Ei ole muilta kun seison itse suorassa

Mitä se tarkoittaa, kun on uskollinen jollekulle?

 

Mun mielestä ihminen voi olla uskollinen itselleen ja samalla ottaa huomioon toiset ihmiset. Olen opettelemassa tervettä itsekkyyttä. Olen kuullut sanottavan, että onnen täytyy tulla ihmisestä itsestään sisältä, koska toisiin ihmisiin pettyy aina. Ja näinhän se on. Jokainen meistä kuitenkin lopulta ajaa omaa etuaan, vaikka pyrkiikin enemmän tai vähemmän ottamaan huomioon toiset ihmiset ja heidän tunteensa. Vaikka tämä saattaa kuulostaa suureelliselta, kyse on kuitenkin pienistä asioista. Yksityiskohdilla on väliä.

 

Käyn viikottain salsa tunneilla opettelemassa paritanssia. Se oli ollut mielessä jo muutaman vuoden ajan, ja tänä talvena päätin tosissani toteuttaa haaveen tämän ihanan paritanssin osaamisesta. Joka viikko tunneille meneminen tuntuu vaikealta, eteisen kynnys on suuri, eikä siitä millään jaksaisi kiivetä yli. Uskollisena itselleni ja omille päämäärilleni lähden silti tanssitunneille. Välillä huvittaakin lähteä ja on kevyt olo. Tänään ei olisi huvittanut. Olen sinkku ja toisinaan yksinäinen. Vaikka salsatessa ei ehdi jutella tanssiparin kanssa, pääsee kuitenkin ihmisten ilmoille. Ja kevyestä liikunnasa tulee hyvä olo.

 

Tänään oli sellainen päivä jolloin ajatus karkailee ja olen omissa maailmoissani. Tanssitunnilla nauroin itselleni ja omille virheilleni vähättelemällä koko päivääni. Kerroin etten tänään ole ollut ihan kartalla. Sitten nauroin ja juttukaverikin vähintään hymyili. Tanssikurssilla vaihdetaan paria tunnin aikana useita kertoja. Kun kierros oli tullut täyteen ja tanssin jälleen tunnin ensimmäisen parini kanssa, hän kysyi että joko sujuu. Kysymys oli hyvää tarkoittava ja toki oli mukavaa huomata hänen kuunnelleen jutusteluani. Minua jäi kuitenkin vaivaamaan se, että olin jälleen päättänyt kertoa itsestäni ja päivästäni juuri sen negatiivisimman asian. Tässä päivässä on ollut paljon hyvääkin ja useita pieniä onnistumisia. Mutta miksi päätin toisen ihmisen tavatessani, en pelkästään valittaa, vaan myös painaa itseäni alaspäin? Huomaan tekeväni tätä usein. Ikäänkuin olisi siltä toiselta pois, jos minä seison suorassa ja olen henkisesti hyvässä ryhdissä. Ajattelen jälleen kerran, että minun tulee olla uskollinen itselleni. Ja tietenkin ystävällinen toisille.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *