Oma maa mansikka!

Mä rakastan monia asioita. Mä myös aijon kirjotaa mun blokissa niistä asioista…

Mä rakastan kesää, mansikoita ja itse tehtyä mansikkahilloa.

IMG_1986.JPG

Itse tehtyä mansikkahilloa, itse poimituista mansikoista, voiko olla parempaa? Resepti ei ole salainen, mutta se on mahdoton kirjoittaa vaihe vaiheelta. Luin kolme eri reseptiä, tiivistin idean ja sovelsin. Halusin pitää mansikat kokonaisina, koska niissä säilyy paremmin mansikan raikkaus. Mausteeksi hillo sai  tuoretta sitruunamelissaa ja vanilijaa. Ihanan makeeta, mutta samalla raikasta. Syön hilloa joka aamu rahkan, banskun ja itse tehdyn myslin kanssa. Annostan kutsutaan megamätöksi!

Mansikat kannattaa kerätä ite monestakin syystä… On ihanaa lähtee maalle ajamaan, ottaa eväät matkaan ja retkeillä vähän. Hienompaa on vielä jos on joku määränpää. Määränpäänä vaikka mansikkatila upealla paikalla, järven rannalla. Ensin työ, sitten huvi. Mansikoita kerätessä ruskettuu kivasti, ja on aikaa höpötellä mukavia matkaseuran kanssa. Kun työ on tehty voi istahtaa kahvikupposelle ja käydä vaikka uimassa.

Noin täydellinen reissu on mahdollinen, meillä oli sellainen.

IMG_1958.jpg

Upeat maisemat, eikö? Me käytiin Yrjölän tilalla, Mahnalassa. Noin parikymmentä kilsaa, kun lähtee täältä Tampereelta. Mekin oltiin ihan perjantai-iltana töiden jälkeen, hyvi ehdittin. Tässä vähän lisätietoa vielä : http://www.mahnala.com/noutotilat/yrjola

IMG_1981.JPG

Tässä olen minä, kerään manssuja.

IMG_1982.JPG

Tässä matka seuraani Anna (toinen rakkaista kämppiksistäni) ja rakas isäni.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *