Iloista uutta vuotta 2016!
Joulu meni leppoisasti sukuloidessa sekä oman kodin rauhasta ja hyvästä ruoasta nauttien. Erityisesti iloa tuotti tuo ohut lumikerros, joka saapui Tapaninpäivänä ja salli meille ensimmäiset riemukkaat pulkkailut pojan kanssa.
Nyt olemme yrittäneet sopia paljon treffejä ystäviemme kanssa tuleville viikoille, jotta ehtisimme vielä nädä mahdollisimman montaa läheistä ennen lähtöä. Suunnittelemme myös listan laatimista ravintoloista, joissa täytyy ehtiä syödä ennen muuttoa. Helsingin ravintolamaailmassa on kuplinut jo pitkään ja lisää turbulenssia on varmasti odotettavissa, joten vaikka meitä Dubaissa odottaakin maailmaluokan cuisine, on jotkut ilmiöt vaan pakko ehtiä kokea lautasella myös koto-Suomessa (ja toisaalta joitakin omia lemppareita tulee ikävä!). Listalle päätynevät meille uusista ilmiöistä ainakin Naughty Brgr, Hello Darling ja Krog Roba sekä vanhoista lemppareista Muru ja Troikka. Täytynee siis liittää tämä puolipakollinen ravintolabongaus yhteen ystävätapaamisten kanssa ja saada ne kuuluisat kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Onneksi meitä kaikkia yhdistää enemmän tai vähemmän rakkaus hyvään ruokaan.
Uusi vuosi juhlittiin meillä flunssan kourissa kotosalla, vaikka olisi ollut kieltämättä ihanaa juhlistaa vuodenvaihdetta kunnolla ystävien kera. Olosuhteista oli kuitenkin pakko ottaa ilo irti, joten rääppiäisteemalla järjestimme ”romanttisen pakastimentyhjennysmenun kahdelle” – fritatut merenantimet ja gratinoidut vihersimpukat srirachalla alkuun ja pääruokana oma tämänhetkinen (super helppo!) lempiruokani, eli kampasimpukkapasta kermaisella lime-chilikastikkeella. Ei yhtään pöllömpi setti. Pakko lisätä tuo lempiruokani resepti postauksen loppuun, jotta varmasti sivuraitella käydään tarpeeksi vahvasti tämän blogin kanssa 😉 Suurempi häviö olisi ehdottomasti, että joku reseptiä kaipaava jäisi siitä paitsi!
Sairaspäiviä on siis vietetty jo urakalla ja nyt koittaa lähtö vieläkin flunssaisempana orientaatiomatkalle asuntoja etsimään Dubaihin. Aurinko ja lämpö ovat varsin tervetullutta vaihtelua tähän koleaan pimeyteen, mutta erityisesti lentoa en tässä kunnossa odota. Hartaat ovat siis toiveet ihmeparantumisesta, mutta nyt matkalaukut pakattuina ensin kohti höyhensaaria, sitten Dubaita!
Ps: seuraavat päivitykset varmastikin tulossa Instan puolelta matkakuvien muodossa.
Se super hyvä kastike kampasimpukoille ja pastalle:
300-400g kampasimpukoita
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
puolikas chilipaprika
oliviiöljyä
2dl kuohukermaa
1 limen raastettu kuori
suolaa
jauhettua mustapippuria
1tl sokeria
2-3rkl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
(raastettua parmesaania)
Sulata kampasimpukat ohjeen mukaan. Kuivaa simpukoiden pinta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta ohjeen mukaan.
Kuullota kattilassa oliiviöljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää pilkottu chilipaprika ja sen vähän pehmennettyä kerma.
Kermakastikkeen hieman paksuunnuttua mausta se limen kuorella, suolalla ja pippurilla sekä sokerilla. Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää loppuvaiheessa lehtipersilja.
Paista kampasimpukoita kuumalla pannulla oliiviöljyssä n.1,5min per puoli ja lisää kastikkeeseen. Yhdistä, tarjoile ja nauti!