Helsingin loma ja Amos Rex

Helsingin Lasipalatsiin avattiin elokuun lopussa uusi modernin nykytaiteen taidemuseo ja minäkin mattimyöhäisenä pääsin siihen viimein tutustumaan.

Ajattelin, että olin varannut vierailulle huonoimman mahdollisimman päivän (lauantain), ja nähdessäni melkein koko rakennuksen mittaisen jonon meinasi pieni tuskahiki nousta otsalle. En ikinä uskonut sellaisen päivän tulevan jolloin minä jonottamalla jonottaisin museoon, mutta tulipahan sekin koettua!

Jono meni kuitenkin aivan supernopeasti ja henkilökunta kävi antamassa väliaikatiedotetta jonossa oleville, niin ettei kukaan joutunut odottamaan turhaan (kello alkoi lähestymään sulkemisaikaa). Muutenkin järjestelyt olivat priimaa. Hintakin oli enemmän kuin kohtuullinen: alle 30 vuotiaat pääsivät sisään vain viidellä eurolla!

Varsinaisen ”Massless” nimisen näyttelyn oli suunnitellut japanilainen 500 henkinen taidekollektiivi teamLab. Tämä digitaalinen näyttely tiivisti yhteen monien alojen asiantuntevuuden; suunnittelussa oli mukana taiteilijoita, matemaatikkoja, koodareita, graafisia suunnittelijoita ja hyvin monia muita. Ja tämä näkyi! Tuntui kuin olisi astunut täysin uudenlaiseen, aisteja hierovaan todellisuuteen.

Suosittelen! 

AR1.jpg

AR2.jpg

AR3.jpg

AR4.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *