Maanantai 22. lokakuuta – Lauantai 27. lokakuuta

Maanantaina minulla oli ensimmäiset tunnit klo. 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japanese 101b -tunti. Tällä tunnilla kävimme läpi Genki 1 -kirjan toista kappaletta ja opettelimme sanomaan täällä, siellä ja tuolla (suorimmat suomalaiset käännökset, jotka sain xD) japaniksi. Teimme tähän liittyviä harjoitustehtäviäkin. Tunnilla ”pelasimme” sellaista ”peliä”, jossa meidän piti kaikkien olla ympyrässä. Ensin kertasimme numerot siihen asti kuin meitä ympyrässä oli, ja jokainen sai oman numeronsa. Tämän jälkeen meidän piti ensin sanoa oma numeromme ja sitten jonkun toisen numero, ja tämä taas sanoi oman numeronsa ja jonkun toisen numeron jne. Tämän jälkeen kertasimme torstain keskustelukurssin koetta varten, kuinka itsemme esittelemme. Tällä viikolla minulla olisi melko montakin koetta. Torstaina olisi japanin keskustelukurssin ja Climate Change Leadership -kurssin koe, ja perjantaina olisi Japanese 101b -kurssin koe ja kanji-kurssin koe.

Japanese 101b -tunnin jälkeen minulla ei ollut muita tunteja, joten päätin palata takaisin Inageen. Alun perin minun piti mennä käymään Treasury Factory nimisessä second hand kaupassa Makuharissa, mutta ilmenikin, että kyseinen paikka oli kiinni maanantaista marraskuun johonkin päivään asti, koska se vaihtoi sijaintiaan. Inageen palatessani päätin kuitenkin ensin poiketa syömässä Nishi-Chibassa yhdessä ravintolassa, jossa aiemmin kävin tuutorinikin kanssa. Otin myös saman annoksen kuin viimeksi söin, koska se oli ainakin hyvää. Syötyäni kävelinkin sitten takaisin Inageen. Asuntolalle mennessäni poikkesin myös AEON-kaupassa ostamassa mm. repun vapaa-ajan reissuja varten. Loppupäivän teinkin erilaisia koulutehtäviä asuntolalla.

IMG_20181022_123933.jpg

IMG_20181022_143933.jpg

IMG_20181022_143941.jpg

IMG_20181022_182958.jpg

Ylhäällä kuvassa edellisen päivän ostokseni, alhaalla pari ilmaista tuotetta, jotka tuli ostosten mukana,

IMG_20181022_183005.jpg

IMG_20181022_183007.jpg

Tiistaina minulla alkoi koulu poikkeuksellisesti vasta 16.10, koska 12.50 alkavaa International Policy -tunteja ei tänään ollut. Koska kouluni alkoi tänään vasta myöhemmin, päätin kävellä täältä Inagesta koululle, jota en ole ennemmin tehnyt mm. sen takia, että on ollut kauhean lämmintä. Tämän päivän ainoa tunti minulla oli siis klo 16.10 alkaen, jolloin minulla oli Seminar Ib -tunti. Näillä tunneilla meillä oli jälleen vierailijaluennoitsija, joka oli tällä kertaa Geopolitiikan professori Singaporesta jostain ESSEC Business koulusta. Hänen luentonsa oli kyllä melko mielenkiintoinen ja se juurikin keskittyi geopolitiikkaan. Ensi viikolla meillä olisi jälleen vierailijaluennoitsija, ja ensi viikon tuntien jälkeen menisimme myös yhdessä syömään sushiravintolaan.

Seminar Ib -tuntien jälkeen palasin kävellen takaisin Inageen Anssin kanssa. Poikkesin myös ennen asuntolalle menoa AEON-kaupassa (jälleen :’D). Tällä kertaa ostin ruokatarvikkeita asuntolalle. Täällä tuntuu välillä siltä, että joka välissä saa olla kaupasta hakemassa syömistä. Tämän varmaan huomaa blogiteksteistäni. Asuntolan huoneessani oleva jääkaappi on kuitenkin niin pieni, ettei sinne monen päivän ruoat mahdukaan juomineen.

Aamulla olin myös huomannut vessani olevan rikki. Kun vessan veti, räiskyi vesi vessanpytyn takaa lattialle. Tämä vesi ei kuitenkaan mitään likavettä ole, vaan sitä, joka tulee vessanpyttyyn vedetyn veden tilalle (onneksi). Lähetin sitten tästä viestiä asuntolan toimistolle ja he kysyivät minulta lupaa, saisivatko käydä katsomassa sitä sillä välin, kun olen koulussa, koska pääsisin koulusta vasta niin myöhään, että he eivät pystyisi enää silloin tulemaan. He kävivätkin sitten katsomassa vessaani ja ilmoittivat pyytäneensä korjaajan sinne. Valitettavasti korjaaja ei päässyt kumminkaan tänään tulemaan, vaan vasta huomenna keskiviikkona. Koska en tiedä milloin olen paikalla asuntolalla keskiviikkona, annoin asuntolan toimistonväelle luvan käydä päästämässä korjaajan huoneeseeni, koska eihän minun nyt siellä tarvitse olla katsomassa.

IMG_20181023_193542.jpg

IMG_20181023_230409.jpg

Keskiviikkona minulla oli vain yksi tunti aamusta klo 10.30 alkaen, jolloin minulla oli Japanese 101b -tunti. Tänään teimme viimeisiä harjoituksia Genki 1 -kirjan toisesta kappaleesta, koska perjantaina meillä olisi koe 1-2 kappaleesta, ja seuraavan viikon maanantaina olisi sanakoe kolmannen kappaleen sanoista ja alkaisimme käydä läpi kolmatta kappaletta. Perjantaina meillä olisi myös Kanji-kurssin ”sanakoe”, johon piti opetella ensimmäiset 15 kanji-merkkiä, jotka opettelimme viime viikon perjantaina. Lisäksi kokeessa pitäisi osata Genki 1-3 kappaleiden katakana sanoja.

Japanin tuntien jälkeen tapasin taas tuutorini, jonka kanssa menimme taas syömään lounasta yhdessä. Mukaamme tuli myös tuutorini kaveri, joka on kanssa kiinnostunut juttelemaan suomalaisten kanssa, koska hän oli Suomessa tekemässä jotain kesäopinto-ohjelmaa muutaman viikon. Menimme syömään yhdessä intialaista currya, joka oli todella hyvää ja annos oli todella iso. Annokseen kuului iso naan-leipä, currykanakastike, salaatti, riisiä ja ”jälkiruoaksi” oli jotain jugurttia. Naan-leipää sai kastaa currykastikkeeseen, mikä oli kyllä todella hyvää. Laitan annoksesta kuvan, koska sitä on vaikea selostaa. Tuutorini kaveri joutui lähtemään hieman aikaisemmin takaisin koululle, koska hänellä oli ruokatunnin jälkeen koulua. Itselläni ei koulua enää ollut tälle päivälle, ja tuutorillani seuraavat tunnit alkaisivat vasta puoli kolmen tienoilta.

Tuutorini kanssa jäimme vielä nauttimaan annoksistamme, jonka jälkeen näytin tuutorille muutamaa saamaani kirjettä, joista en ymmärtänyt oikeastaan mitään, koska ne olivat kokonaan japaniksi. Toinen kirjeistä sisälsi National Health Insurance -vakuutuksen laskuja. Tuutorinikaan ei näitä ihan ymmärtänyt, joten hän ehdotti, että menisimme kysymään ohjaajaltani (Nishizumilta) niistä. Hän kuitenkin ohjasi meidät kysymään asiasta ISD-toimistosta. Sain kuitenkin ohjaajaltani suomalaisen lakritsipatukan, joita hän oli tarjonnut myös muille suomalaisille opiskelijoille, koska hän ei itse tykännyt niistä ja hän oli saanut ne joltain suomalaiselta opiskelijalta lahjaksi. ISD-toimistossa minulle selostettiin paremmin, mitä saamani laskut olivat ja kuinka ne voin maksaa. ISD-toimistossa myös minulle kertoi Sato (jonka kanssa olin viestitellyt vessastani), että vessani oli korjattu onnistuneesti.

Hoidettuani koululla asiat tuutorini kanssa, palasin takaisin kävelleen Inageen, koska minulla ei ollut enää enempää koulua tälle päivälle. Ennen asuntolalle paluuta kävin kuitenkin kahvilla Mister Donut kahvilassa, jossa tein samalla läppärilläni esitelmääni Climate Change Leadership -kurssia varten juodessani kahvia. Mister Donut on siitä kiva kahvila, että siellä saa ilmaiset santsikupit. Tehtyäni esitelmäni lähetin sen vielä opettajalle tarkistukseen kysyäkseni oliko se liian pitkä ja oliko se hyvä. Kahvilassa vietinkin ehkä jotain pari tuntia ennen kuin palasin takaisin asuntolalle lukemaan torstain Japanese Conversation -kurssin kokeeseen. Illemmasta, opettaja oli vastannut viestiini ja hän oli hyvin kiitollinen, että olin kiireiltäni ehtinyt paneutumaan esitelmään, ja että esitelmäni oli todella hyvä muuten, mutta muut opiskelijat eivät välttämättä ymmärtäisi niin tieteellisiä asioita. Koska hän ajatteli minun olevan kiireinen enkä ehtisi enää muokkaamaan esitystäni, hän oli muokannut sen minulle valmiiksi :O. Moniko opettaja tekisi Suomessa näin? Muutenkin kyseinen opettaja on todella mukava ja sympaattinen, ja hän varmistaa aina, että viihdyn tunneilla (koska hän ei halua, että jään kurssilta pois, kuten muut suomalaiset).

IMG_20181024_122917.jpg

IMG_20181024_142826.jpg

IMG_20181024_203001.jpg

IMG_20181024_210630.jpg

Torstaina minulla oli siis kello 10.30 alkaen Japanese Conversation -kurssin koe, joka suoritettiin keskustelumuodossa. Meidän pyydettiin aina 2-3 ryhmissä suorittamaan koetta. Muuta me emme tämän päivän kurssilla tehneetkään, joten kun kokeen sai tehtyä, sai lähteä. Itse tein kokeen muutaman kiinalaisen opiskelijan kanssa. Ensimmäisenä kokeessa oli skenaariona sellainen, että olisimme jossain bileissä, jossa tapaamme uusia kavereita, joille meidän piti sitten japaniksi esittäytyä. Toisessa tehtävässä opettaja esitti kaupan myyjää ja meidän piti kysellä tuotteiden hintoja ja valita mitä ostamme. Kolmannessa tehtävässä opettaja esitti tarjoilijaa, ja meidän piti tilata ruokaa häneltä. Toinen ja kolmas tehtävä oli sinänsä hieman vaikeita, koska niissä ei mitään tarkkaa vuoropuheluesimerkkiä ollut, joten itse en ainakaan tiennyt kuinka paljon niissä olisi tarvinnut kysellä asioista ym. Kokeen suorittaminen ryhmissä on muuten kivaa, varsinkin jos toiset ovat samantasoisia kuin itse on, mutta jos joku on paljon parempi kuin toinen, niin on sekin vähän akwardia.

Omasta mielestäni suoriuduin kokeesta ihan ok, mutta en tiedä olisiko siinä pitänyt ehkä puhua vieläkin enemmän. Tätä oli hieman vaikea arvioida, kun ei ollut sitä kunnon vuoropuhelua, jota olisi tarvinnut seurata. Tämän kokeen jälkeen en voinut vielä lähteä kotiin, koska minulla oli vielä kaksi tuntia iltapäivemmästä. Seuraavan tuntini alkuun oli kuitenkin vielä jotain pari tuntia, joten päätin mennä hakemaan kampuksella olevasta kaupasta jotain syömistä ja mennä istuskelemaan johonkin. Aliisa lyöttäytyikin mukaani ja kävimme hakemassa kaupasta jotain, ja menimme sitten istuskelemaan ja juttelemaan G7-rakennukseen, jossa minulla oli seuraava tuntini klo 12.50 alkaen, jolloin minulla oli Intercultural Communication -tunti. Kyseisille tunneille meidän oli pitänyt kuunnella yksi TED-puhe muslimeista ja terrori-iskuista ym., josta sitten keskustelimme tunneilla. Ryhmäni tällä kertaa hieman muuttui, ryhmään tuli kolme uutta opiskelijaa, ja pari aiempaa oli toisessa ryhmässä. Olin kuitenkin samassa ryhmässä sen kiinalaisopiskelijan kanssa, josta olen puhunut useamman kerran.

Intercultural Communication -tunti meni meillä hieman yliajalle, ja jouduin kiirehtimään seuraavalle tunnille, joka oli ihan eri rakennuksessa, johon ei ihan lyhytkään matka ollut. Tästä syystä tunneilta myöhästyinkin jonkun verran, mutta opettajaa se ei haitannut. Climate Change Leadership -tunnilla meillä oli ensimmäisenä lyhyt koe, jossa suurimmalta osin piti vain lisätä puuttuva sana tekstin väliin. Ainoastaan viimeisessä tehtävässä piti kertoa esim. jostain oman maan ilmastopolitiikasta. Kokeessa sai kuitenkin käyttää kaikkea materiaalia, mitä meillä oli, sekä internettiä, joten koe ei ollut mitenkään vaikea. Kokeen jälkeen pidimme muutaman esitelmän, minä pidin omani ja yksi toinen opiskelija piti omansa, muut pitäisivät omat esitelmänsä vasta seuraavalla viikolla, koska heillä ei ollut esitykset vielä valmiina. Climate Change Leadership -tunnin jälkeen palasin takaisin Inageen, koska minulla ei ollut enää muita tunteja tämän jälkeen. Asuntolalla meillä järjestettiin klo 18.00 alkaen informaatio tilaisuus, jossa oli esittäytymässä esim. poliisista joku tyyppi, joka kertoi liikennesäännöistä ja mitä tehdä siinä tapauksessa, jos joutuu onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi. Tilaisuudessa meille kerrottiin myös mitä tehdä, jos tulee maanjäristys tai tulipalo. Lisäksi kerrattiin vielä asuntolan yleisiä säännöksiä.

IMG_20181025_172603.jpg

Perjantaina minulla oli klo 10.30 alkaen Japanese 101b -kurssin välikoe. Tähän varten en ihan kauheasti ollut enää harjoitellut, koska olin siihen periaatteessa harjoitellut samalla kuin harjoittelin Conversation-kurssin kokeeseen. Koe mielestäni oli melko helppo, eikä minulla sen tekemisessä mennytkään kauhean kauaa. Kokeen tehtyä sai lähteä. Itselläni oli vielä Kanji-tunnit ruokailun jälkeen, joten en ihan Inageen asti voinut lähteä. Päätin mennä jälleen hakemaan jotain naposteltavaa kaupasta, jonka jälkeen istuskelin Life Centerissä, ja harjoittelin Kanji-kurssin koetta varten. Myöhemmin minua tuli tervehtimään pari indonesialaista opiskelijaa, joidenka kanssa olen samoilla japanin tunneilla. Toinen heistä tulikin sitten myöhemmin harjoittelemaan minun kanssani yhdessä kokeeseen.

Kanji-tunti meillä alkoi klo 12.50, jolloin meillä oli ensimmäisenä koe. Koetta tehdessä oli hieman ärsyttävää, kun monet ihmiset tulivat myöhässä tunnille, mikä häiritsi hieman keskittymistä. Kokeen ensimmäisessä tehtävässä opettaja sanoi meille japaniksi 5 katakana sanaa, jotka meidän piti sitten kirjoittaa katakanoilla. Jotkut opiskelijat tulivat niin myöhässä tunnille, että opettaja oli ehtinyt kaikki sanat sanomaan jo, ja opettaja joutui vielä ihan kokeen lopulla sanomaan nämä uudestaan (mielestäni olisi kuitenkin ollut ihan oikein, että myöhästelijöille ei enää näitä sanoja oltaisi sanottu, koska itsehän he olivat myöhässä). Kokeen toisessa tehtävässä kanji-merkit piti kirjoittaa hiraganoilla ja kolmannessa tehtävässä hiragana-sanat piti kirjoittaa kanji-merkeillä. Koe kokonaisuudessaan oli mielestäni todella helppo ja mielestäni koe meni osaltani hyvin. Kokeen jälkeen harjoittelimme n. 15 uutta kanji-merkkiä, jotka meidän pitäisi opetella seuraaville tunneille, jotka olisivat poikkeuksellisesti vasta 9. marraskuuta. Ensi viikon lopusta olisi koululla festivaali, johon monet eri luokat järjestävät erilaista tapahtumaa ym. Tämän takia varsinkin japanin kurssien tunnit meillä on ensi viikolla peruttu keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Muiden kurssien tunneista en sitten tiedä onko niitä peruttu, ainakaan mitään puhetta ei tästä ollut.

Kanji-tunnin jälkeen palasin takaisin Inageen. Asuntolalle palatessani poikkesin AEON-kaupasta hakemassa jotain syömistä ja juomista asuntolalle. Illemmasta klo 18:15 alkaen paikallista aikaa minulla oli vielä yhden SeAMKin kurssin tentti, joka oli konsernitilinpäätöksestä. Suunnittelin myös meneväni lauantaina Tokion suuntaan.

IMG_20181026_230529.jpg

IMG_20181027_000008.jpg

IMG_20181027_180613.jpg

Lauantaina en sitten kuitenkaan lähtenyt Tokion suuntaan, vaan päätin mennä sinne vasta sunnuntaina, koska siellä olisi tällöin myös joku festivaali, jota halusinkin sitten samalla mennä katsomaan. Aamusta vietin aikaani ensin asuntolalla katsellen netistä televisio-ohjelmia. Noin kolmen tienoilla päätin kuitenkin lähteä käymään ”kaupungilla”. Päädyinkin juomaan kahvia jälleen Mister Donut -kahvilaan. Tämän jälkeen kävin kiertämässä huvinksiin AEON-kauppaa ympäri, ja kävin ostamassa jotain päivällistä tälle päivälle. Heräteostoksena minulle tarttui mukaan myös jotain vaatteita, joita oli kaupassa tarjouksessa 500 yenillä.

IMG_20181027_180853.jpg

IMG_20181027_180957.jpg

IMG_20181027_181506.jpg

IMG_20181027_224040.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *