Perjantai 5. lokakuuta

Perjantaina minulla alkoi koulu klo 10.30, jolloin minulla oli jälleen yksi japanin kurssi, 101b-teoriakurssi. Tämän kurssin tunteja minulla oli tällä viikolla ollut jo maanantaina ja keskiviikkona, jolloin meillä kumpanakin päivänä oli eri opettaja. Tänään meillä oli jälleen eri opettaja (tällä kurssilla on siis kolme eri opettajaa). Tämän päivän tuntien aiheenamme oli käydä läpi, miten japanissa kirjoitetaan ja lausutaan pitkät vokaalit ja kaksoiskonsonantin. Tämän jälkeen kävimme läpi katakanat, ja harjoittelimme niiden kirjoittamista. Ensi viikon perjantaina meillä olisi sitten testi ainakin hiraganoista, ehkä katakanoistakin. Opettaja tunneilla oli kiva, mutta hän ei puhunut muuta kuin japania, onneksi hänellä oli kuitenkin englanninkieliset esitysmateriaalit, joten tunnin seuraaminen onnistui hyvin. Näiden tuntien jälkeen meillä oli ruokailu ja kävin jälleen hakemassa pientä purtavaa kaupasta ennen seuraavia tuntejani.

Ruokailun jälkeen minulla oli jälleen yksi japanin kurssi, tällä kertaa kanji-kurssi, jossa siis nimensä mukaisesti opettelisimme kanji-merkkejä. Tunnin aluksi opettaja jakoi meille monisteita, jossa oli mm. tietoa kurssista ja kurssin aikataulu, jonka mukaan meillä olisi joka kerta ”sanakoe” edellisellä tunnilla käydyistä asioista. Näiden lisäksi olisi kaksi isompaa koetta, joiden mukaan osa arvosanastakin tulisi. Tunnin aluksi opettaja testasi myös, kuinka hyvin osaamme hiraganat ja hän antoi meille tätä varten monisteen täytettäväksi. Tämän jälkeen luimme yksi kerralla opettajan antamia sanoja ja lauseita, ja opettelimme näin lausumaan hiraganoja. Tämän jälkeen saimme tehtäväksemme tehdä oppikirjasta hiraganoihin liittyviä tehtäviä. Tällä tunnilla emme muuta tehneetkään kuin harjoitelleet hiraganoja ja ensimmäinen ”sanakoekin” meillä olisi hiraganoista. Meillä olisi siis samana päivänä kaksi koetta hiraganoista, koska meillä olisi sanakoe myös 101b-kurssista perjantaina. Tunnin lopuksi opettaja jakoi meille kotiläksyt tehtäväksi seuraavaa kertaa varten.

Klo 16.10 alkaen minulla oli sitten seuraava tunti, Introduction to Japanese Traditional Foods. Tällä kurssilla opetuskielenä käytettäisiin niin englantia kuin japaniakin, tai niin lukkarissa luki, mutta tunneille osallistui myös paljon japanilaisia (englantia osaamattomia) opiskelijoita, jonka vuoksi opettaja ei puhunut muuta kuin japania. Tunnit meillä oli melko lyhyet, koska opettaja kertoi vain kurssin sisällöstä, jonka jälkeen saimme paperia, johon meidän piti kirjoittaa nimemme ja mistä pidämme tai mitkä ovat harrastuksemme ym. Itse en aluksi ymmärtänyt mitä lappuun piti kirjoittaa, koska opettaja sanoi sen japaniksi, mutta onneksi vierustoverini, joka oli japanilainen, kertoi minulle mitä lappuun pitää kirjoittaa. Tämän jälkeen tunnit olivatkin ohi.

Klo 18.00 alkaen meillä olisi kampuksella Food Court 2:ssa Welcome Party for International Students. Tunnit minulla loppui jo ennen viittä, joten menin English House -rakennukseen istuskelemaan ja odottelemaan tapahtuman alkamista. Ennen tapahtumaan menoa poikkesin myös vessassa, josta löysinkin jonkun sinne unohtamat avaimet ja Suica-kortin. En itse oikein tiennyt mitä niille tehdä tai mihkä viedä ne, mutta matkallani Food Court 2:een törmäsin jälleen samaiseen kiinalaiseen opiskelijaan ja hänen kavereihinsa, joiden kanssa olen aiemminkin jutellut. Kysyin heiltä, mitä avaimille pitäisi tehdä, ja he ehdottivat, että veisin ne tapahtumaan, jossa joku voisi kuuluttaa niistä. Menimmekin yhdessä kyseiseen tapahtumaan ja An (kiinalainen opiskelija) neuvoi minua asioiden kanssa, ja olimmekin saman pöydän ääressä syömässä ja juttelemassa. Jossain vaiheessa ajauduin juttelemaan muutaman japanilaisen opiskelijan ja yhden toisen kiinalaisen opiskelijan kanssa. Otin heidän kanssaan myös muutaman kuvan. Jonkin ajan päästä meidän juttusillemme tuli myös May (Filippiineiltä), jonka olin tavannut jo aiemminkin ja joka oli minun kanssani joillain samoilla japanin tunneilla. May halusi meistä otettavan myös selfien, jonka hän halusi näyttää miehellensä myöhemmin. Tässä vaiheessa kello alkoikin olemaan jo yli seitsemän (tapahtuma loppuisi joskus kahdeksalta), ja tapahtuman järjestäjät (japanilainen opiskelijaryhmä) pyysikin meitä yhteiskuvaan. Tämän jälkeen juhla alkoikin olemaan ohi ja järjestäjät pyysivät meitä poistumaan, jotta he voisivat siivota tilan vielä. Mutta koska asia ilmoitettiin aina japaniksi, ei kukaan oikein lähtenyt mihinkään ja he joutuivat sanomaan asiasta ainakin neljä kertaa ennen kuin porukka lähti viimein pihalle. Itse päädyin kävelemään Anssin, Mayn ja tämän ystävien kanssa Inageen asuntolalle. May kyseli matkalla myös, olisinko kiinnostunut lähtemään heidän kanssaan ostosreissulle Chibaan maanantaina. Hän antoi minulle ”käyntikorttinsa”, minkä avulla löytäisin hänet Facebookista, jotta voisin pyytää hänet ystäväksi siellä, ja voisimme paremmin keskustella maanantaista. Sattumalta satuimme myös asumaan samassa asuntolarakennuksessa (C-rakennus). He olivat kolmannessa kerroksessa, kun taas minä olin neljännessä kerroksessa.

Tänään olikin tämän viikon viimeinen koulupäivä ja seuraava koulupäivä meillä olisi vasta tiistaina, koska maanantaina on joku juhlapäivä, jonka takia meillä ei ole koulua. Lauantai illalle on taas jälleen luvattu uutta myrskyä, lauantaina olin suunnitellutkin meneväni käymään Tokiossa kiertelemässä ja katselemassa paikkoja, ja maanantaina olin sopinut muutaman muun vaihto-oppilaan kanssa meneväni heidän kanssa Chibaan ostoksille, joten toivottavasti myrsky ei ainakaan kovaa iske tänne.

Ps. Tältä päivältä minulla ei valitettavasti ollut yhtään kuvaa, mutta seuraavilta päiviltä tulee useampi kuva, jotka korvaavat tämän-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *