London

Ehdottomasti englannin matkalla on koettava tietysti Lontoo. Matkustin linja-autolla ensin kampukselta Birminghamiin ja sieltä otin toisen linja-auton Lontooseen ja majoitukseen pääsi kätevästi undergroundia käyttämällä. Yhteensä matkustusaikaa Lontooseen kului noin 3,5 tuntia. Vietimme Lontoossa pidennetyn viikonlopun eli perjantaista tiistaihin asti.

Tällä matkalla tuli myös ensimmäistä kertaa majoituttua Airbnb:n kautta vuokratussa Studio-huoneistossa. Airbnb on lyhenne sanoista air bed & breakfast, mutta läheskään kaikkiin ei kuulu aamiaista. Yritys on perustettu yhdysvalloissa, ja sen kautta voi vuokrata tai tarjota vuokralle taloja, asuntoja tai  huoneita. Kriteerinämme majoituksen valitsemisessa oli se, että vuokraaja on supermajoittaja. Supermajoittajan tittelin saa, kun ei ole ollut peruutuksia majoitukseen ja on majoittanut vähintään kymmenen kertaa vuoden aikana. He vastaavat 90% viesteistä 24 tunnin sisällä ja heidän majoituksen arvioiden keskiarvo on 4,8/5.

Tämän kerran perusteella voin suositella airbnb:tä lämpimästi. Majoittaja vastasi viesteihin nopeasti, huoneisto oli siisti ja ohjeistukset huoneistoon olivat selkeät. Yhtenä iltana majoittaja tuli tervehtimään ja kyseli miten on mennyt sekä oli todella palvelualtis.

Yksi esillä ollut asia on, että paljon on keskusteltu Airbnb boikotoinnista. Se että, se uhkaa hotellien toimeentuloa, kuitenkin ajan saatossa monet hotellit ja yritykset ovat alkaneet hyödyntämään tätä sovellusta. Onhan tällaiset huoneistomaiset majoitukset persoonallisempia sekä saatat tavata mahdollisesti paikallisia, ei välttämättä tarvitse asua turistialueella tai turistien ympäröimänä. Ja täten todennäköisesti pääsee lähemmäksi kohdemaan kulttuuria.

Huoneisto sijaitsi Wembleyn kaupunginosassa, josta on Lontoon keskustaan reilu kymmenen kilometriä. Matkana se ei kuullosta pitkältä, mutta käytimme undergroundia, jolloin matkaan saattoi helposti keskustaan kulua yli puoli tuntia. Hieman hankalaa oli julkisten lippujen ostaminen, koska oyster card olisi kätevä esimerkiksi viikon reissulle, mutta ostimme päivälippuja ja mielestäni julkiset olivat hieman kalliimpia verrattuna moniin muihin vierailemiini kaupunkeihin verraten. Matkaa varatessa ei tullut ajatelluksi tätä, mutta nyt tietää seuraavalla kertaa etsiä hieman lähempää keskustaa majoitusta. Majoituksemme oli kuitenkin rauhallisella alueella, joten saimme yömme hyvin nukuttua.

Lauantaina aamuna suuntasimme Lontoon keskustaan kiertelemään nähtävyyksiä. Vettä hieman ripotteli ja tuuli oli erittäin kova. Kävimme katsomassa London eyeta, London bridgea, Tower bridgea sekä Buckinghamin palacea. Big Ben on remontissa, joten se oli rakennustelineiden ympäröimä, mutta tuli sekin nähtyä. 😀 Olimme ostaneet liput Tower bridgeen, mutta sinne oli pitkä jono ja ajattelimme mennä sinne käymään uudelleen toisena päivänä. Kävin ensimmäistä kertaa syömässä fish’n’chipsiä englantilaisessa pubissa. Tämä ei mielestäni ollut mikään erikoinen ruoka eikä maistunut juuri miltään, mutta nyt voi sanoa että on sitä syönyt. 😀

Sunnuntaina oli myös tuulinen ilma, joten se oli sopiva päivä lähteä museoon. Museoksi valikoitui Royal Air Force ilmailumuseo, jonne sisäänpääsy on ilmainen. Sinne on kerätty lähes kaikki sotakoneet mitä oli mukana viimeisissä sodissa sekä 50- 60 luvun kalustoa, kaikkiaan koneita on museossa yli 100. Itselle tämä oli ensimmäinen kerta kyseisenlaisessa museossa, siellä tuli tunne, että millaista se aika silloin on ollut ja kuinka raakaa se sota on oikeasti ollut. Sekä huomasi miten alkeellisia ensimmäiset lentokoneet ovat olleet ja miten on ne ovat ajan saatossa kehittyneet. Museossa oli vapaaehtoisia, jotka pitivät huolta koneiden puhdistamisesta ja olivat mielellään kertomassa meille koneista enemmän ja kertoivat mielenkiintoisia tarinoita koneisiin liittyen sekä esimerkiksi paljonko lentokoneiden arvo on.

Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta oli, kun osassa lentokoneista tahdistin kehitettiin. Joka kehitettiin ensimmäisen maailmansodan aikana hävittäjälentokoneisiin. Se siis synkronoi potkurikehän läpi ampuvan konekiväärin ampumisen potkurin pyörimiseen. Eli kivääri ampui potkurin pyörimisen tahdissa, että luodit menivät potkurin lapojen välistä osumatta lapoihin. Tahdistimia käytettiin myös toisessa maailmansodassa.

Maanantaina oli pääosin aurinkoista ja lämmin ilma, joten oli hyvä päivä lähteä kiertelemään uudelleen Lontoon keskustaa. Aamulla aikaisin suuntasimme Tower bridgeen ja pääsimme nyt jonottamatta sisään. Se on yli 120 vuotta vanha silta, joka oli mielestäni kauneimpia Lontoon nähtävyyksiä. Menimme hissillä ylös torniin ja ihailimme näköalaa tornien välisessä putkessa, jonka lattia on osittain lasia. Pääsimme näkemään lasilattian kautta, kun silta aukesi laivalle. Sillan aukeamisessa meni 90 sekuntia, joka mielestäni on todella nopea aika kuitenkin isolle sillalle. Tämän jälkeen pääsimme tutustumaan sillan konehuoneistoon, joka nykyään toimii museona, koska silta toimii nykyään elektronisesti.

Tämän jälkeen kiertelimme ulkona ja piti tietenkin hakea bubbletea -juomaa, tästä on tullut mun suosikkijuoma Japanin matkan jälkeen, joten tietysti sitä piti sitten saada ja useampaan kertaan reissun aikana :D. Tämän jälkeen suuntasimme katsomaan piccadilly circusta, joka on risteys, jossa on kauniita vanhoja rakennuksia, valomainostauluja sekä katumusiikkia ja siellä oli kaiken kaikkiaan hyvä tunnelma. Lähellä tätä on hyde park, joka on kaunis puistoalue, jossa käveleskelimme ympäriinsä nauttien tunnelmasta.

Loppupäiväksi suuntasimme euroopan suurimpaan kauppakeskukseen Westfield Stratford Cityyn, joka oli paluumatkalla majoitukseemme ja päätimme sieltä etsiä hyvän ruokapaikan. Siellä on yhteensä yli 300 kauppaa ja noin 70 ravintolaa.

Lontoossa on niin upea vanha arkkitehtuuri ja paljon vaaleita ja kellertäviä rakennuksia. Lisäksi rakennusten läheisyydessä on upeita puutarhoja. Upeita riemukaaria, palatseja ja suihkulähteitä. Keskustassa on myös uusia rakennuksia kuten pilvenpiirtäjä the shard, joka ei kaukaa näytä niin korkealta, mutta kun käveli sen vierestä, niin 310 metrinen rakennus tuntuikin todella suurelta.

Lontoon matka oli yksi suurimmista asioista, mitä olen vaihdolta odottanut, tietenkin kun se on Englannin pääkaupunki. Ja minut yllätti se, että siellä puhutaan englantia selkeämmin kuin täällä West Midlandin alueella, jossa asun. 😀 Kaksikerroksiset bussit, mustat vanhan malliset taksit ja  maailman kuullut nähtävyydet tuli nyt koettua livenä ja nämä ovat Lontoolle uniikkeja asioita ja aina se on erilaista kokea nämä kaikki paikan päällä kuin esimerkiksi elokuvien kautta.

Rakkaudella,

Anna

kulttuuri ajattelin-tanaan oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *