Kiina ja muita kiusauksia!

 

Huh! Onpa siitä kauan kun olen viimeksi kirjoittanut! Turku ja uusi elämä täällä on pitänyt kiiresenä. Etenkin opiskelu.

Olin hyvän hyvän ystäväni kanssa Kiinassa, Shanghaissa. Tietysti pääasiassa moikkaamassa äitiäni, joka on nyt asunut siellä jo tovin. Shanghaissa olen käynyt ennenkin. Valtava kaupunki jossa kaikki on mahdollista, mutta mikään ei onnistu! Ei ainakaan niin kuin oli ajatellut. Kaverini yritti mennä seinäkiipeilemään, no eihän se tietenkään onnistunut, stadionilla oli jotkin messut joiden järjestelyn vuoksi koko stadionille ei päässyt sisään. Periaatteessa Shanghaissa voi tehdä mitä vain, siellä on kaikkea, mutta se miten se onnistuu on ihan toinen juttu. 🙂

P1130058.JPG

Minä, Natti ja Tw-tower!

Oman reissuni kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti viikonloppu Mogan Shanissa, maaseudulla, vuorilla! Äitini oli varannut meille reissun, varmaankin siksi, etten ollut liioin innostunut lähtemään Shanghain saastaiseen ilmaan. Yövyimme ihanan idillysessä Howoo Life Hostellissa, vihreiden vuorten kupeessa, bambumetsän keskellä. Hotellia en suosittele hieno helmoille, Mogan Shanissa on myös luksushotelleja rikkaille. Rikkaat voivat ajella vuoristoteitä avoautoilla ja maastureilla, ja naureskella niille, jotka ”joutuvat” pyöräilemään.

Tälläisestä osoitteesta voi löytää sen hotellin missä me olimme. Tilaa oli paljon, palvelu ystävällistä, aamupala oli hyvä (myös länsimaalaisesta näkökulmasta) ja bambu ruuat oli loistavia. Hotelli sopi hyvin retkeilijöille ja seikkailijoille.

http://www.booking.com/hotel/cn/hou-wu-shenghuo-deqing.en-us.html?label=fac419jc-confirm-;sid=baf708c6c68f94ff21ed723d3de024b4;dcid=1 

P1120976.JPG

Neljän hengen huoneen terassi!

P1120882.JPG

Kylpyamme terassilla vuoristo näkymällä!

Ensimmäisenä päivänä kiipesimme, kaikki yhdessä, lähimmän vuoren huipulle!  

P1120947.JPG

Toisena päivänä lähdimme Natin kanssa pyöräilemään Mogan Shan vuorelle! Reissu oli ihan uskomattoman mieletön! 

P1130002.JPG

P1130038.JPG

Ehdottomasti siis suosittelen myös Kiinan maaseutua, jos Kiinaan on aikeissa. Tosin, jos aikoo retkeillä suosittelen myös kunnon karttojen hankkimista etukäteen. Kiinalaiseten käsitys kartoista ja opasteista ei ole missään määrin sama kuin meillä. Google Mapsilläkään ei juuri tee mitään, sillä suurinta osaa teistä ei ole merkattu siihen. Maalla myös harva kiinalainen osaa englantia.

Muita kiusauksia on tietysti shoppailu! Kaikkea saa halvalla, kunhan tietää mistä etsii. Tosin vaatteita voi olla hieman hamkalaa hankkia, ainakin jos on yhtä pitkäraajainen kuin minä. Esimerkiksi, teetin jakun Kiinassa. Räätäli otti mitat ja kaikki, kun meni sovittamaan oli hihat liian lyhyet. Ilmeisesti räätälille oli tullut epäusko, ettei näin pitkiä käsiä voi naisella olla. 

IMG_3255.jpg

Kiinassa ruokakulttuuri on ehkä shokeeraavin. Itse suosittelen kasvissyöntiä. Lihassa on harvoin kovin paljon sitä osaa eläimestä mitä me kutsumme lihaksi. Toki jos varovasti imeskelee kananjalkoja ja läskipaloja, voi onnistua syömään rikkomatta hampaitaan luunpalasiin. Moni pelkää vatsatautia. Se on tullakseen jos tulee. Toisin sanoen sitä ei voi välttää, siltä voi säästyä mutta se on hyvää tuuria. Monista tienvarsikojuista saa mitä mielenkiintoisempaa, pikku naposteltavaa, suoraan grillistä. Suosittelen näitä testaamaan! Itse söin erinomaista tofua, mustekalaa ja kevätkääryleitä!

IMG_3277.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *