Suklainen Sundae jäde
Kesä ja aurinko vaativat paljon jädeä, ainakin minun mielestäni. Oma kroppani ei ole perinteisen sokeri&maitopläjäyksen ystävä joten tykkään kehitellä ja testailla erilaisia terveellisiä vaihtoehtoja jätskille. Niille päiville kun oma keittiöinto on kateissa on onneksi Kolmen Kaverin vegaanit jätskit, suklaa-maapähkinä on oma ehdoton suosikkini! <3
Nämä reseptit ovat mukaeltu Manuela Boscon Vegemaniaa- kirjasta josta olen nyt erityisen kovasti hullaantunut. Alla on kaksi erilaista jätskireseptiä ja Sundae-kastikkeen resepti, molemmat jädet siis vaativat tämän kastikkeen maistuakseen täydelliseltä<3 (Itselleni tulee mieleen Mäkkärin sundae-jätski jota suurkulutin teini-iässä, nam:)) Kastikkeesta tulee sen verran paljon että siitä riittää molempiin jätskiin ja se myös säilyy vuorokauden jääkaapissa. Jätskit ovat mitoitettu kahdelle+ yhdelle pienelle lapselle.
Banaanilakujäde:
- 4 pakastettua banaania
- 1 1/2 dl mantelimaitoa
- 2 isoa rkl lakritsijauhetta
- 1 rkl hunajaa
Sekoita kaikki blenderissä ja sotke sundae-kastike joukkoon. Nauti!
Suklaaprotskujäde:
- 1 pakastettu banaani
- 1,5 dl pakastettua kukkakaalia
- 2 rkl suklaaproteiinia (itse käytän Foodinin)
- iso loraus kauramaitoa
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 2 rkl maapähkinävoita
- loraus hunajaa
- 1 rkl pellaavansiemeniä
- suklaahippuja/ raakakaakao nibsejä
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi suklaahiput blenderissä. Lisää joukkoon suklaapalat ja sundae-kastike. Nauti!
Ja kaiken kruunaava Sundae-kastike:
- 2 dl kaurakermaa 1-1 1/2 dl kookossokeria
- 1 rkl lakritsijauhetta
- 1 rkl raakakaakaojauhetta
Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kunnes seos on paksuhkoa, noin 20 minuuttia. Sekoittele ja varo ettei seos kiuhu yli. Lisää jätskin joukkoon kauniisti pyöritellen.
Makoisaa päivää muruset!
Kuva: Pinterest