Yhdeksikkö Ipadille

Minäkin luin ne jutut Applen flopista, Ipadista. Miten kukaan voisi ajatella yhdistävänsä tietokoneen ja älypuhelimen? Aivan älytöntä! Miksi joku haluaisi käyttää laitetta, jolla voisi samanaikaisesti katsella elokuvia, käyttää sähköpostia, viestittää, puhua videopuheluita, synkronoida kalentereita ja lukea blogeja? Ja vielä isolta ruudulta. Kaiken lisäksi se ei edes paina mitään. Näyttökin on jäätävän tarkka. 

Siihen pisteeseen on tultu, että Ipad kulkee aina mukana. Siitä on tullut virtuaalikalenteri, sihteeri ja inspiraatiopankki. Ohittanut jopa viestivälimenä puhelimen.

Hyvien app:ien erottamiseen roskasta olisi toki helpottanut kätevä lista. Niimpä, keräsin  hieman listaa omasta mielestäni hyödyllisimmistä apeista. Itse suosin ilmaisia ja epäilmiselviä. Instagramit ja kumppanit toivottavasti kaikki jo tietävätkin.

Astrid

astrid_140.jpg

Kaikkien lista-addiktien elämää helpottava ohjelma. Voit koota haluamiasi to-do-listoja, ja asettaa tehtävät kiireellisyysjärjestyksen. Tehtävät voi myös synkronoida toisen käyttäjän kanssa. Toimii myös hyvin kauppalistana. 

Kalenteri

kalenteri_140.jpg

Jos et ole vielä tätä Applen vakioappia huomannut, suosittelen avaamaan ja käyttämään. Toimii kuten normaali mobiili- tai verkkokalenteri. Parasta on kuitenkin kalenterien synkronointi toisen käyttäjän kanssa. Meillä toimii ainakin, helppo sopia menoja ja järjestellä viikon kulkua.

Pintereset

pinterestapplogo_140.jpg

Ennen kun alan vaikuttamaan kontrollifriikiltä kellonvahtaajalta siirrytään fiilistelyosioon. Pinterestissä kuvat leviävät maailmalle käsittämättömän nopeasti. Jos kaipaat DIY-meininkiä, löytyy varmasti luovimmallekin tee-se-itse-figuurille uusia hyödyllisiä ja hyödyttömiä ohjeita. Itse suosin arkkitehtuuriosiota!

Viaplay

vaplaylogo_140.jpg

Netflixin sisar, korvaaja ja toivottavasti joskus vielä syrjäyttäjä. Viplayn valikoima on uudempi ja mielestäni kattavampi kuin muiden vastaavien ohjelmien. Vaikka ehkä 1960-luvun kiinalaiset draamat puuttuvatkin, tuntee Viasatin versiosta saavan parhaiten rahoillensa vastinetta. Ulkoasukin miellyttää huomattavasti netflixiä enemmän.

Snapseed

snapseedlogo_140.jpg

Instagram-ystävän ykkönen. Laadukkaat ja monipuoliset kuvanmuokkausvaihtoehdot miellyttävät valokuvaajaakin. Yhteistyö Google+:n kanssa poisti suoran jakoyhteyden Instagrammiin, joka on mielestäni suuren suuri miinus. 

Reitit

Itse pääkaupunkiseudulla aina asuneena, en osaa kommentoida tämän toimintaa muualla. Ohjelma käyttää hyväkseen GPS-sijaintiasi, ja etsii sen avulla parhaan reitin päämäärääsi julkisin kulkuvälinein. Nopeus, isot kartat ja sijainnin päivittäminen myös reitin aikana helpottavat suunnattomasti varsinkin uuteen paikkaan suunnistamista.

Haiku Deck

haikuicon_140.jpg

Jos jäi PowerPoint-esitys viime tinkaan, Haiku Deckillä luot näyttävän show:n minuuteissa. Persoonalliset, vaikkakin hieman suppeat tekstivaihtoehdot sekä täysin vapaa taustan valinta miellyttävät omia suunnitteluhaluja suuresti.

Prezi

prezi_logo_140.jpg

PowerPointin siirtyessä koko ajan oldschool-piiriin, haluan nostaa tämän dynaamisen esitysteknisn ohjelman esille. Tietokoneen kautta Preziä on voinut käyttää jo pidemmänkin aikaa, mutta tableteille ohjelman tuleminen on kohtuullisen tuore tapaus. Prezi toimii kuten PowerPoint tekstineen, kuvineen ja videoineen. Mutta samalla katsojan näkökulma hyppii ”Prezikentässä” kaukaa lähelle ja välillä kääntyen. Vaikea selittää, helppo kokea.

Pulse

pulse_logo_140.jpg

Bloggaajan taivas. Blogger, Bloglovin ja muuta vastaavat Ipad-versiot pilaavat tekstin ja blogin ulkoasun, kun taas Pulse säilyttää visuaalisen olemuksen kuta kuinkin originaalina. Kätevin, nopein ja ulkoasultaan varmasti näyttävin blogilukuopas.

Kuvien tekijännoikeudet yrityksillä itsellään.

 

 

 

Työ ja raha Opiskelu Raha