Ladataan...
Japanin seikkailuja

Sunnuntaina lähdin aamulla ennen puolta yhtätoista suuntaamaan kohti Tokiota, jossa alkaisi klo 11.20 alkaen Nihombashi-Kyobashi festivaalin paraati, jota halusin mennä katsomaan. Jäin junasta pois Shin-Nihombashin asemalla, josta oli lyhyt matka sen kadun loppupäähän, jota paraati kulki. Olisin voinut mennä myös Tokion asemalle ja siitä kadun alkupäähän, mutta ajattelin, että näen paraatin paremmin tuolta kadun loppupäästä, ja Tokion asemalta tapahtumapaikalle olisi ollut hieman pidempi matka. Paraatissa oli erilaisia esityksiä eripuolilta Japania. Esitykset tulivat ryhmissä, ja jokaisen välissä oli hieman väliä ennen seuraavaa ryhmää. Sain kuvattua lähes jokaisen esityksen kamerallani, mutta yhden esityksen kohdalla videointi ei ollutkaan mennyt päälle, joten tästä en harmi saanut videokuvaa. Muutamassa välissä, kun odotin seuraavan paraatiryhmän tuloa, kävin mm. Shin-Nihombashi aseman lähellä olevassa pyhäkössä/temppelissä. Tämä oli paljon pienempi ja rauhallisempi kuin sen, jossa kävin Asakusassa. Lisäksi kävin pyhäkön/temppelin lähettyvillä olevalla kadulla, jossa järjestettiin Old-New Market, jossa oli porukkaa myymässä mm. käsintehtyjä koruja ym. Ostinkin yhdeltä myyjältä korvikset, jotka olivat mielestäni todella hienot.

Paraati festivaaleilla kesti 11.20–14.30, ja pysyttelin lähes samassa kohdassa koko ajan, hieman kuitenkin liikuin kadun alkupäähän päin. Joissakin myymälöissä ym. oli festivaalien mukaisesti myynnissä erilaisia ruokatuotteita ym. eri puolilta Japania, ja kävin näitäkin aina katsomassa siinä välissä, kun odotin seuraavaa esiintyjäryhmää. Paraatin loppupäästä istuskelin pari tuntia katukiveyksellä seuratessani paraatia, koska monen tunnin seisonta alkoi käymään ”raskaaksi”, ja monet muutkin istuskelivat kadun varrella. Paraatin loputtua jatkoin matkaani katua pitkin sen alkupäähän päin ja poikkesin mm. Starbucksissa juomassa yhden Matcha Frappuccinon, mikä oli todella hyvää. Poikkesin myös yhdellä sivukadulla, jossa oli festivaalien ruoka- ja juomakojuja, joista maistelinkin joitain syömisiä sekä ostin itselleni oluenmaistelusetin, johon sai neljää erimakuista olutta. Yksi oli jonkin omenan makuista ja vihreätä väriltään, toisessa oli jotain marjaa ja se olikin punaista., kaksi muuta oli sitten melko perusoluita. Yhdestä kojusta olisi saanut ostaa myös sakemaistiaisia, mutta en sitten viitsinyt näitä enää ottaa, koska kello alkoi olla jo neljä siinä vaiheessa, kun olin saanut oluet juotua, ja kojut menivät neljältä kiinni.

Festivaalien jälkeen ennen Inageen paluuta poikkesin yhdessä elektroniikkaliikkeessä Tokiossa katsomassa, minkä hintaisia Ipadeja siellä olisi, koska haluaisin tämän tyylisen tabletin tai muun ostaa koulua varten, koska se olisi paljon kevyempi kantaa koulussa mukana kuin pelikannettavani, joka ei mikään ihan kevyt ollut. En kuitenkaan vielä ostanut mitään, koska päätin vielä seuraavana päivänä käydä muutamassa liikkeessä Ikebukurossa, koska muutenkin olin tulossa maanantaina taas Tokion suuntaan, koska minulla oli parturi siellä klo 15.00 alkaen. Inageen palasin takaisin Tokion juna-asemalta, jossa ihmisiä olikin ihan hirveästi ja oman junalaiturinsa löytäminen oli hieman hankalahkoa, koska ihmisiä oli niin paljon. Junakin oli tosi täynnä, kun pääsin sinne ja aina sinne tuli vain lisää ihmisiä seuraavilta asemilta. Suoraan sanoen olimme melko lailla kuin sillit suolassa :’D. Tämä päivä oli kyllä todella mukava ja festivaalit, varsinkin paraati, oli tosi hieno. Lisäksi käytin tänään kaupungilla ollessani oikeastaan ainoastaan japania mm. ostaessani kojuista jotain. Japanin tunneilta olen siis jotain oppinut, vaikka tosin hieman ennestäänkin japania osasin, koska olen sitä itsenäisesti opiskellut kolme kurssia Minato-nettisivulta. Inagessa palasinkin suoraan asuntolalle, jossa aloin lukemaan maanantain japanin sanakokeeseen Genki 1-kirjan kolmannesta kappaleesta.

 

Ladataan...
Japanin seikkailuja

Maanantaina minulla oli ensimmäiset tunnit klo. 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japanese 101b -tunti. Tällä tunnilla kävimme läpi Genki 1 -kirjan toista kappaletta ja opettelimme sanomaan täällä, siellä ja tuolla (suorimmat suomalaiset käännökset, jotka sain xD) japaniksi. Teimme tähän liittyviä harjoitustehtäviäkin. Tunnilla ”pelasimme” sellaista ”peliä”, jossa meidän piti kaikkien olla ympyrässä. Ensin kertasimme numerot siihen asti kuin meitä ympyrässä oli, ja jokainen sai oman numeronsa. Tämän jälkeen meidän piti ensin sanoa oma numeromme ja sitten jonkun toisen numero, ja tämä taas sanoi oman numeronsa ja jonkun toisen numeron jne. Tämän jälkeen kertasimme torstain keskustelukurssin koetta varten, kuinka itsemme esittelemme. Tällä viikolla minulla olisi melko montakin koetta. Torstaina olisi japanin keskustelukurssin ja Climate Change Leadership -kurssin koe, ja perjantaina olisi Japanese 101b -kurssin koe ja kanji-kurssin koe.

Japanese 101b -tunnin jälkeen minulla ei ollut muita tunteja, joten päätin palata takaisin Inageen. Alun perin minun piti mennä käymään Treasury Factory nimisessä second hand kaupassa Makuharissa, mutta ilmenikin, että kyseinen paikka oli kiinni maanantaista marraskuun johonkin päivään asti, koska se vaihtoi sijaintiaan. Inageen palatessani päätin kuitenkin ensin poiketa syömässä Nishi-Chibassa yhdessä ravintolassa, jossa aiemmin kävin tuutorinikin kanssa. Otin myös saman annoksen kuin viimeksi söin, koska se oli ainakin hyvää. Syötyäni kävelinkin sitten takaisin Inageen. Asuntolalle mennessäni poikkesin myös AEON-kaupassa ostamassa mm. repun vapaa-ajan reissuja varten. Loppupäivän teinkin erilaisia koulutehtäviä asuntolalla.

Ylhäällä kuvassa edellisen päivän ostokseni, alhaalla pari ilmaista tuotetta, jotka tuli ostosten mukana,

Tiistaina minulla alkoi koulu poikkeuksellisesti vasta 16.10, koska 12.50 alkavaa International Policy -tunteja ei tänään ollut. Koska kouluni alkoi tänään vasta myöhemmin, päätin kävellä täältä Inagesta koululle, jota en ole ennemmin tehnyt mm. sen takia, että on ollut kauhean lämmintä. Tämän päivän ainoa tunti minulla oli siis klo 16.10 alkaen, jolloin minulla oli Seminar Ib -tunti. Näillä tunneilla meillä oli jälleen vierailijaluennoitsija, joka oli tällä kertaa Geopolitiikan professori Singaporesta jostain ESSEC Business koulusta. Hänen luentonsa oli kyllä melko mielenkiintoinen ja se juurikin keskittyi geopolitiikkaan. Ensi viikolla meillä olisi jälleen vierailijaluennoitsija, ja ensi viikon tuntien jälkeen menisimme myös yhdessä syömään sushiravintolaan.

Seminar Ib -tuntien jälkeen palasin kävellen takaisin Inageen Anssin kanssa. Poikkesin myös ennen asuntolalle menoa AEON-kaupassa (jälleen :’D). Tällä kertaa ostin ruokatarvikkeita asuntolalle. Täällä tuntuu välillä siltä, että joka välissä saa olla kaupasta hakemassa syömistä. Tämän varmaan huomaa blogiteksteistäni. Asuntolan huoneessani oleva jääkaappi on kuitenkin niin pieni, ettei sinne monen päivän ruoat mahdukaan juomineen.

Aamulla olin myös huomannut vessani olevan rikki. Kun vessan veti, räiskyi vesi vessanpytyn takaa lattialle. Tämä vesi ei kuitenkaan mitään likavettä ole, vaan sitä, joka tulee vessanpyttyyn vedetyn veden tilalle (onneksi). Lähetin sitten tästä viestiä asuntolan toimistolle ja he kysyivät minulta lupaa, saisivatko käydä katsomassa sitä sillä välin, kun olen koulussa, koska pääsisin koulusta vasta niin myöhään, että he eivät pystyisi enää silloin tulemaan. He kävivätkin sitten katsomassa vessaani ja ilmoittivat pyytäneensä korjaajan sinne. Valitettavasti korjaaja ei päässyt kumminkaan tänään tulemaan, vaan vasta huomenna keskiviikkona. Koska en tiedä milloin olen paikalla asuntolalla keskiviikkona, annoin asuntolan toimistonväelle luvan käydä päästämässä korjaajan huoneeseeni, koska eihän minun nyt siellä tarvitse olla katsomassa.

Keskiviikkona minulla oli vain yksi tunti aamusta klo 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japanese 101b -tunti. Tänään teimme viimeisiä harjoituksia Genki 1 -kirjan toisesta kappaleesta, koska perjantaina meillä olisi koe 1-2 kappaleesta, ja seuraavan viikon maanantaina olisi sanakoe kolmannen kappaleen sanoista ja alkaisimme käydä läpi kolmatta kappaletta. Perjantaina meillä olisi myös Kanji-kurssin ”sanakoe”, johon piti opetella ensimmäiset 15 kanji-merkkiä, jotka opettelimme viime viikon perjantaina. Lisäksi kokeessa pitäisi osata Genki 1-3 kappaleiden katakana sanoja.

Japanin tuntien jälkeen tapasin taas tuutorini, jonka kanssa menimme taas syömään lounasta yhdessä. Mukaamme tuli myös tuutorini kaveri, joka on kanssa kiinnostunut juttelemaan suomalaisten kanssa, koska hän oli Suomessa tekemässä jotain kesäopinto-ohjelmaa muutaman viikon. Menimme syömään yhdessä intialaista currya, joka oli todella hyvää ja annos oli todella iso. Annokseen kuului iso naan-leipä, currykanakastike, salaatti, riisiä ja ”jälkiruoaksi” oli jotain jugurttia. Naan-leipää sai kastaa currykastikkeeseen, mikä oli kyllä todella hyvää. Laitan annoksesta kuvan, koska sitä on vaikea selostaa. Tuutorini kaveri joutui lähtemään hieman aikaisemmin takaisin koululle, koska hänellä oli ruokatunnin jälkeen koulua. Itselläni ei koulua enää ollut tälle päivälle, ja tuutorillani seuraavat tunnit alkaisivat vasta puoli kolmen tienoilta.

Tuutorini kanssa jäimme vielä nauttimaan annoksistamme, jonka jälkeen näytin tuutorille muutamaa saamaani kirjettä, joista en ymmärtänyt oikeastaan mitään, koska ne olivat kokonaan japaniksi. Toinen kirjeistä sisälsi National Health Insurance -vakuutuksen laskuja. Tuutorinikaan ei näitä ihan ymmärtänyt, joten hän ehdotti, että menisimme kysymään ohjaajaltani (Nishizumilta) niistä. Hän kuitenkin ohjasi meidät kysymään asiasta ISD-toimistosta. Sain kuitenkin ohjaajaltani suomalaisen lakritsipatukan, joita hän oli tarjonnut myös muille suomalaisille opiskelijoille, koska hän ei itse tykännyt niistä ja hän oli saanut ne joltain suomalaiselta opiskelijalta lahjaksi. ISD-toimistossa minulle selostettiin paremmin, mitä saamani laskut olivat ja kuinka ne voin maksaa. ISD-toimistossa myös minulle kertoi Sato (jonka kanssa olin viestitellyt vessastani), että vessani oli korjattu onnistuneesti.

Hoidettuani koululla asiat tuutorini kanssa, palasin takaisin kävelleen Inageen, koska minulla ei ollut enää enempää koulua tälle päivälle. Ennen asuntolalle paluuta kävin kuitenkin kahvilla Mister Donut kahvilassa, jossa tein samalla läppärilläni esitelmääni Climate Change Leadership -kurssia varten juodessani kahvia. Mister Donut on siitä kiva kahvila, että siellä saa ilmaiset santsikupit. Tehtyäni esitelmäni lähetin sen vielä opettajalle tarkistukseen kysyäkseni oliko se liian pitkä ja oliko se hyvä. Kahvilassa vietinkin ehkä jotain pari tuntia ennen kuin palasin takaisin asuntolalle lukemaan torstain Japanese Conversation -kurssin kokeeseen. Illemmasta, opettaja oli vastannut viestiini ja hän oli hyvin kiitollinen, että olin kiireiltäni ehtinyt paneutumaan esitelmään, ja että esitelmäni oli todella hyvä muuten, mutta muut opiskelijat eivät välttämättä ymmärtäisi niin tieteellisiä asioita. Koska hän ajatteli minun olevan kiireinen enkä ehtisi enää muokkaamaan esitystäni, hän oli muokannut sen minulle valmiiksi :O. Moniko opettaja tekisi Suomessa näin? Muutenkin kyseinen opettaja on todella mukava ja sympaattinen, ja hän varmistaa aina, että viihdyn tunneilla (koska hän ei halua, että jään kurssilta pois, kuten muut suomalaiset).

Torstaina minulla oli siis kello 10.30 alkaen Japanese Conversation -kurssin koe, joka suoritettiin keskustelumuodossa. Meidän pyydettiin aina 2-3 ryhmissä suorittamaan koetta. Muuta me emme tämän päivän kurssilla tehneetkään, joten kun kokeen sai tehtyä, sai lähteä. Itse tein kokeen muutaman kiinalaisen opiskelijan kanssa. Ensimmäisenä kokeessa oli skenaariona sellainen, että olisimme jossain bileissä, jossa tapaamme uusia kavereita, joille meidän piti sitten japaniksi esittäytyä. Toisessa tehtävässä opettaja esitti kaupan myyjää ja meidän piti kysellä tuotteiden hintoja ja valita mitä ostamme. Kolmannessa tehtävässä opettaja esitti tarjoilijaa, ja meidän piti tilata ruokaa häneltä. Toinen ja kolmas tehtävä oli sinänsä hieman vaikeita, koska niissä ei mitään tarkkaa vuoropuheluesimerkkiä ollut, joten itse en ainakaan tiennyt kuinka paljon niissä olisi tarvinnut kysellä asioista ym. Kokeen suorittaminen ryhmissä on muuten kivaa, varsinkin jos toiset ovat samantasoisia kuin itse on, mutta jos joku on paljon parempi kuin toinen, niin on sekin vähän akwardia.

Omasta mielestäni suoriuduin kokeesta ihan ok, mutta en tiedä olisiko siinä pitänyt ehkä puhua vieläkin enemmän. Tätä oli hieman vaikea arvioida, kun ei ollut sitä kunnon vuoropuhelua, jota olisi tarvinnut seurata. Tämän kokeen jälkeen en voinut vielä lähteä kotiin, koska minulla oli vielä kaksi tuntia iltapäivemmästä. Seuraavan tuntini alkuun oli kuitenkin vielä jotain pari tuntia, joten päätin mennä hakemaan kampuksella olevasta kaupasta jotain syömistä ja mennä istuskelemaan johonkin. Aliisa lyöttäytyikin mukaani ja kävimme hakemassa kaupasta jotain, ja menimme sitten istuskelemaan ja juttelemaan G7-rakennukseen, jossa minulla oli seuraava tuntini klo 12.50 alkaen, jolloin minulla oli Intercultural Communication -tunti. Kyseisille tunneille meidän oli pitänyt kuunnella yksi TED-puhe muslimeista ja terrori-iskuista ym., josta sitten keskustelimme tunneilla. Ryhmäni tällä kertaa hieman muuttui, ryhmään tuli kolme uutta opiskelijaa, ja pari aiempaa oli toisessa ryhmässä. Olin kuitenkin samassa ryhmässä sen kiinalaisopiskelijan kanssa, josta olen puhunut useamman kerran.

Intercultural Communication -tunti meni meillä hieman yliajalle, ja jouduin kiirehtimään seuraavalle tunnille, joka oli ihan eri rakennuksessa, johon ei ihan lyhytkään matka ollut. Tästä syystä tunneilta myöhästyinkin jonkun verran, mutta opettajaa se ei haitannut. Climate Change Leadership -tunnilla meillä oli ensimmäisenä lyhyt koe, jossa suurimmalta osin piti vain lisätä puuttuva sana tekstin väliin. Ainoastaan viimeisessä tehtävässä piti kertoa esim. jostain oman maan ilmastopolitiikasta. Kokeessa sai kuitenkin käyttää kaikkea materiaalia, mitä meillä oli, sekä internettiä, joten koe ei ollut mitenkään vaikea. Kokeen jälkeen pidimme muutaman esitelmän, minä pidin omani ja yksi toinen opiskelija piti omansa, muut pitäisivät omat esitelmänsä vasta seuraavalla viikolla, koska heillä ei ollut esitykset vielä valmiina. Climate Change Leadership -tunnin jälkeen palasin takaisin Inageen, koska minulla ei ollut enää muita tunteja tämän jälkeen. Asuntolalla meillä järjestettiin klo 18.00 alkaen informaatio tilaisuus, jossa oli esittäytymässä esim. poliisista joku tyyppi, joka kertoi liikennesäännöistä ja mitä tehdä siinä tapauksessa, jos joutuu onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi. Tilaisuudessa meille kerrottiin myös mitä tehdä, jos tulee maanjäristys tai tulipalo. Lisäksi kerrattiin vielä asuntolan yleisiä säännöksiä.

Perjantaina minulla oli klo 10.30 alkaen Japanese 101b -kurssin välikoe. Tähän varten en ihan kauheasti ollut enää harjoitellut, koska olin siihen periaatteessa harjoitellut samalla kuin harjoittelin Conversation-kurssin kokeeseen. Koe mielestäni oli melko helppo, eikä minulla sen tekemisessä mennytkään kauhean kauaa. Kokeen tehtyä sai lähteä. Itselläni oli vielä Kanji-tunnit ruokailun jälkeen, joten en ihan Inageen asti voinut lähteä. Päätin mennä jälleen hakemaan jotain naposteltavaa kaupasta, jonka jälkeen istuskelin Life Centerissä, ja harjoittelin Kanji-kurssin koetta varten. Myöhemmin minua tuli tervehtimään pari indonesialaista opiskelijaa, joidenka kanssa olen samoilla japanin tunneilla. Toinen heistä tulikin sitten myöhemmin harjoittelemaan minun kanssani yhdessä kokeeseen.

Kanji-tunti meillä alkoi klo 12.50, jolloin meillä oli ensimmäisenä koe. Koetta tehdessä oli hieman ärsyttävää, kun monet ihmiset tulivat myöhässä tunnille, mikä häiritsi hieman keskittymistä. Kokeen ensimmäisessä tehtävässä opettaja sanoi meille japaniksi 5 katakana sanaa, jotka meidän piti sitten kirjoittaa katakanoilla. Jotkut opiskelijat tulivat niin myöhässä tunnille, että opettaja oli ehtinyt kaikki sanat sanomaan jo, ja opettaja joutui vielä ihan kokeen lopulla sanomaan nämä uudestaan (mielestäni olisi kuitenkin ollut ihan oikein, että myöhästelijöille ei enää näitä sanoja oltaisi sanottu, koska itsehän he olivat myöhässä). Kokeen toisessa tehtävässä kanji-merkit piti kirjoittaa hiraganoilla ja kolmannessa tehtävässä hiragana-sanat piti kirjoittaa kanji-merkeillä. Koe kokonaisuudessaan oli mielestäni todella helppo ja mielestäni koe meni osaltani hyvin. Kokeen jälkeen harjoittelimme n. 15 uutta kanji-merkkiä, jotka meidän pitäisi opetella seuraaville tunneille, jotka olisivat poikkeuksellisesti vasta 9. marraskuuta. Ensi viikon lopusta olisi koululla festivaali, johon monet eri luokat järjestävät erilaista tapahtumaa ym. Tämän takia varsinkin japanin kurssien tunnit meillä on ensi viikolla peruttu keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Muiden kurssien tunneista en sitten tiedä onko niitä peruttu, ainakaan mitään puhetta ei tästä ollut.

Kanji-tunnin jälkeen palasin takaisin Inageen. Asuntolalle palatessani poikkesin AEON-kaupasta hakemassa jotain syömistä ja juomista asuntolalle. Illemmasta klo 18:15 alkaen paikallista aikaa minulla oli vielä yhden SeAMKin kurssin tentti, joka oli konsernitilinpäätöksestä. Suunnittelin myös meneväni lauantaina Tokion suuntaan.

Lauantaina en sitten kuitenkaan lähtenyt Tokion suuntaan, vaan päätin mennä sinne vasta sunnuntaina, koska siellä olisi tällöin myös joku festivaali, jota halusinkin sitten samalla mennä katsomaan. Aamusta vietin aikaani ensin asuntolalla katsellen netistä televisio-ohjelmia. Noin kolmen tienoilla päätin kuitenkin lähteä käymään ”kaupungilla”. Päädyinkin juomaan kahvia jälleen Mister Donut -kahvilaan. Tämän jälkeen kävin kiertämässä huvinksiin AEON-kauppaa ympäri, ja kävin ostamassa jotain päivällistä tälle päivälle. Heräteostoksena minulle tarttui mukaan myös jotain vaatteita, joita oli kaupassa tarjouksessa 500 yenillä.

 

Ladataan...
Japanin seikkailuja

Lauantai 20. lokakuuta

Lauantaina menin käymään päivästä Chibassa katselemassa hieman paremmin mitä sieltä löytyy. Ensimmäisenä melkein juna-asemalta päästyäni pihalle näin muutaman henkilön esittelemässä avustajakoirajuttuja. Heillä oli myös muutama koira mukana. Esittelyllään he keräsivät myös rahaa avustajakoiratoimintaan, ja itsekin päätin lahjoittaa heille 1 000 yeniä. Tämän jälkeen lähdin hieman kauemmas asemasta, mutta kumminkin pysyttelin melko lähellä asemaa, koska tähän alueelle on keskittynyt paljon erilaisia kauppoja ym. Kävin muutamassa Second hand -liikkeessä, jossa toisessa oli käytettyjä kirjoja ja toisessa käytettyjä manga/anime tavaraa. Kierreltyäni jonkin verran kaupungilla eri liikkeissä lähdin etsimään jotain ruokapaikkaa. Näitähän oli melko paljon, mutta osa oli tosi täynnä tai eivät ihan menuineen miellyttäneet minua. Ruokapaikkaa etsiessäni päädyinkin sitten ensin kahvilaan juomaan cafe lattea ja syömään annosta, joka muistutti hieman köyhiä ritareita vaniljajäätelöllä.

Kahvitauon jälkeen jatkoin ”kiertomatkaani” ja päädyinkin pian yhteen ravintolaan, missä tarjoiltiin mm. ramenia (+paljon muuta). Ravintolassa ruoka taas tilattiin samanlaisesta koneesta, kuten monissa muissakin ravintoloissa. Tilaamista ravintolassa helpotti se, että menu oli saatavissa koneelle englanninkielisenä. Itse valitsin ramen-annoksen, jossa oli nuudelin ja ”keiton” lisäksi siivua lihaa, jotain vihreätä kasvissydeemiä, kokonainen kananmuna (pieni), sipulia ja 3 merilevän siivua. Mauksi valitsin pelkän suolan sijasta soijan. Juomaksi tilasin appelsiinilimsaa. Maksettuani tilaukseni laitteeseen vein laitteen tulostaman tilauslaput tarjoilijalle, joka ohjasi minut pöytään. Hän vielä kysyi minulta englanninkielisen kortin avulla, haluanko nuudelini, keittoni ja kanaöljyni minkälaisena. Ruoan tulo ei kestänyt kovinkaan kauaa ja se oli todella hyvää. Nämä nuudelit olivat hieman paksumpia ja ”lyhyempiä” kuin aiemmin syömässäni ramenissa, joka helpotti puikoilla syöntiä todella paljon. Ja mielestäni olen oppinut syömään puikoilla todella hyvin.

Ruokailun jälkeen kiertelin vielä kauppoja ympäri ja päädyin Chiban juna-aseman lähettyvillä olemaan isoon ostoskeskukseen, jossa kävin sen 8. kerroksessa olevassa Loft kaupassa, joka myy kaikenlaista tavaraa. Tämän jälkeen vielä ennen Inageen paluuta kävin juomassa toisessa kahvilassa Suklaa Matcha Latten (jääversion). Tämä oli todella hyvää ja olen tosi yllättynyt, miten hyvää oikeastaan tuo Matcha tee onkaan, koska en ole ikinä tykännyt teestä, koska siinä on mielestäni aina jokin paha jälkimaku. Matchassa tätä jälkimakua ei kuitenkaan ole, mikä tekee siitä paremman. Juotuani Matchani päätinkin palata Inageen, koska minun piti vielä tehdä joitain hommia koneella. Päätin myös vielä siivota huoneeni asuntolalla ja pestä pyykkiä.

Japanissa nämä "esimerkkiannokset" näyttävät niin aidoilta, vaikka ne onkin tehty jostain muovista tai muusta. Tilaamista täällä helpottaa juuri nämä, koska jos et japania osaa, voit haluamastasi annoksesta ottaa vain kuvan, ja näyttää sen sitten tarjoilijalle.

Sunnuntai 21. lokakuuta

Tänään päätin mennä käymään Ikebukurossa katsomassa mitä sieltä löytyy. Perille päästäkseni minun piti kerran vaihtaa junaa Tokion juna-asemalla päästäkseni määränpäähäni. Ikebukurossa minulla oli muutama tietty paikka, jossa halusin käydä, ja sitten katsoisin mitä muuta sieltä löytyy. Ikebukurossakaan en ihan kauhean kauaksi lähtenyt asemalta, koska tämän lähettyviltä löytyi todella paljon kaikkea. Ensimmäisenä suuntasin Big Cameraan katsomaan heidän tarjontaansa, ja tältä liikkeeltähän löytyy useampi kauppa aseman lähettyviltä. Pääliikkeen lisäksi näin ainakin kolme muuta Big Camera liikettä. Tämän jälkeen kävin Big Cameran pääliikkeen vieressä olevassa Yamada Denkissä, joka on myös elektroniikkaliike. Yamada Denkiltä löytyy uusien tuotteiden lisäksi käytettyjäkin tuotteita ja todella hyviä tarjouksia. Tästä liikkeestä ostinkin sitten PS Vitalleni suojakotelon.

Elektroniikkaliikkeiden jälkeen päädyin seuraavaksi Animate-kauppaan, jossa myydään kaikenlaista anime/manga tavaraa. Kauppa oli varmaan ainakin 8 kerrosta korkea ja jokaisessa kerroksessa oli eri tuotteita. Etsiessäni kyseistä kauppaa Google Mapsilla, yksi japanilainen vanhempi nainen tuli kysymään englanniksi minulta etsinkö jotain ja tarvitsenko apua :’D. Noh, en oikeastaan tarvinnut, koska löysin Mapsin avulla kaupan hyvin. Animatesta päädyinkin ostamaan muutaman How to draw -kirjan ja valkoisen ”geelikynän”.

Animaten jälkeen lähdin etsimään Otome Roadia, joka on ilmeisesti kuuluisa Ikebukurossa. Matkallani sinne pysähdyin juomaan yhteen kahvilaan kupillisen lämmintä suklaa matcha lattea. Otome Roadilla en kovinkaan kauaa viihtynyt, koska siellä oli ihan kauheasti porukkaa ja monissa liikkeissäkin oli vaikea kulkea ihmispaljouden takia. Otome Roadin jälkeen päädyinkin Tokyu Hands -kauppaan, jossa katselin hieman heidän valikoimaansa. Tämän jälkeen lähdin etsimään yhtä kirjakauppaa missä olin halunnut käydä Ikebukurossa. Samalla katselin hieman, löytäisinkö mieluista ravintolaa, missä haluaisin syödä. Kirjakaupassa käynnin jälkeen palasinkin aseman lähettyville ja löysin yhden Sutameshi ravintolan, johon sitten päädyinkin syömään. Kyseinen ravintola sijoittui kahteen eri kerrokseen (2-3 kerros, 1. kerroksessa oli eri ravintola), ja itse päädyin syömään 3. kerrokseen. Ruoka ravintolassa tilattiin pöydältä löytyvältä tabletilta, johon sai kivasti kieleksi myös englannin. Päädyinkin tilaamaan yhden annoksen, jossa oli kupissa päällimmäisenä possunlihasuikaleita, jonka alla oli merilevää ja riisiä. Annokseen otin vielä lisäksi vihreätä sipulia. Annoksen mukana tuli myös raaka kananmuna, jonka sai itse rikkoa annokseen. Lisäksi tilasin ruokajuomaksi Melon soodaa, joka oli kyllä tosi hyvää. Koko ruokakin oli tosi hyvää ja täyttävää. Tilasin varta vasten pienen annoksen, mutta sekin oli omasta mielestäni melko iso ja jaksoin syödä annoksen loppuun juuri ja juuri.

Ruokailun jälkeen päädyin ravintolan vieressä olevaan Don Quijote -kauppaan, jossa myydään myös tuotteita laidasta laitaan, ja melko halvalla hinnalla. Kaupassa oli kuitenkin kauhea ihmisryysis, joten en siellä kovinkaan kauaa viihtynyt. Tästä päädyinkin sitten Labi nimiseen elektroniikkaliikkeeseen katselemaan joululahjoja. Päädyinkin sitten tutkiskelemaan muutamaa tuotetta, josta minun kuitenkin piti kysyä neuvoa myyjältä, toimiiko nämä suomalaisella sähkövirralla. Ensimmäinen myyjä ei puhunut englantia, mutta hän pyysi paikalle toisen englantia puhuvan myyjän. Toinen laitteista ei suoraan toimisi, vaan se tarvitsisi muuntajan, joita kyllä liikkeestä löytyi. Päädyin sitten toiseen vaihtoehtoon samasta tuotteesta, joka oli jo valmiiksi sopiva Suomenkin sähkövirtaan.

Tämän kaiken jälkeen päätinkin sitten aloittaa paluumatkan Inageen, koska olin ollut Ikebukurossa jo todella kauan. Paluumatkallakin minun piti kerran vaihtaa junaa päästäkseni takaisin Inageen. Asuntolalla olin vasta liki kahdeksan illalla. Päivä Ikebukurossa oli todella kiva, mutta uuvuttava. Ja Ikebukurossa ihmisiä oli ihan valtavasti, en ole ennemmin Japanissa nähnyt niin isoa ihmispaljoutta, vaikka olenkin käynyt Tokiossakin jo Asakusassa ja Akihabarassa sekä pikaisesti Shibuyassa.

 

Pages