Ruokahävikkiä vastaan.
Suomessa ruokajonojen pituus kasvaa samaa tahtia kuin pois heitetyn käyttökelpoisen ruuan määrä. On järjetöntä että kun suomessakin on ihmisiä, jotka näkee nälkää että heitetään esim kouluista ruokaa biojätteisiin.
Mielestäni on hyvä että suomessakin on ruoka hävikin määrään havahtumassa. Tavallinen kansalainen pystyy hyvin vaikuttamaan omaan hävikin määrään muutamalla yksinkertaisella tavalla. Esim ostaa kaupasta vain sen verran kuin on aivan varmaa että tulee käyttäneeksi. Toisekseen itse suosin suoraan hävikistä ostamista esim Fiksuruoka.fi sivustolta tai Matsmart.fi palvelusta.
Syömä kelpoista kouluruokaa ei mielestäni pitäisi heittää menemään vaan se pitäisi toimittaa jaettavaksi ruokajonoista tai myydä halukkaille. Joitakin vuosia sitten kuulin huhuja että naapurikunnassamme Tuusulassa tai tarkemmin ottaen Jokelan koulukeskuksella olisi jäljelle jäänyttä ruokaa annettu sitä tarvitseville. Jos näin on ollut, on se ollut valtavan hieno asia ja toivon että näin on edelleenkin.
Ruuan jakaminen tai myyminen olisi myös ekoteko muutenkin. Niillä arjen pienillä teoilla on ne suurimmat vaikutukset siihen kuinka suuri on hiilijalanjälkemme ja se mitä seuraa.
Jos korona pandemian aikana ruvettaisiin kouluruokaa jakamaan se toisi asiaan lisä haasteita. Niitä tosin en tähän ala listamaan sillä jokainen ne varmaan itsekin ymmärtää.