Tapoja, joilla lemmikit lyhentävät elinikääsi

ite puin

Sehän on jo tuttua, että kissanpaijaaminen (ei eufemismi, vaikka toiminee niinkin) pidentää odotettua elinikää. Samoin jo pelkästään herttaisten lemmikkien seura ja pyyteetön rakkaus. Tässä kuitenkin listaan niitä vaiettuja tapoja, joilla lemmikit lyhentävät, tai jopa suoranaisesti katkaisevat kokonaan, ihmisen elinikää:

  • Aaargh, nyt se kiipeää vessanpönttöön -liukastumiskuolema ja nivustyrä. Aiheutuu loikatessasi ritarillisesti pelastamaan kohta mitä varmimmin viemäristön syövereihin uppoavaa lemmikkiäsi. Lattialla tuskasta kieriskellessäsi pönttökuoleman leikiten väistänyt kiittämätön elikko tulee raapimaan silmämuniasi lisäruuan toivossa.
  • Iiik, asunnossani on tunkeilija! -sydänkohtaus seuraa,kun lemmikki laittaa itsenäisesti tv:n puheohjelman päälle sinun ollessasi toisessa huoneessa. Jos selviät säikähdyksestä, murtomiehenpelon aiheuttama vaistomainen paistinpannulla-aseistautuminen ja ninjamainen elokuvista opittu seiniäpitkinhiiviskely paljastavat kissasi pureskelemasta kaukosäädintä käyttökelvottomaksi.

Katkarapuja, tai sulla on kohta entinen polvilumpio

  • Oksunyrjähdys (selitystä ei tarvittane)
  • Akupunktiopisteiden avulla suoritettu kuoleman kosketus kung fu -ote, tehdään yleensä puoli tuntia ennen herätyskellon soittoaikaa arkiaamuna. Kynsillä.
  • Lemmikkiruuan raahaamisesta aiheutunut välilevynpullistuma. Tämä epäitsekkään omistajan rasitusvamma palkitaan heittelemällä ruoka pois kipoista (usein matolle) ja kerjäämällä sydäntäriipivästi sitä, mitä itse syöt.
  • Maukuuroutus. Kiinan armeijan salainen kidutustaktiikka, jolla pyritään jatkuvalla huutamisella puhkaisemaan omistajan tärykalvot. Usemman kissan laumoissa tämä sujuukin kätevästi kaanonissa, jolloin yhden huutaessa muut voivat lepuuttaa äänijänteitään, ollen näin valmiina uuteen kukoistukseen oman ärsykirkuvuoronsa tullessa.

Ota lemmikki. Mieluiten joku näistä minun.

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Ja yliluonnollinen versio "Asunnosani on tunkeilija"sta: Näen vainajia -hermoromahdus. Kissimirri tuijottaa tyhjyyteen ja saa hepulin. Aiheuttaa omistajalle kauhunväreitä ja välittömän tarpeen soittaa itkuisia "pelasta mut, täällä kummittelee" -itkupuheluita peiton alta jollekin, joka ei tajua yhtään vaan sanoo "älä nyt sekoile siellä". Mutta se ei nähnyt kissan reaktiota! Ne näkee enemmän kuin me! Sivuvaikutuksena pissahätä, kukapa uskaltaisi lähteä vessaan kun asunnossa hiippaa ties mitä riivattuja henkiä.

MarianneK (Ei varmistettu)

Oi, mä niin haluan oman kissan ;) Eipä olis ainakaan enää tylsää kotona...
Ja sitten kysymys johon kyllä varmaan löytyis vastaus täältä jostain, mutta kun olen laiska näin perjantai-iltana, niin onko teidät kissat rotukissoja vai ihan vaan kissoja?

tiiti
ite puin

Sanu, toisinaan myös :( ja semmoinen AAARGGH-VOI-SAATANA -hymiö, jotan en nyt osaa tehdä

FFFifi, kyllä tuo on tuttua, vähemmästäkin hermoromahtaa, ja korkealta.

MarianneK, kissat on oikeasti kyllä <3 Tuo Mauri, joka tuossa kuvassakin on, on Norjalainen Metsäkissa, Risto (se pieni, kokomusta ja ilkeä) on Maine Coon ja Taneli on lihava.

Kommentoi