Syyskuun parhaat ja paskat

Parhaat

Ihanat ysärileffat, Julia Roberts-leffat. Olen katsonut syyskuussa pitkästä aikaa elokuvia ja nauttinut tosi paljon vanhoista ’klassikoista’. Rakastan myös elokuvia jotka perustuvat tositapahtumiin, etenkin kaikki urheiluleffat ovat parhaita. Aina sama tarina: altavastaaja yksilöurheilija, joukkue tai valmentaja ja huolimatta haastavista lähtökohdista yleensä aina seuraa onnistumisia ja voittoja. Olen kerännyt Netflixin omalle listalle paljon vanhoja erityyppisiä elokuvia joita on kiva katsoa fiiliksen mukaan. Seuraavia voin ainakin suositella: Bridget Jonesin päiväkirjat, Race, Ghost, Dirty Dancing, Top Gun, Pretty Woman, Aina Vierelläsi, Kaunis Mieli, Mona Lisa Smile, Erin Brockovich..

Neulominen on taas ihanaa! Olen ihan neuleneuroosin vallassa. Villasukat ovat oma henkilökohtainen suosikki ja etenkin vauvojen koossa, koska ne valmistuvat niin nopeaan. Onneksi omat lankavarastot ovat vielä aika isot, joten on kiva tonkia vanhoja värejä ja suunnitella kaikkea ihanaa niistä. Nyt neulon keltaisia tumppuja junasukkien kaveriksi Alvarille. Seuraavaksi pitäisi neuloa kauluri ja ehkäpä myös pipo. Ideoita siis riittää.

Myyssaily. Kynttiläkausi on pimenevien iltojen myötä taas täällä. Rakastan kynttilöitä ja niiden tuomaa tunnelmaa. Kotiin saa ihanan tunnelman ja nurkan sotkut piiloon kynttilöiden avulla. Myyssaily onkin ruotsalaisten paras termi ja olen kirjoittanut tästä ihan oman tekstin, jossa avaan tätä termiä paremmin. Tästä lisää myöhemmin tällä viikolla.

Haaveilu on myös syksyn ehdoton hittituote. Kirjoitan kalenterin täyteen ideoita ja visioita tulevaisuudesta. Paperikalenteri on mun juttu, koska siitä pystyy tekemään hyvän inspiraatiolähteen tuleville viikoille ja yliviivaustusseilla pipertäminen on hauskaa. Terveisin Janina 30v., vieläkin lapsettaa sopivasti. Juuri nyt haaveilen töistä, matkustamisesta, maalaamisesta, neuleprojekteista, valokuvaamisesta ja omasta elämästä vauvakuplan ulkopuolella.

Vain elämää ja Selviytyjät Ruudusta. Näin ulkomailla asuessa on välillä ihan parasta katsoa suomalaisia sarjoja. Vain elämän tämän vuoden kausi on todella hyvä! Maija Vilkkumaa on yksinkertaisesti paras ja viimeisin Erinin päivän jakso oli niin kivaa katsottavaa. Vanhana Naikkari-fanina oli mahtavaa, että myös heidän muutama kappale versioitiin. Ja pakko vielä hehkuttaa Maijan tekstin kirjoitustaitoja, siis miten joku voi olla niin taitava?!

Paskat

Kylmyys iski meidän kotiin todenteolla. Hrr, kerrospukeutumista ja villasukkia siis. Olen lämmittänyt päivittäin kotia aamulla ja illalla, paitsi yhtenä päivänä kun kävi nuohooja.

Kaadoin limpparia läppärin näppäimistölle. Oikeesti tönäisin sen tölkin kumoon pyllyllä. Voi perse, nyt vasen reuna näppäimistö on todella tahmea vaikka mun reaktionopeus kuivaamisen suhteen oli todella nopea. Nyt saa pienellä raivolla näppäillä muutamia kirjaimia. Voi paska.

Pieni tulevaisuusstressi. Mikä musta tulee isona? Mitä töitä teen? Mitä töitä haluan tehdä? Milloin Alvar hoitoon? Niitä kotiäidin perus ahdistuksia. Vastauksia ei vielä ole, mutta eiköhän ne selviä ajan kuluessa. Vaikka aika iso jo alankin olla.

Läskiahdistus. Raskauskilot eivät tipu, no ei varmaan kun syön kaikkea paskaa milloin vain. Ei mitään itsekuria siis. Meneekö väsymyksen vai heikon itsekurin piikkiin, sama se. Läski ei siis sula. Treenaamisen aloittaminen pelottaa, tiedättekö sen tunteen kun menet ekaa kertaa salille pitkän tauon jälkeen? Se eka kerta on pahin, pitäisi vain mennä, mutta sisäinen laiskamato on ottanut ylivallan.

koti ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *