8 vuotta äitinä

Eilen juhlittiin Linan 8-vuotissynttäreitä ja nyt äitienpäivän kunniaksi aloin miettimään omaa taivaltani äitinä. Kahdeksan vuotta on itsessään aika pitkä aika, jossa ehtii onnistua, mutta tehdä myös monen monta virhettä. Kasvattaa, tukea ja toivoa päivittäin parasta. Äitiys ei onneksi ole mikään kilpailu ja joka päivä voi onnistua olemaan hyvä äiti.

Raskaana ollessa sitä yrittää muistella millainen se edeltävä raskaus oli ja käydä läpi niitä kokemuksia ja tuntemuksia. Valitettavasti kahdeksassa vuodessa ehtii unohtaa tosi paljon, osan ehkä jopa tietoisesti ja sen toisen osan vain koska ei muistikapasiteetti riitä. En ole koskaan asettanut mitään tavotteita omalle äitiydelle, toivon että vain olemalla oma itsensä pystyn olemaan juuri oikeanlainen äiti.

Äitiys on parasta koko maailmassa. Ei ole, eikä tule mitään muuta joka voisi ohittaa rakkauden omaa lasta tai lapsia kohtaan. Olen suunnattoman ylpeä Linasta joka päivä. On mahtavan ihmeellistä, että minä kaikista maailman ihmisistä olen onnistunut kasvattamaan noin hienon tyttären. Voin vain toivoa, että onnistun edes puoliksi niin hyvin tämän mahassa kasvavan bebiksen kanssa.

Suurin haaste äitinä olemisessa on meidän perheessä se, että Linalla on kaksi rakastavaa kotia. Haluaisin olla Linan kanssa joka päivä, mutta samalla tietysti haluan antaa hänen isälleen myös yhtäläiset oikeudet nauttia vanhemmuudesta. Lina onkin tämän vuoksi ihan pro-traveller ja lentelee kahden kodin välillä super reippaasti. Hän puhuu kahta kieltä yhtä vahvasti ja hänen sosiaalinen älykkyys on ihan verraton. Samalla vaikka itse joutuu luopumaan yhteisestä ajasta niin on upeaa tarjota monta rakastavaa ihmistä Linan elämään ja kasvattaa hänestä maailman kansalaista, jolla on kaksi eri kotia, kahdessa eri maassa. Aikamoinen valttikortti tulevaisuuteen!

Eilen meillä oli hauskat juhlat, jossa helium-ilmapallot olivat hitti ja kakku onnistui täydellisesti! Tästä on hyvä jatkaa kesän odotusta ja toivoa, että seuraava bebis syntyisi ensi kuussa.

Kivaa äitienpäivää kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *