Se on Tiiti mysteerileipomosta, päivää.
Seuraa sääntöjä ja ohjeita lauantai-illan pistemäisen kodinhengetärpuuskan aiheuttamaan katsotaan-mitä-tästä-tulee-leipomiskohtaukseen:
Esivalmistelut:
- Lisää vaaran ja jännityksen elementtiä: valitse vaatteeksi valkoinen angoraneule. Mieluiten lempparisi, se käsinpestävä.
- Pitkäkestoiseen leipomissuoritukseen on hyvä varautua hiilaritankkauksella, esim. irtokarkeilla.
- Huolehdi riittävästä nesteytyksestä urakan aikana. Esim. punaviini on hyvä.
Leipominen:
- Valitun leipomuksen tulee sisältää suklaata, voita ja sokeria, muuten koko homma on ihan täysin waste of ammo, time and money.
- Jos käytät valmista reseptiä, tuplaa aina suklaan määrä. Tuplasuklaa = tuplaparhaus, eikö!
- Esimaista kaikki käyttämäsi suklaa. Mitä jos se onkin vanhentunutta?
- Mitä enemmän ja pistävämmin tuijotat leipomustasi uunissa, sitä nopeammin se kypsyy.
Tarjoilu:
- Ite maistetaan ensin. Paitsi jos on akuutti epäilys omista leivontataidoista. Sitten muille ensin.
- Leipomus tulee voida syödä jäätelölohkareen kanssa, koska muuten koko homma on ihan täysin waste of … kyllä te tiedätte.
- Juuri uunista tullut leipomus tulee syödä tulikuumana. Se ”syödään hyvin jäähdytettynä” on vain nössöille, kuten käyttöohjeet ja venyttely. Karrelle palanut kitalaki sen sijaan kertoo onnistuneesta leipomiskokemuksesta ja parhaudesta ihmisyydessä.
ps. Resepti nyysitty omiin peripahoihin käyttötarkoituksiin sopivasti muunnellen ja soveltaen täältä.
pps. Oli hyvää _ja_ maistoin ite ensin. Vierailevana jäätelönä Ben&Jerryn The Vermonster.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.