Sunnuntaipähkinä.

ite puin

Onko tämä palanen laatujournalismia

a)vitsi

b)vitsi

c)vitsi?

Palkinnoksi kaikkien vastanneiden kesken arvotaan iso kasa hämmennyksensekaista vitutusta.

Kommentit

AnneVee (Ei varmistettu)

Kai sää ny olet jo tuohon kypsään ikään ehtiessäsi huomannut, että kaikki sekopäisten miesten tekemä on aina naisten syytä!

Eevakaikkimitärakastin (Ei varmistettu)

Suomessa on näemmä syntynyt ihan uusi vakioargumentti Kaikelle. Ennen kaikki oli sen syytä kun täällä on kylmä, nyt kaikesta voi syyttää naisia, jotka ei anna. Mua naurattaa erityisesti se, miten tässä jutussa peräänkuulutettiian tyttöystävIÄ monikossa. Syrjäytyminen on ongelma, kyllä, mutta tuskin se sillä korjaantuu että naiset "koulutetaan" paneskelemaan tyyppejä, joita ne ei halua. Syrjäytymisen estämisessä kun myös romanttisilla ihmissuhteilla, ystävillä, sukulaisilla, työyhteisöillä ja opettajilla on jonkin sortin rooli...

Choco
We're getting married!

Huhheijaa, olipas harvinaisen typerä kirjoitus ja vielä toimittajakollegan tekstiä. 

Tuli paha mieli kyseisestä tekstistä. Jos ikimaailmassa törmään herra Markus Määttäseen työelämässä, pitää kysäistä voisimmeko harrastaa seksiä, jotta hänelle tulisi parempi mieli eikä hän syyllistyisi joukkomurhiin tai noin typeriin kirjoituksiin.

Kysymys kuuluu: Saako herra Määttänen noin typerän kirjoituksen jälkeen seksiä itse enää lainkaan ja jos, niin miksi ihmeessä?

 

Rrr (Ei varmistettu)

Pekka-Eric oli koulusurmien aikaan 18-vuotias. Eli kirjoittajan mukaan 18-vuotiaan on täytynyt peuhata jo monien tyttöjen kanssa, jotta mielenterveys säilyy :) Todella loogista...

Vierailija (Ei varmistettu)

Trolli, pakko olla. Suunniteltu tuomaan saitille sikana kävijöitä. Tyyppiä ei todnäk oikeasti edes ole olemassa. Säälittävää, aamulehti...

Pinjeta
Kissanpäivät

Jos tällainen toimittaja kuitenkin on olemassa, hän haluaa vain saada meissä lukijoissa aikaan suuren ääniryöpyn, lukijamassoja ja tietenkin sitä suurinta: mielipiteitä esille ja saada jotain aikaan. En ole koskaan kuullut aiheesta, joka suoraan sanottuna olisi liikuttanut ihmisten mieliä suuntaan tai toiseen.

Jotkut ihmiset tekevät kauheuksia, jos heillä on esim. mielenterveysongelmia, päihdeongelma, asunto-ongelmia, velkaongelmia jne. Jotta näitä ongelmia saataisiin kitkettyä paremmin pois, saataisiin yhteiskunta ja tulevat päättäjät kiinnostumaan näistä asioista, on joidenkin toimittajien jne. mentävä äärimmäisyyksiin.

En minäkään naisena pitänyt tästä kirjoituksesta yhtään. Mutta kommentteja se on saanut paljon ja varmasti mielipiteitä satelee vielä kauan!

Anna
Ai niin!

Oon vissiin lapsellinen, naiivi tai AMMATTIYLPEÄ, mutta mun mielestä toimittajan työ on ihan jotain muuta ku provoilla. Mitä olen kyseisen tekstin elämää sosiaalisessa mediassa seurannut, se ei suinkaan ole herättänyt syvällistä keskustelua yhteiskunnan tilanteesta vaan lähinnä hämmennyksen ja huvittuneisuuden sekaista hymähtelyä. 

 

sanumaria

Miksi kukaan ei käske miehiä että "menkää juttelemaan tuolle rumalle ujolle tytölle tuolla ettei se flippaa vielä joku päivä". Tai vaadi miehiä antamaan naisille seksiä ettei tapahtuisi pahoja asioita?

ponygrill (Ei varmistettu)

:DDDD no mua nyt vaan naurattaa, eli vitsi x 3

naria (Ei varmistettu)

Ko. aivopieru oli yksinkertaisesti käsittämättömän mauton ja vailla mitään järkeä. Toki netti on pullollaan provoja joiden tarkoitus on herättää keskustelua ehkäpä sitten paheksunnan kautta, mutta nyt oli kyllä varsinainen rimanalitus Aamulehdeltä. Ei näin, ei näin.

Eikä mua edes naurata, vaikka mustakin huumori yleensä uppoaa. Tämä ei.

Peora (Ei varmistettu)

Vierailijalle tiedoksi: kyllä Määttänen on kirjoittanut kyseiseen lehteen jo pitkään, eli tuskin on kenenkään mielikuvituksen tuotosta.
Narian kanssa täysin samaa mieltä: tämä meni yli myös omista mustan huumorin kriteereistäni ryminällä, vaikka yleensä olen kyseisen lajin suuri ystävä.
Ei näin. Ei todellakaan näin.

Punavuoren insinööri

HeiniK; Kävin lukemassa Lindgrenin kirjoituksen ja aamulehden vastauksen. Nyt olen vielä hämmentyneempi... ei kun siis pöyristyneempi.

WTF?

Aamulehteä en tästä eteenpäin enää edes avaa. Ikinä.

tiiti
ite puin

Joo-o, en tosiaan itsekään uskonut, että tämä voisi raivostuttaa vielä yhtään enemmän, mutta kas, AL:n päätoimittajan (ja puolisonsa) vastaus sen teki.

Ja tosiaan, erona tässä johonkin randomiin uusisuomi-naisenpuuteprovotrollivouhottajaan on se, että tämä on toimittajan kirjoittama, merkittävän sanomalehden verkkosivuilla julkaistu teksti. Se, että ko. julkaisun päätoimittaja vielä näyttää holhoavasti peukkua tuolle naiset-pilaa-maailman-sormienosoittelulle, on taas vaan ihan priceless.

Saatana (ja puolisonsa).

Vierailija (Ei varmistettu)

Joku raja (pun intented).

Vierailija (Ei varmistettu)
sanumaria

Hitto kun ei tuu aamulehteä, peruisin sen nyt. Mutta 80% mun kavereista on soitellut sinne aspaan peruakseen tilauksensa :) siellä on vissiin vähän linjat kuumina..

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Täh? Siis eivätkö ihmiset lue koko juttuja ja tulkitse sitä kokonaisuutena? Pari sitaattia sieltä täältä, ja kun jutussa mainitaan "seksi", pää jo sekoaa ja vastaanottokyky sumenee.

Suomessa on tapana syyllistyä helposti. Kun naapuri ei tervehdi kunnolla, jo syyllistytään, että onko sitä nyt liian ruma, kun ei toinen edes tervehdi. Tai vaatekaupan myyjä sanoo, ettei paita oikein istu kunnolla, niin omassa kropassa on vikaa. Yksinäisyys on todistetusti iso sairastuttava ongelma. Määttänen kärjisti, olihan juttusarja "Päivän puheenaihe" eikä "Viikon tiedeuutinen", ja lukijoiden nykypäivänä oletetaan osaavan tulkita tekstilajeja niiden genren mukaan. Mutta että Määttänen syyllistää naisia?! Pikemminkin pyytää naisilta apua, kun ne ujot pojat eivät itse uskalla lähestyä naisia, ja se yksikin koettu rakkaussuhde voisi viedä monen pojan elämän paljon parempaan suuntaan.

Kun itse elää vilkkaissa sosiaalisissa verkostoissa, on helppo sulkea silmät toisenlaiselta todellisuudelta. Mutta maailmassa, Suomessakin, on satoja ja taas satoja poikia, joiden elämä muodostuu tietokoneesta, nettipalstoista ja tappamispeleistä. Miten siinä opitaan empatiaa?

Minä uskon, että jos Breivik olisi oppinut näkemään naisen muuna kuin pilluna (jollaisena Määttäsen väitetään käsittelevän naista, vaikka hänhän kirjoittaa kyllä isommin, toki seksi edellä, mutta haloo - harvassa ovat miehet, jotka eivät kiinnostavan naisen nähdessään seksiä ajattel), jos hänellä olisi ollut kiintymyssuhde naiseen (tai mieheen), hänen ei olisi tarvinnut hukkua harhoihinsa. Ehkä. Jotkut ovat ympäristöstä riippumatta sairaita, mutta ei se yksinäisyys ainakaan asiaa helpota.

sanumaria

Breivik oli yksinäinen täysin omasta tahdostaan. Ettei suunnitelma vaarantunut. Eikä ole naisten tehtävä "pelastaa" satoja ja taas satoja poikia jotka roikkuu netissä ja pelaavat pelejä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Opettelehan ihan ite lukemaan, alota vaikka tolla: http://jezebel.com/5824215/norway-terrorist-deeply-upset-by-sluts

Ei ole kenenkään toisen, saati kokonaisen sukupuolen, tehtävä tai taakka pidellä jotain mielenterveenä. Eikä edes mahdollista. Jos olisi ollut ja jos olisi ollut... Jos tappajalla olisi ollut terve suhde johonkin, ei hän ehkä olisi tappanut, mutta se taas olisi saattanut johtua siitä, että silloin hän ei olisi ollut tappaja alun alkaenkaan ja siksi kykenevä ihmissuhteeseen...

Mistä teitä yksinkertaistajia aina sikiääkin :/

tiiti
ite puin

Jos minä olisin nyt yksi niistä sadoista pienistä pojista, jonka elämä muodostuu tietokonepeleistä (noh, mä olin semmoinen pieni tyttö), mua vituttaisi ihan silmittömästi, että mut laitettaisiin samaan lokeroon kuin lapsia teloittanut terroristi. Ihan vaan siksi, etteivät ihmissuhteet ole vielä ihan hanskassa. Ihan vaan sen takia, että pienen hetken mun nuoruudessa kukaan ei jutellut mulle säälistä tai väistämättömiä väkivallantöitäni estääkseen. Ihan vaan siksi, että mun piti opetella olemaan ihmisten (tyttöjen ja poikien) kanssa itse leikki-iän jälkeen.

Musta juttu ei ollut mikään vähän huolettomasti sanailtu kärjistys rakkaudetonta yhteiskuntaa vastaan, se oli täyttä paskaa. Ei siinä ollut missään puhe välittämisestä tai rakastamisesta ystävien tai vanhempien tai ihmisten taholta. Ja koko naissukupuolelta avun pyytäminen on pelkästään kestämättömän vatipäistä. Yhtä järkevästi Määttänen olisi voinut pyytää koko miessukupuolta vaan olemaan tekemättä niitä saatanan pommeja alunperinkään.

Jotkut vaan on viallisia.

Yksinäinen luuseri (Ei varmistettu)

Huomaa, että suurin osa kommentoijista on naisia/ tyttöjä, joilla ei ole mitään hajua miehen elämästä. TE ETTE TAJUA, miten yksinäistä ja kylmää voi olla miehen elämä, ja millaista halveksuntaa ja torjuntaa yksinäinen mies kohtaa. Naisen elämä on niin paljon helpompaa.

Kun Apulanta aikoinaan teki vielä hyvää musiikkia, niin yhdessä biisissä sanottiin näin:
"Hei hei mitä kuuluu
sä kysyt ja kaikki on ok
No hyvä sun on puhuu
kun sä et tiedä miltä musta tuntuu"

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, koska naisethan ei kohtaa mitään halveksuntaa, henkistä ja fyysistä väkivaltaa, lasikattoja tai silkkaa kauhua elämänsä aikana... Tu pliis.

sanumaria

Jos naiset eivät tiedä yksinäisten miesten elämästä mitään, niin millä logiikalla sitten miehet tietävät kaiken yksinäisen naisen elämästä?

Anna
Ai niin!

Jos näin moni lukija "ymmärtää tekstin väärin" vika ei ole lukijoissa. Itse asiassa, jos yksikin ihmien "ymmärtää tekstin väärin", vika on kirjoittajassa. Aina. Toimittajan tehtävänä on auttaa ymmärtämään ja tässä tehtävä on hoidettu aika hemmetin huonosti.

Eläma

Melkein ei edes jaksa, mutta jos nyt sitte kuitenkin..

Klassinen vastuunkierron strategia, aina toimiva vaihtoehto selitystä haettaessa. Jotta määttästen elämä ei muuttuisi tylsäksi, ehdotan uutta katselukulmaa tulevien päättömien päättelyiden pohjaksi: ei ollut pojan vika, eikä nyt sitte ehkä edes niiden naistenkaan, mutta olikin isän vika.

No siis täytyy olla, koska Ameriikassa kerran sanotaan niin. Tai ei nyt ihan sanota, mutta kyllä siitä nokkela toimittaja rakennuspalikoita repii kolumnia varten, etenkin kun edellisessä ei ollut sitäkään vähää taustalla.

Tutkija Melanie Mallers havaitsi hiljan, että miehet, joilla oli isäsuhde kunnossa, kestivät mm. stressiä paremmin kuin ne, joilla tässä suhteessa mäteksi. Naisten kohdalla korrelaatiota ei havaittu. Johtopäätös? Jos olisin pimeään räiskivä Aamulehden toimittaja, voisin vaikkapa kirjoittaa napakan hyökkäyksen isä-Breivikiä vastaan, tai oikeastaan kaikkia maailman isiä, joiden vika tapahtumaketju jotenkin oli.

Saa lukea lisää, mutta ehkä ei käytetä lyömäaseena isiä vastaan (jos Määttänen sullekin sopis)...:
http://www.apa.org/monitor/2010/10/dad.aspx
http://psycnet.apa.org/index.cfm?fa=search.displayRecord&id=65427A46-C8F8-03BD-1972-16B81F1033FA&resultID=1&page=1&dbTab=pa

Eläma

Rivivälit, yliarvostettua luksusta..

tiiti
ite puin

Hei kaikki maailman naiset, nähdäänkö taas tänään illalla siellä salaisessa kaikkien maailman naisten yhteisessä salaliittoilu- ja kokoontumispaikassa ja nauretaan surkeille yksinäisille luusereille ja ollaan antamatta pillua.

Anna
Ai niin!

Supo tulee, oletko valmis.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.