Torstai 20. syyskuuta

Alun perin torstaina olin ajatellut mennä heti käymään Ikeassa ostamassa petivaatteet ym. käyttötavaraa (haarukoita, lusikoita, veitsiä, kulhoja), mutta ensin minun piti mennä käymään asuntolan ”toimistossa” hoitamassa asioita, ja tämä kestäessä sen verran myöhäiselle, päätin mennä käymään vain lähellä olevassa supermarketissa AEON:ssa. Ja tämä supermarkethan ei ole samanlainen kuin supermarketit (S-Market, K-Citymarket ym.) Suomessa. Tässä supermarketissa on useampi kerros, jossa jokaisessa kerroksessa on erilaista tavaraa, alimmassa kerroksessa on ruokapaikat ja ruokakauppa, jossa myydään myös päivittäistavaraa, toisessa kerroksessa on ainakin pyöräkauppa ja kauppa, jossa myydään kosmetiikkaa, laukkuja, kenkiä, lääkkeitä, silmälaseja ym. Tästä seuraavassa kerroksessa on myynnissä mm. vaatteita. Seuraavassa kerroksessa on myynnissä taas elektroniikkaa, koulutarvikkeita (kansioita, kyniä, penaaleita, vihkoja ym.), petivaatteita, keittiötavaroita, siivoustarvikkeita ym. Periaatteessa se on niin kuin esim. Prisma Suomessa, kuten yksi tutoreista sanoi (joka on ollut Suomessa vaihdossa ja osasi hieman suomea), mutta jakautuneena useampaan kerrokseen.

Mutta palataanpa hieman päivän alkuun. Herätys minulla oli kahdentoista tienoilla, jotta ehtisin valmistautumaan siihen, että minun piti olla asuntolan ”toimistossa” kello 13.00. Mukana meillä piti olla passi ja saamamme Resident Card, joista tuolla otettiin kopiot. Paikalla oli useampi samana päivänä saapuneita henkilöitä kuin minäkin ja meidän jaettiin muutaman henkilön ryhmiin. Jokainen ryhmä sai oman avustajan (vapaaehtoistyöntekijän), joka auttoi meitä täyttämään lomakkeita pankkitilin avaamista varten ja Inage Ward Hall:ssa (ikään kuin kaupungintalo/virasto) käyntiä varten, johon meidän piti ilmoittaa uusi asuinosoitteemme 14 vrk kuluessa maahantulosta, ja jossa saisimme National Health Insurance -kortit. Lomakkeiden täyttäminen oli osittain hankalaa, kun jotkin asiat piti kirjoittaa kanji-merkeillä, ja osa niistä ei ollut mitenkään helpoimmasta päästä xD Lomakkeet täytettyämme, osa niistä jäi asuntolalle tarkistettavaksi (lomakkeet pankkitilin avaamista varten) ja osaa lähdimme avustajan voimin sitten viemään Inage Ward Hall’iin. Matka tuonne kesti noin 15 minuuttia. Pihalla satoi koko tuon ajan ja saimmekin asuntolalta sateenvarjot lainaan. Itseni lisäksi samassa ryhmässä oli yksi venäläinen tyttö. Matkalla määränpäähämme puhuimme avustajan kanssa erilaisista asioista japanin ja englannin kielen yhdistelmänä. Hän kertoi meille, että japanilaiset sinänsä osaavat kirjoittaa ja lukea englantia, mutta he eivät osaa puhua sitä, koska englanninkielen opinnot ovat koulussa kuulemma niin teoriapainotteisia.

Kaupungintalolle päästyämme jätimme sateenvarjomme eteiseen ”parkkiin” ja menimme sisälle, josta saimme ensimmäisenä vuoronumerot, jonka mukaisessa järjestyksessä pääsimme virkailijan ”juttusille”. Avustaja oli tässäkin apuna tulkkina, koska virkailijahan ei puhunut kuin japania. Mitään kummallisempaa tuossa ei ollut, muuta kuin, että hänelle annettiin täyttämämme lomakkeet ja hän otti kopion passistani ja Resident Cardistani, jonka jälkeen hän antoi minulle oppaan, jossa kerrottiin Chibassa asumisesta. Tämän jälkeen jouduin odottamaan vuoroani vielä seuraavalle virkailijalle, josta saisin tuon National Health Insurance -kortin. Koko prosessissa meni melko kauan, koska virasto kävi hieman hitaalla, ja avustajamme yhden toisen avustajan kävikin valittamassa asiasta ainakin kerran virkailijoille. Kun sitten saimme asiamme päätökseen kaupungintalolla, lähdimme takaisin asuntolalle, jossa meille kerrottiin, oliko toiset täyttämistämme lomakkeista kunnossa, vai tarvittiinko niihin vielä korjata jotain. Tämän jälkeen olimme vapaita tekemään mitä itse halusimme. Itse päätinkin lähteä käymään siellä supermarketissa, josta aiemmin kerroin.

Lähdettyäni supermarketiin oli jo melko pimeää, koska Japanissahan hämärä ja pimeä tulee paljon nopeampaa kuin Suomessa. Täällä jo noin viiden maissa rupeaa hämärtään ja seitsemän maissa on jo melko pimeätä. Supermarketissa katselin vähän myymälöiden valikoimaa ja päädyinkin ostamaan värillistä lyijyä, jotka ovat todella mahtavia piirrosten luonnostelussa, ja joita Suomesta ei oikein saa mistään, ainakaan halvalla! Supermarketista ostin myös ruokakaupasta leipää, maitoa, muroja ja muuta syötävää. Tämän jälkeen kiertelin hieman aseman seutua ja palasin asunnolle.

Yhteyttä vanhempiini ja muihin olen pitänyt yleensä asunnolla ollessani joko päivällä tai iltaisin, riippuen kuinka vanhempani ovat töissä. Joskus olen voinut kaupungiltakin heille lähettää viestiä, jos olen saanut wifin käyttööni. Muuten minulla ei vielä ole nettiä käytössä, muuta kuin asunnolla, koska en ole vielä hankkinut puhelimeeni mitään liittymää täältä. Tämän hankkiminen on kyllä ollut mielessä.

Tältä päivältä minulla ei valitettavasti ole jakaa kuvia, koska koko ajan satoi, enkä muutenkaan pystynyt kuvailemaan ollessani virastossa. 

PS. Nämä postaukset tulevat hieman myöhässä, sitä mukaa kuin ehdin niitä kirjoittamaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *