Terveellistä(kö) kotiruokaa?
Usein kuulee sanottavan että pärjää hyvin ja pysyy hyvässä kunnossa kun syö ”perus terveellistä kotiruokaa” Jonkun mielestä terveellinen kotiruoka on raakaruokaa, toiselle se on myös kermaisia kastikkeita ja joidenkin mielestä on ihan okei syödä sokerijogurtteja ja muroja.
Mutta mitä on terveellinen kotiruoka vai onko siihen yhtä oikeaa vastausta?
Itse ajattelen kuta kuinkin näin, että pyrin välttämään ruuassa turhia vehnäjauhoja/rasvaa. Kokoan ateriat niin, että se sisältää sopivan verran protskua, hiilareita, kasviksia ja rasvaa. Parannettavaa toki aina löytyy ja itselläni pitäisikin hioa kuntoon tuo iltaosuus ja valmistaa ruuat etukäteen, jotta jokainen ateria ois säännöllinen ja tarpeeksi ravitseva.
Olen sitä mieltä, että ruoka on polttoainetta eikä sen tarvitse arkena tuottaa niin suurta makuelämystä. Itselleni riittää, että se on terveellistä ja ravitsevaa. Minusta arjen ruokavalioon ei voi kuulua sokerijogurtit ja murot.
Mitä teidän mielestänne on terveellinen kotiruoka?
<3: Janika