Maanantai 15. lokakuuta – Perjantai 19. lokakuuta

Alan hieman nyt viikkoisin yhdistämään tätä blogitekstiä, koska viikolla ei niin välttämättä erikoisempaa tapahdu, kun käyn koulussa ja sen jälkeen yleensä tulen takaisin Inageen välillä mahdollisesti poiketen esim. kaupassa tai syömässä.

Maanantai 15. lokakuuta

Maanantaina minulla oli ainoastaan yksi tunti koulua klo 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japani 101b -tunti. Näillä tunneilla meillä sitten oli se sanakoe, johon edellisiltana olin jonkin verran lukenut. Luulin, että meillä piti samassa olla hiragana ja katakana tenttikin, mutta ei ollutkaan. En tiedä sitten, koska nuo pidetään vai ovatko unohtaneet kokonaan. Sanakokeessa meidän piti kirjoittaa 10 kappaletta Genki 1 -kirjan ensimmäisen kappaleen sanaa japaniksi hiraganoilla tai katakanoilla. Kyseinen sana oli aina annettu sanakokeessa englanniksi ja se piti sitten kääntää japaniksi. Tämän jälkeen meidän piti vielä koepaperin toiselle puolelle kirjoittaa numeroin opettajan japaniksi sanomat numerot. Tämän jälkeen meidän piti muutama opettajan japaniksi sanoma numero sitten kirjoittaa japaniksi hiraganoilla. Molemmat osat sanakokeesta olivat kyllä todella helpot ja kokeesta sainkin täydet pisteet! Sanakokeen jälkeen jatkoimme ensimmäisen kappaleen läpikäyntiä tehden koko ajan suullisia harjoituksia.

Japanin tunnin jälkeen lähdinkin sitten takaisin kohti Inagea, koska enempää tunteja minulla ei tälle päivälle ollut. Toista kertaa täällä olon aikanani kävelin takaisin Inageen käyttäen Google Mapsia apuna, koska en ollut vielä ihan varma, mistä kautta parhaiten pääsen perille. Inagessa ennen asuntolalle menoa poikkesinkin käymään AEON-kaupassa, jossa kävin syömässä yhdessä Saizeriya nimisessä ravintolassa, joka tarjoilee italialaistyylistä ruokaa. Ruoaksi valitsin annoksen, johon kuului jauhelihapihvi, jonka päällä oli häränsilmäksi kutsuttu ”paistettu” kananmuna, perunakuutioita, hernemaissi juttua, pekonia (paksumpia kuin suomalainen pekoni) ja makkara. Lisäksi annoksen mukana tuli kastike, joka muistutti ehkä hieman jotain paistolientä. Tämän lisäksi tilasin pienen annoksen riisiä ja juomista (jota sai itse käydä hakemassa ja sitä sai juoda niin paljon kuin halusi). Juomavalikoima olikin melko laaja ravintolassa ja ruokajuoman lisäksi otin vielä kahvinkin, koska se kuului hintaan. Koko annokselle hinnaksi tuli alle 1 000 yeniä. Ruokailun jälkeen ennen asuntolalle paluuta poikkesin vielä kaupassa hakemassa jotain syömistä kämpille.

IMG_20181015_124247.jpg

IMG_20181015_130358.jpg

IMG_20181015_130400.jpg

IMG_20181015_143859.jpg

IMG_20181015_143952.jpg

Tiistai 16. lokakuuta

Tiistaina minulla alkoi koulu vasta 12.50, jolloin minulla oli International Policy II -tunti. Tällä kertaa tunneilla puhuimme mm. kahvista ja sen maailmankaupasta ja siihen liittyvistä säännöistä ym. Tuntien lopuksi meidän piti kirjoittaa lapulle seuraavan tunnin aiheeseen liittyen, mitä ongelmia ym. Reilu Kauppa mahdollisesti aiheuttaa. International Policy tuntien jälkeen minulla oli 90 minuutin tauko ennen seuraavia tuntejani, joten lähdin hakemaan pientä syömistä kampuksella olevasta kaupasta ja jäin syömään Link Centre nimiseen tilaan kaupan vieressä. Samalla, kun söin ja odotin seuraavan tunnin alkua, jatkoin SeAMKin kurssien tehtävien työstämistä. Jossain välissä minua tuli moikkaamaan kolme japanilaista opiskelijaa (2 tyttöä ja 1 poika), jotka ovat samalla kurssilla minun kanssani, jonka tunnin minulla olisi seuraavaksi.

Seuraavat tunnin minulla alkoi 16.10 alkaen, jolloin minulla oli Seminar Ib -tunti. Meillä oli luokkahuone vaihtunut edelliskerrasta eri rakennukseen, mutta osasin uudelle luokkahuoneelle hyvin, koska muistin viime kerran esittelystä, missä se oli. Odottaessani vielä tunnin alkamista törmäsin uudestaan samoihin japanilaisiin opiskelijoihin, jotka olivat minua tulleet tervehtimään aiemmin, ja juttelimme heidän kanssa hieman ennen kuin lisää opiskelijoita tuli odottamaan tunnin alkua. Vaihdoin myös Instagram tietoja yhden japanilaisen opiskelijan kanssa.

Tunnin aluksi japanilaiset opiskelijat pitivät esityksen Thaimaasta, jossa he olivat käyneet opintovierailulla. Tämän jälkeen meille esittäytyi Koichi Sado Japanin puolustusministeriöstä. Hän oli meille esittäytymässä sen takia, koska hän oli aiemmin tänä vuonna valmistunut Chiban yliopistosta parhain arvosanoin. Hän kertoi mm. opiskelustaan Chibassa ja jonkin verran työstään, mm. sen, että heillä monesti työpäivät saattavat kestää aamu ysistä aamu viiteen. Monesti työntekijät joutuvat tekemään niin pitkiä työpäiviä, että he myöhästyvät viimeisestä iltajunasta ja joutuvat menemään taksilla kotio, tai nukkumaan työpaikalla.

Koichi Sadon esittelyn jälkeen siirryimme English House rakennukseen, jossa opettajamme oli järjestänyt meille teeseremoniatilaisuuden. Kyseisessä rakennuksessa on tälle oma lasikoppi, jossa tilaisuus järjestetään. Ensin opettaja kertoi meille hieman pohjaa teeseremoniasta ja jakoi tästä kertovan lapun meille. Tämän jälkeen teeseremoniamestari (jolla on ”koulutus” teeseremonian pitämiseen) demonstroi teeseremonian yhden japanilaisen opiskelijan kanssa, jonka aikana opettaja kertoi meille eri vaiheista ja mitä niissä tehdään. Tämän jälkeen opettaja yhdessä muiden japanilaisten opiskelijoiden kanssa (jotka olivat avustajina tässä), jakoivat meille japanilaisia ”makeisia”, jotka oli tarkoitus syödä ennen teeseremonia. Nämä olivat ihan hyviä (laitan kuvia näistä ja kerron tässä yhteydessä enemmän niistä). Tämän jälkeen menimme kolmessa noin 6-7 hengen ryhmässä teeseremoniatilaan ja saimme kokea kyseisen seremonian. Tässä ensin mentiin polvilleen istumaan lattialla olevalle pehmusteelle, jonka jälkeen teeseremonian pitäjän kanssa pitäisi toisilleen kumartaa. Tämän jälkeen teeseremonian pitäjä laittoi meille ensin Matcha-teejauhetta kuppiin, jonka jälkeen hän lisäsi sinne vettä. Tämän jälkeen saimme työksemme ”vispata” teetä niin, että siihen muodostui kuplia ja vaahtoa. Tämän jälkeen kuppi piti oikealla kädellä nostaa vasemman kämmenen päälle ja sitä piti kääntää kaksi kertaa niin, että kupin edessä oleva kuva osoittaisi teeseremonian pitäjää kohti. Tämän jälkeen teen sai juoda. Teen juomisen jälkeen kuppi palautettiin takaisin alkuperäiseen asentoon kääntämällä sitä kahdesti, jonka jälkeen se asetettiin lattialle (lattiahan teeseremonia tilassa on pehmustettu istuinpehmusteita muistuttavilla jutuilla). Seremonian lopuksi piti jälleen kumartaa, jonka jälkeen huoneesta poistuttiin.

Tunnin lopuksi saimme vielä Koichi Sadolta keksejä, jotka olivat ihan Japanin puolustusministeriön omia keksejä :’D. Tunnin loputtua palasin kävellen takaisin Inageen yhdessä Anssin kanssa. Itse jatkoin suoraan asuntolalle, mutta Anssi poikkesi käymään AEON-kaupassa.

IMG_20181016_142855.jpg

IMG_20181016_165449.jpg

IMG_20181016_170913.jpg

IMG_20181016_171054.jpg

IMG_20181016_171631.jpg

IMG_20181016_171736.jpg

IMG_20181016_173404.jpg

IMG_20181016_175539.jpg

Keskiviikko 17. lokakuuta

Keskiviikkona minulla oli ainoastaan yksi tunti klo 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japanese 101b -tunti. Tällä tunnilla meille palautettiin maanantain sanakoe, josta näimme, mitkä pisteet olimme saaneet, itse sain täydet, mikä ei mikään ihmeellinen ollut, koska koe ei ollut mitenkään vaikea. Tämän jälkeen kävimme tunneilla läpi Genki 1 kirjan ensimmäisen kappaleen viimeisiä harjoitustehtäviä. Tuntien jälkeen palasin takaisin Inageen kävellen, koska tänään minulla ei ollut tapaamista tutorini kanssa, koska hänellä oli muuta menoa, ja olimme tämän takia tavanneet jo sunnuntaina. Inageen päästyäni kävin syömässä jälleen Saizeriya -ravintolassa, koska ruoka siellä oli melko halpaa ja tuli oikeastaan halvemmaksi ja helpommaksi, kuin se, että olisin ostanut jotain ruokaa kaupasta ja ruvennut sitä sitten tekemään asuntolalla. Syömisen jälkeen poikkesin AEON:ssa vielä kaupasta hakemassa muita ruokatarvikkeita ja juomista asuntolalle.

IMG_20181017_130139.jpg

IMG_20181017_131528.jpg

IMG_20181017_131535.jpg

IMG_20181017_131644.jpg

IMG_20181017_143814.jpg

IMG_20181017_143818.jpg

IMG_20181017_150415.jpg

IMG_20181017_150527.jpg

Torstai 18. lokakuuta

Torstaina minulla oli ensimmäiset tunnit klo 10.30 alkaen, jolloin minulla oli japanin keskustelukurssi. Näillä tunneilla kävimme läpi jo Genki 1 kirjan toisen kappaleen asioita, kuten hinnan kysymistä. Opettaja muistutti meitä tunnilla vielä siitä, että meillä olisi ensi viikolla ensimmäinen koe tästä kurssista. Koe olisi jossain keskustelun muodossa, ja siihen tulisi kaikki tähän mennessä käydyt asiat mukaan, kuten itsensä esitteleminen, ajan kysyminen, hinnan kysyminen ym. Japanin tunnin jälkeen minulla oli ruokatauko ennen seuraavia tunteja, jotka alkaisivat klo 12.50 alkaen. Kävinkin taas hakemassa jotain pientä purtavaa kampuksella olevasta kaupasta, jolla selviäisin loppupäivän. Seuraava International Communication -tunti minulla olisi Faculty of General Education rakennuksessa. Näillä tunneilla istumme aina ryhmittäin pöytien ääressä ja käymme keskustelua tunnin aiheista. Viimeksi istuin samassa pöydässä kolmen kiinalaisopiskelijan (kaikki tyttöjä), jotka olin aiemminkin tavannut jo (yksi näistä on se, jonka kanssa olen jo pitemmän aikaa jutellut). Kun tulin luokkaan, he istuivat jo pöydän ääressä, mutta koska siinä ei ollut enempää tuoleja, päätin mennä istumaan viereiseen pöytään muutaman japanilaisen opiskelijan seuraksi. Kuitenkin An tuli ”toteamaan” minulle, että meinaanko jättää hänet, ja kun sanoin voivani tulla istumaan myös heidän pöytään, hän sanoi, että se olisi ihan hyvä :’D. Noh, rullasin sitten tuolillani istumaan samaan pöytään heidän kanssa.

International Communication -tunnin jälkeen minulla oli seuraavaksi Climate Change Leadership -tunti, joka oli jälleen eri rakennuksessa, ja jonne oli jonkin verran matkaa kyseiseltä rakennukselta. Tunnilta lähtiessäni An kysyi minulta, onko minulla vielä tunteja, kerroin mitkä tunnit minulla seuraavaksi oli. He olisivat ilmeisesti pyytäneet minua syömään heidän kanssaan, mutta valitettavasti en päässyt, koska minulla oli vielä yksi tunti jäljellä. Climate Change Leadership tunnille minulla oli jälleen melko kiire ja ehdin juuri ja juuri tunnille. Tunnin aluksi opettaja piti meille taas harjoitustentin seuraavan tunnin lyhyttä koetta varten. Tämän jälkeen kävimme läpi tunnin aiheita ja puhuimme myös esityksestä, joka meidän mahdollisesti tuli pitää. Tuntien loputtua palasin takaisin Inageen, koska minulla ei ollut enempää tunteja tämän jälkeen, ja jälleen kävin syömässä Saizeriyassa. Kävellessäni Inageen (olin jo lähellä AEON-kauppaa), huomasin kauempana kurvista tulevan minua vastaan pyörällä vanhemman japanilaisnaisen. Huomasin, että häneltä putosi tielle jotain, mutta en kauempaa erottanut mikä se oli. Kun pääsin lähemmäksi, huomasin, että häneltä oli pudonnut puhelin tielle (simpukkamallinen). Poimin sen maasta ja heilutin naisen suuntaan sitä, joka oli myös pysähtynyt kauemmas katsomaan, mikä häneltä putosi. Kävelin sitten viemään puhelimen takaisin hänelle ja hän oli ylen kiitollinen siitä, että olin poiminut hänen puhelimensa ja toin sen hänelle.

IMG_20181018_161722.jpg

IMG_20181018_170943.jpg

IMG_20181018_173702.jpg

Perjantai 19. lokakuuta

Perjantaina minulla alkoi tunnit klo 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japanese 101B -tunti. Tällä tunnilla meillä oli ensin aluksi sanakoe kappaleen 2 sanoista, jota hieman ihmettelimme, koska emme tällä kurssilla ole edes alkaneet käydä läpi toista kappaletta. Kuulemani mukaan ryhmä A on meitä hieman edellä ja he ovat jo käyneet kappaletta 2 läpi. Noh, onneksi opettaja antoi meille hieman aikaa valmistautua kokeeseen tunnin aluksi ja koe meni ainakin omalta osaltani varsin hyvin. Yhden pienen virheen tiedän tehneeni kokeessa, koska laitoin vahingossa yhden sanan viimeisiksi kirjaimiksi ”Ko”, kun siihen olisi pitänyt tulla ”Ku”. Sanakokeen jälkeen aloimmekin sitten vasta käydä kappaletta kaksi lävitse.

Japanese 101b -tunnin jälkeen minulla oli lounastauko ennen seuraavia tunteja, jotka alkoivat klo 12.50 alkaen. Tällöin meillä oli Kanji-tunti, jossa meille tunnin aluksi oli ensimmäisenä koe katakanoista, joka omalta osaltani meni varsin hyvin. Myös edellinen koe hiraganoista oli mennyt nappiin. Kokeen jälkeen opettaja jakoi meille lukumateriaalia kanji-merkeistä ja antoi meille monisteet ensimmäisestä 15 kanji-merkistä, jotka opettelimme tällä tunnilla, ja joista meille olisi koe ensiviikon perjantaina (näiden lisäksi kokeeseen tulisi vielä Genki 1 -kirjan kappaleitten katakana-sanoja). Ensimmäiset 15 merkkiä, jotka opiskelimme, olivat numerot 1-10, 100, 1 000, 10 000 ja yen-merkki sekä aikaa tarkoittava merkki. Nämä merkit nyt ovat vielä helppoja, mutta kun siirrytään eteenpäin, niin muuttuukin jo hieman vaikeaksi. Kaiken kaikkiaan tällä kurssilla meidän pitäisi opetella 145 kanji-merkkiä. Ensi viikolla meillä olisikin sitten rutkasti kokeita, torstaina olisi japanin keskustelukurssista koe ja Climate Change Leadership -kurssista koe (+ pitäisi tehdä tuolle kurssille pieni esitelmä tms.), ja perjantaina olisi koe sekä Japanese 101b -kurssista että Kanji-kurssista.

IMG_20181019_223632.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *