustettu sillain aika "yleiseen" makuun.

Mulla itsellä on myös oikeasti tosi iso henkinen kynnys ostaa eineksiä edes kiirelounaaksi, ja veikkaan että sekin vaikuttaa. Koen jotain urpoa syyllisyyttä siitä, että syön tehdasruokaa, ihan kuin se olisi automaattisesti huonompi kuin vaikka joku kahvilan evässämpylä :D Ja samaan aikaan syön ihan ilolla karkkia ja jätskiä ilman mitään syyllisyyttä...

Flore

Kiitos tästä, niin totta!
Itselläni menee ehkä kaikkein eniten hermot näihin viljatuotteilla lyöjiin. Siis toki ymmärrän, että joillakin on vilja-allergia tai viljat eivät vain sovi heidän elimistölleen, eikä niitä silloin kannata syödä ja se on ihan ookoo. Mutta ajatus siitä, että viljat olisivat ihmiskunnalle lähtökohtaisesti pahasta, mitä jotkut tykkäävät mesota vähän turhan suureen ääneen, on ihan absurdi. Viljojen viljelyhän on ollut yksi ihmiskunnan suurista saavutuksista ja mahdollistanut kehityksen ja edelleen niistä saatavat tuotteet pitävät suurta osaa ihmiskunnasta hengissä. Maapallokaan ei kestäisi sitä, jos ihmiset alkaisivat etsiä jotain muuta syömistä, ellei sitten kehitettäisi jotain vastaavaa tuotetta. Monet myös tässä huumassa paasaavat, että pasta pitäisi vaihtaa riisiin - joka on niinikään harvinaisen epäekologinen tuote.

Isälläni oli muinoin pomo, jolla oli tapana puhista, että pitäisi tulla taas sota niin ihmisillä olisi jotain ajateltavaa. Aina joskus häntä on aika helppo ymmärtää.

tiiti
ite puin

Joo, toi viljajuttu on tosi jännä. Mä kun kuulun myös niihin, joilla on ilmeisesti torakan aineenvaihdunta (eli syön suurinpiirtein mitä vaan), tuntuisi hassulta että pitäisi lopettaa leivän syöminen ihan vain itseisarvona. Kuitenkin esim. mun isovanhemmat (jotka on syöneet leipää) on eläneet ihan onnellisina ja hyväkuntoisina päälle ysikymppisiksi, enkä ole ihan varma että haluaisin elää kovasti pidempään vaikka leivättömyys sen mahdollistaisikin :D

-A-

Äää.. Mä oon kateellinen sun torakan aineenvaihdunnalles :D

 

honeychile

Tossa viljattomuus-intoilussa on sekin kääntöpuoli, että ainakin Kanadassa (jossa hiljattain asuttiin hetki) kuuli jo sellaistakin ravintoloista, että gluteeniton ruoka saattoikin sitten olla vaan vähän sinne päin-gluteenitonta, koska ravintolat mielsivät nyt viljattomuuden ihmisten terveyvalinnoiksi eikä ihmisen ihan oikeaksi, sairauden asettamaksi rajoitteeksi. Että näin... 

Vierailija (Ei varmistettu)

Joskus en jaksa tällaisia ihmisiä kuunnella yhtään. Lähisuvussa on eräs, joka on ns. herännyt kaiken maailman ympäristöasioihin ihan just äsken ja on aikuiseksi niin lähdekritiikitön ihminen kuin vain voi olla. Sen kanssa en mene enää ruokapöytään varmasti, koska pelkästä ärsytyksestä on siirrytty jo myötähäpeän puolelle.

Toinen kamaluus on puolitutut ihmiset, jotka haluaa aloittaa jotain tällasta keskustelua nimenomaan noilla "miten sä voit tehdä noin itselles" -kommenteilla. Parille olen sanonut, että mä olen joutunut elämässä niin monesta asiasta kieltäytymään sairauden vuoksi, että tää on kuule ihan yks hailee jos vedän pullaa jossa on puolen desin vetoinen voisilmä, mun ei tarvii aktiivisesti pohtia mistä kivasta kieltäytyisin ihan huvin vuoksi :D

tiiti
ite puin

Mää oon varmanan ollut mun lähipiirille tommoinen "se ihminen", mutta yritän nykyään kovasti olla olematta :D Jos oikeasti tahdon maailmaa parantaa ja ihmisten onnellisuutta lisätä, yritän kovasti keksiä jonkun muun tavan toteuttaa se kuin voisilmäpullien arvostelu :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko oli palata "jatkamaan" tätä kommenttiani tämänpäiväisellä kokemuksella: bussissa mun edessä kaksi urheiluvaatteista naista jutteli erilaisista ruokavalioista ja mikä on terveellisempää kuin joku muu jne. ja oli heillä aika jyrkät mielipiteet siinä. Toinen käytti fraasia "itsensä myrkyttäminen" siitä, jos ei erityisemmin seuraa ja pohdi syömisiään (!). No tämähän nyt on ihan kohtuullisen tavallista vielä, mutta kun toinen heistä jäi mun kanssa samalle pysäkille, niin kuinkas sitten kävikään: se sytytti RÖÖKIN! Että älkää ny vaan syökö vehnälesettä koska se on saatanasta ja myrkytytte, mutta röökiä voi kyllä vetää keuhkon täydeltä... En tienny oisko pitänyt itkeä vai nauraa siinä.

FFFifi
Fitness Führer

Tuli vielä tämä vastaan: http://www.anttiheikkila.com/blogi/ita-suomen-opisto-jyraa-margariinin-puolesta/ "Vain juntti syö moskaa."

tiiti
ite puin

Joka toista haukkuu, se itse on, nii.

Munsta olisi melkoisen kiva, kun tuollakin on kuitenkin ilmeisen hyvä tarkoitus, että asiaa edistettäisiin vähemmän syyttelyllä ja salaliittoteorioilla höystettynä. Kun sillain tarkoitus on kaiketi molemmilla (virallisterveellisyydellä ja Heikkilällä) ihan sama.

Tämmöinen ihan sama ongelma on monessa hyvässä asiassa (vaikkapa ympäristönsuojelu ja feminismi, ihan vain esimerkiksi), niistä vieraannutetaan suuri yleisö tappelemalla koko ajan siitä, mikä on se AINOA OIKEA TAPA tehdä ja ajatella asioita, unohtaen sen pääasian, eli lopputuloksen.

Suvi / Uudet lelut (Ei varmistettu) http://uudetlelut.blogspot.fi/

Hyvä kirjoitus. :D
Valitettavasti asianlaita ON niin että ruoka-asiat on yksilöllisiä; jollekin ihan oikeesti ei sovi vaikkapa leipä ja toiselle taas tulee hyvä olo jostain ihmepulvereista, kolmas taas elelee tyytyväisenä lautasmallin mukaan.
Mulla on lähipiirissä niin paljon ruoka-aineisiin liittyvistä yliherkkyyksistä kärsiviä ihmisiä (itseni mukaanlukien) että en kyllä enää osaa mennä sanomaan kenellekään, mitä sun pitäisi syödä tai ei pitäisi. Ongelmahan on juuri "jos tää ei sovi mulle, se on yleisesti pahasta" -ajattelu. Jos jättäisin syömättä kaiken, mille joku tuttuni on allerginen, voisin syödä, no, ehkä kaurapuuroa???

Eilisen lupaukset

E-koodit. Peruna. Viljatuotteet. Maitotuotteet. Punainen liha (ok, siitä varmasti tullaan julkaisemaan jatkossa enemmän tutkimuksia ja sillä on joitain haittoja, syön sitä silti). Pasta (=viljatuotteet).

Pannasta ovat ainakin joissain päässeet voi, kananmunat ja merisuola/vuorisuola. Muu suola tappaa, mutta nämä ei.

Mitään pahaa en ole kuullut soijarouheesta, marjoista (joskin eksoottiset tuontimarjat ovat aina parempia kuin suomalaiset vapaasti kasvaneet metsämarjat), kasviöljyistä (mutta kookosrasva on parempaa kuin muut) ym. Ei nyt tullut muuta mieleen, joten kivasti tökkäsin tuon ym. mukaan, ikään kuin se tekisi muististani paremman ja listasta pidemmän, vaikkei näin ole.

Yllä olevasta listasta toki huomaa, että kuulen sen mitä en halua kuulla. Moni myös syö monipuolisesti ja ilman netistä poimittuja mielipiteisiin pohjautuvia rajoituksia. Ne vaan eivät ärsytä, ja niitä ei tarvitse muistaa.

Ja tunnen ihmisiä, joilla on ihan oikeasti pahat rajoitukset. Eikä se edes haittaa, kun he eivät paasaa niistä, ja kyse on vain rajoituksista, jotka koskevat heitä. Itse saan edelleen halutessani vetää sen Jalostajan kumipizzan, tosin viime kerrasta on varmaan yli 10 vuotta aikaa...

supermeikä (Ei varmistettu)

mun lemppari blogielämys on erään kahden liikunta-/elämäntapa-/ravintobloggaajan mouhotus KAMPAVIINEREISTÄ.
tautologia on jo jotenkin niin syvissä vesissä, että olen alkanut etsiä kaupasta näitä KAMPAVIINEREITÄ.
en ole löytänyt.

Eräs duunikaveri pitää omaa ruokavaliotaan maailman mielenkiintoisimpana asiana. Mun aika usein tekis mieleni karjasta että NY SITÄ RUISLEIPÄÄ JA VOITA PÄÄLLE JA JÄLKKÄRIKS SUKLAATA NI LOPPUU TUO NILLITYS, SAATANA!

Ihmisenä, joka ihan perustilassaan kärsii vatsakivuista joka_jumalan_päivä ja oikeasti "turvallisia" ruoka-aineita on vain muutama, saa vähän perspektiiviä siihen, miten vaikeaa syömisestä kannattaa tehdä.

PedaPiia
Pedapulinaa

Tämä alkuperäinen kirjoitus ja kaikki kommentit ovat sekä hauskoja että mielenkiintoisia. Olen itse iloinen einesten syöjä jo toisessa polvessa. Jotenkin kummallisesti olen tämän onnistunut lapsiltani kätkemään (teen siis ruokaa itsekin aina välillä), koska pienempi lapseni kysyi tänään iloisella äänellä: "Äiti, onko ruuanlaitto sun intohimos?" Luulin v*ttuiluksi, tajusin tosissaan kysytyksi ja totesin, että ehkä kuvaisin sitä jollain toisella sanalla :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.