Sunnuntai 28. lokakuuta

Japanin seikkailuja

Sunnuntaina lähdin aamulla ennen puolta yhtätoista suuntaamaan kohti Tokiota, jossa alkaisi klo 11.20 alkaen Nihombashi-Kyobashi festivaalin paraati, jota halusin mennä katsomaan. Jäin junasta pois Shin-Nihombashin asemalla, josta oli lyhyt matka sen kadun loppupäähän, jota paraati kulki. Olisin voinut mennä myös Tokion asemalle ja siitä kadun alkupäähän, mutta ajattelin, että näen paraatin paremmin tuolta kadun loppupäästä, ja Tokion asemalta tapahtumapaikalle olisi ollut hieman pidempi matka. Paraatissa oli erilaisia esityksiä eripuolilta Japania. Esitykset tulivat ryhmissä, ja jokaisen välissä oli hieman väliä ennen seuraavaa ryhmää. Sain kuvattua lähes jokaisen esityksen kamerallani, mutta yhden esityksen kohdalla videointi ei ollutkaan mennyt päälle, joten tästä en harmi saanut videokuvaa. Muutamassa välissä, kun odotin seuraavan paraatiryhmän tuloa, kävin mm. Shin-Nihombashi aseman lähellä olevassa pyhäkössä/temppelissä. Tämä oli paljon pienempi ja rauhallisempi kuin sen, jossa kävin Asakusassa. Lisäksi kävin pyhäkön/temppelin lähettyvillä olevalla kadulla, jossa järjestettiin Old-New Market, jossa oli porukkaa myymässä mm. käsintehtyjä koruja ym. Ostinkin yhdeltä myyjältä korvikset, jotka olivat mielestäni todella hienot.

Paraati festivaaleilla kesti 11.20–14.30, ja pysyttelin lähes samassa kohdassa koko ajan, hieman kuitenkin liikuin kadun alkupäähän päin. Joissakin myymälöissä ym. oli festivaalien mukaisesti myynnissä erilaisia ruokatuotteita ym. eri puolilta Japania, ja kävin näitäkin aina katsomassa siinä välissä, kun odotin seuraavaa esiintyjäryhmää. Paraatin loppupäästä istuskelin pari tuntia katukiveyksellä seuratessani paraatia, koska monen tunnin seisonta alkoi käymään ”raskaaksi”, ja monet muutkin istuskelivat kadun varrella. Paraatin loputtua jatkoin matkaani katua pitkin sen alkupäähän päin ja poikkesin mm. Starbucksissa juomassa yhden Matcha Frappuccinon, mikä oli todella hyvää. Poikkesin myös yhdellä sivukadulla, jossa oli festivaalien ruoka- ja juomakojuja, joista maistelinkin joitain syömisiä sekä ostin itselleni oluenmaistelusetin, johon sai neljää erimakuista olutta. Yksi oli jonkin omenan makuista ja vihreätä väriltään, toisessa oli jotain marjaa ja se olikin punaista., kaksi muuta oli sitten melko perusoluita. Yhdestä kojusta olisi saanut ostaa myös sakemaistiaisia, mutta en sitten viitsinyt näitä enää ottaa, koska kello alkoi olla jo neljä siinä vaiheessa, kun olin saanut oluet juotua, ja kojut menivät neljältä kiinni.

Festivaalien jälkeen ennen Inageen paluuta poikkesin yhdessä elektroniikkaliikkeessä Tokiossa katsomassa, minkä hintaisia Ipadeja siellä olisi, koska haluaisin tämän tyylisen tabletin tai muun ostaa koulua varten, koska se olisi paljon kevyempi kantaa koulussa mukana kuin pelikannettavani, joka ei mikään ihan kevyt ollut. En kuitenkaan vielä ostanut mitään, koska päätin vielä seuraavana päivänä käydä muutamassa liikkeessä Ikebukurossa, koska muutenkin olin tulossa maanantaina taas Tokion suuntaan, koska minulla oli parturi siellä klo 15.00 alkaen. Inageen palasin takaisin Tokion juna-asemalta, jossa ihmisiä olikin ihan hirveästi ja oman junalaiturinsa löytäminen oli hieman hankalahkoa, koska ihmisiä oli niin paljon. Junakin oli tosi täynnä, kun pääsin sinne ja aina sinne tuli vain lisää ihmisiä seuraavilta asemilta. Suoraan sanoen olimme melko lailla kuin sillit suolassa :’D. Tämä päivä oli kyllä todella mukava ja festivaalit, varsinkin paraati, oli tosi hieno. Lisäksi käytin tänään kaupungilla ollessani oikeastaan ainoastaan japania mm. ostaessani kojuista jotain. Japanin tunneilta olen siis jotain oppinut, vaikka tosin hieman ennestäänkin japania osasin, koska olen sitä itsenäisesti opiskellut kolme kurssia Minato-nettisivulta. Inagessa palasinkin suoraan asuntolalle, jossa aloin lukemaan maanantain japanin sanakokeeseen Genki 1-kirjan kolmannesta kappaleesta.

 

Kommentoi