Tiistai 30. lokakuuta

Tänään minulla oli ensimmäiset tunnit klo 12.50 alkaen, jolloin minulla oli International Policy II -tunti. Näillä tunneilla puhuimme mm. metsätuotannosta ja metsiin liittyvästä kestävästä kehityksestä ym. Jokaisen tunnin päätteeksi olemme saaneet vastata johonkin kysymykseen, jonka vastauksen palautamme aina opettajalle tunnin päätteeksi, ja seuraavalla tunnilla käymme läpi mallivastauksen tähän kysymykseen. Tällä tunnilla kysymys liittyi siihen, että jos omistaisimme maata, miten hoitaisimme sitä, ja kuinka hoitaisimme puiden kaatamisen ym.. International Policy II -tunti loppui noin klo 14.20, jonka jälkeen minulla oli noin puolentoista tuntia vapaata aikaa ennen seuraavia tunteja. Päätinkin mennä hakemaan kampuksella olevasta kaupasta jotain pientä purtavaa ja menin istuskelemaan Life Centeriin tekemään kouluhommia tietokoneella. Jossain vaiheessa yksi japanilainen opiskelija tuli myymään minulle lappuja, jonka saisin torstain–sunnuntain välisillä koulun festivaaleilla vaihdettua Yakinikuun. Ostinkin häneltä sitten yhden lapun.

Seuraavat tunnin minulla alkoi klo 16.10, jolloin meillä oli Seminar Ib on Global and Japanese Economy -tunti. Tunnin aluksi opettaja jakoi meille taas jotain japanilaisia snacksejä. Näillä tunneilla meillä oli jälleen vierailijaluennoitsija, joka olikin opettajamme veli, jonka mukana oli myös yksi hänen ”opiskelijoistaan”. Hän piti meille luennon köyhyydestä ja rauhasta, ja hän näytti paljon kuvia avustusreissuiltaan, jonne he ovat osallistuneet mm. joidenkin oppilaittensa kanssa. Luennoitsijan mukana oleva intialainen opiskelija kertoi meille myös jotain tarinoita hänen elämästään Intiassa. Luento oli ihan mielenkiintoinen ja liittyy hyvin myös meidän kurssin aiheeseen. Tuntien jälkeen meille oli järjestetty myös vapaaehtoista ”ohjelmaa”, joka oli yhdessä syömään meno Kappasushi-ravintolaan. Tämä ravintola on siis sellainen, jossa annokset kulkevat hihnalla pöytien ”ympäri” (YouTubesta löytyy videoita ainakin, vaikea selostaa hieman). Koko meidän luokka ei kuitenkaan lähtenyt meidän mukaamme syömään, vaan noin 10 henkilöä mukaan lukien opettaja ja vierailijaluennoitsijat. Ravintolaan menimme kävellen ja sinne olikin matkaa alle 2 kilometriä. Matkalla juttelin yhden japanilaisen opiskelijan kanssa vähän kaikenlaista.

Ravintolassa pääsimme istumaan kahteen pöytään niin, että 5 istui kummassakin pöydässä. Omassa pöydässäni istui minä, Anssi, molemmat vierailijaluennoitsijat ja yksi japanilainen opiskelija. Luennoitsijat meille paljon ohjasivat, miten ruokaa voi ottaa joko suoraan hihnalta, kun mieluisa annos tulisi kohdalle, tai sitten sitä voisi tilata, jolloin sellainen ”pikajuna” toisi sen hihnalla meille. Lisäksi he neuvoivat vihreän teen, soijakastikkeen ym. kanssa. Yhdessä sitten tilailimmekin hieman kaikenlaista ja kokeilimme myös hihnalta ottaa jotain. Näitä kaikkia sitten maistelimme yhdessä. Ruokailu oli kyllä todella kivaa ja lopuksi maksoimmekin kaikki ruoat tasan, jolle hintaa tuli noin 500 yeniä per naama eli ei mikään kauhea hinta.

Ruokailun jälkeen osa porukasta lähti opettajan veljen autolla takaisin päin, kun me muut kävelimme ”kotio”. Ennen ravintolalta lähtöä otimme kuitenkin niiden kanssa, jotka menivät takaisin kävellen yhteiskuvan. Tästä sitten minä lähdin muutaman muun kanssa suunnistamaan kohti Inagea, kun mukanamme olleet pari japanilaista opiskelijaa lähti takaisin Nishi-Chibaa kohti. Mielestäni tämä kurssi on kyllä ainakin tähän asti ollut todella mukava ja mielenkiintoinen, koska olemme saaneet kokea kaikenlaista kulttuurillistakin asiaa, kuten nyt tämän sushiravintolan ja aiemmin teeseremonian.

Matkallani asuntolalle poikkesin vielä AEON-kaupassa ostamassa kirjepaperia ja kirjekuoria, koska keskiviikkona minun pitäisi palauttaa profiilitietoni ja tervehdyskirjeeni koululle kotivierailu-ohjelmaa varten, jossa pääsisimme vierailemaan jossain japanilaisessa kodissa muutaman tunnin ajan. Tätä varten meidän piti mm. kirjoittaa kirje perheelle, jonka luona menisimme vierailemaan, jossa kertoisimme hieman itsestämme ja harrastuksistamme ym.

IMG_20181030_150258.jpg

IMG_20181030_220329.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *