Joulu on taas!

 

Muuttovalmistelut etenevät taas reippaalla vauhdilla. Suomen koti meni puolivahingossa ja tiskin alta vuokralle, auto on myynnissä, lapsen päivähoito irtisanottu, lippulappuset käännätetyt, terveystarkastukset lasta lukuun ottamatta suoritettu ja maallinen omaisuus pitkälle ylimääräisestä karsittu. Nyt on aikaa hiljentyä jouluun ja nauttia pitkät vapaat perheen, sukulaisten ja ystävien seurasta. Ensi vuodelle jäi jäljelle neljä työpäivää, joten pitkät jäähyväiset ihanille kollegoille on vielä edessä.

Joululomalla on aikaa irtisanoa lehtitilauksia ja nettiliittymiä, muuttaa vakuutuksia ja yrittää miettiä niitä tsiljoonaa muuta pikkuasiaa, jotka pitkää lakkauttaa, siirtää tai muuttaa muuton takia. Yritän saada avattua jo ensimmäisen opiskeluun liittyvän opuksenkin, jotta kurottavaa ei ainakaan jäisi. Olisi kiva päästä opiskelemaan vähän etupainotteisesti, jotta ei olisi jatkuvaa stressiä suoritusten riittävyydestä ja oikea-aikaisuudesta. Ihaninta joululomassa kuitenkin on, että pääsee taas viettämään kunnolla aikaa pojan kanssa. Voi kun sitä lunta vielä jostain putkahtaisi!

Pian saa pakata myös jo tutustumismatkaa varten, sillä sekin lähtö lähenee (ihanaa, lämpöä ja aurinkoa!). Tällä kertaa vain viikon tamineet tarvitaan mukaan, mutta lapsen myötä tuohon pakkaamiseenkin on tullut uusi ulottuvuus, kun tapana on pakata mukaan kaikki mahdollinen ja mahdoton tarvittava. Nyt tosin vaatepuolesta tulee kevyt, sillä kevyitä ja kesäisiä vaatteita pojalle ei juuri sopivassa koossa löydy – taidetaan siis suunnata suoraan ostarille hyvällä syyllä. Tutustumismatkalla majoitumme samaan hotelliin, missä olisi tarkoitus myös majailla ensimmäiset viikot muuton jälkeen, kun odottelemme omia kalusteitamme saapuviksi laivalla. Täytyy toivoa, että huoneisto on kodinomainen ja tilava, sillä muuten seinät kaatuvat aika pian päälle. Allasosasto näytti kuvissa ainakin kivalta ja hotellin sijainti on keskeinen, joten kyllä sitä luulisi muutaman viikon ongelmitta viihtyvän. Sää ainakin suosii ulkoilua, sillä vuodenvaihteen jälkeen Dubaissa on lempeät 25’C lukemat ja sopivasti aurinkoa.

Vielä on ratkaisematta, muttaako jättimäinen kuusenkoristearsenaalini mukanamme Dubaihin vai jääkö se tänne Pohjolaan odottamaan paluuta. Gulf Newsissä oli muuten juttua juuri kuluneella viikolla, kuinka aidot joulukuuset ovat tulleet muotiin ja viedään suorastaan käsistä. Hintakin oli toki sen mukainen, eli moninkertainen Suomen hintoihin nähden. Ei kuitenkaan ole aidon puun voittanutta, mutta kieltämättä vähän ajatukset kääntyvät myös sen ekologisuuteen – mistähän asti ne kuuset on Dubaihin raijattu? Muovikuusen koristelu kesäsäissä ei tosin oikein kuulosta ajatuksena joulufiilistä nostattavalta sekään. Onneksi tämä triviaali kysymys kuusivalinnasta täytyy ratkaista vasta aika tarkalleen vuoden kuluttua!

Nyt ihanaa joulunaikaa! Nautitaan rauhallisesta joulun tunnelmasta, rakkaiden seurasta ja hyvästä ruoasta!

  joulukuusi.jpg

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *