KARLITO CRUSH

JEPSUKKA

Minusta on ihan KÄSITTÄMÄTÖNTÄ miten Fendin Karlitoa ei voi rakastaa!!! Complete Lagerfeld discrimination minun mielestä! Fendi on minun mielestä yksi kuumimista muotitaloista tällä hetkellä, mitä mieltä te olette?

Kommentit

Mikko – Private Blend

Karlito on mahtava, must have! Ja hyvä, näistä kuvista näkyy paremmin, mistä on kyse :)

Ilsa

Millaisia ajatuksia turkistarhaus herättää sinussa? Onko mielestäsi oikein, että turkiseläin joutuu kärsimään koko elämänsä ajan täysin tarpeettoman, joskin hyvin brändätty koriste-esineen vuoksi? Itselleni jo siinä on ihan riittämiin syytä olla rakastamatta Karlitoa.

TP (Ei varmistettu)

Samaa mieltä Ilsan kanssa.
Länsimaisessa kulutuksessa vikana juuri tämä kun tyhjäpäisesti "rakastetaan" kulutustuotteita miettimättä sen syvällisemmin mitä riistoa tai kurjuuttaa niiden kiiltelevän pinan alle kätkeytyy.
Kuluttajat kuitenkin ostopäätöksillään pitkälle määrittelevät millaisessa maailmassa elämme.

Mikko – Private Blend

Elä ja anna elää :)

Iiro
Aina jonon viimeinen

Toivon, että ymmärrän Mikon kommentin väärin, mutta... Siinä kohtaa kun kyseessä on miljoonien eläinten surkeat elinolot sekä turha kuolema jonkun tarpeettoman turkissomisteen takia, on joidenkin yksilönvapauksien korostaminen ja "elää ja anna elää" mantrojen hokeminen hieman enemmän kuin vain vähän typerää touhua.

Mikko – Private Blend

Toimii kyllä paremmin tähän yleiseen kantaan :) Anteeksi vähän huonosti muotoiltu minulta. Tässä oli siis taustalla pelkästään pinnallisuus vs. syvällisyys -teema, jos niitä nyt tarvitsee edes erotella. Että jos joku innostuu ja kirjoittaa kevyemmästä aiheesta, niin se on ihan ok. En ota kantaa turkistarhaukseen.

TP (Ei varmistettu)

Ei ollut mitään "pinnallisuus vs. syvällisyys" -teemaa.
Teema oli se että jokainen vähänkin ajattelukykyä omaava voisi miettiä millaista riistoa joidenkin tuotteiden takana on. Tämä ei nyt oikeasti niin kauheasti syvällisyyttää vaadi vaikka kuinka "kevyt" kirjoittelija olisikin.

minsu
Mainostaulujen takana

Valitettavasti taisit kuitenkin ottaa kantaa, vaikket halunnutkaan. Jos kantaa mukanaan Karlitoa, tai mitä tahansa muuta aidosta turkiksesta valmistettua tuotetta tai vaatetta, ottaa samalla kantaa turkistarhaukseen. Eikä siihen tarvitse edes ostaa kyseistä tuotetta, riittää kun ilmaisee että ottaisi sellaisen jos siihen olisi mahdollisuus. Jos hyväksyy turkiksesta valmistetun tuotteen, hyväksyy myös turkistarhauksen ja eläinten surkean kohtelun, sen että ihmisellä on moraalinen oikeus tarhata ja tappaa eläimiä vain niiden turkin takia. Siinä tapauksessa on ihan turhaa ilmaista ettei ota kantaa, kanta on nimittäin jo otettu.

JEPSUKKA
JEPSUKKA

Eikö kaikkia eläimiä tapeta jonkun turhan syyn takia? Jokon niihin pukeudutaan, jokon niitä syödään - eläimet syövät ihan toisiaankin jos et tiennyt. Big deal?

Jane C.

Tarpeellisuus ja turhamaisuus ovat eri asioita.

Miksi petoeläin tappaa saaliinsa? Syödäkseen sen. Kaikkien täytyy syödä. Eläimet eivät tapa toisiaan huvikseen, vaan selviytyäkseen.

Miksi ihminen tarhaa turkiseläimiä? Pukeutuakseen niihin. Miksi? Koska ihminen on turhamainen. Näinä päivinä ja täällä päin maailmaa turkis ei ole enää tarpeellinen, vaan siitä on tullut pelkkä statussymboli.

minna

Mun on todella vaikea ymmärtää, miten joku näkee Karlitossa jotain siistiä. Turkiksesta tehty törkeän hintainen ja täysin turhanpäiväinen tekele kiteyttää musta hyvin, miten sairaassa kulutuskultturissa me eletään.

JEPSUKKA
JEPSUKKA

Haha like I give a fuck! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä kommentti sai minut ihmettelemään, millaisille kirjoittajille A-lehdet oikein maksaa. Loistavaa argumentointia, totta tosiaan.

JEPSUKKA
JEPSUKKA

Minun tiedäkseen tämä ei ole argumenttisivu eikä mikään yleinen milepidefoorumi - voin olla väärässä.

Jepsukka

Ilsa

Let's agree to disagree. Ehkä vielä joskus ymmärrät, miten kamalan rumalta tämä kommentti saa sinut monen ihmisen silmissä näyttämään. Siinä ei paljon ulkokuoren puunaaminen auta. Toivon, että osoitat empatiakykyä sitten joillain muilla elämäsi osa-alueilla. 

Kaunista kevättä, kaikesta huolimatta.

Jane C.

Sekä Mikon että Jepsukan kommentteihin tiivistyvät ihmisen itsekeskeisyys ja lyhytnäköisyys.

JEPSUKKA
JEPSUKKA

Omg people!

Tätä ollaan jo jankutettu siitä asti kuin aloitin blogini - sen takia se tuntuu jotenkin pitkäveteiseltä, mutta...!

Haluaisin silti selventää joitakin asioita:

1. Välitän eläimistä. Haluan että heillä olisi hyvä elämä, sillä aikaa kun ne elävät. Tähän lasken villiä elämiä, lemmikkiä, lihaeläimiä ja turkistarhaeläimiä.

2. Oma mielipiteeni on, että eläinten tappaaminen on aina itsekästä: sillä ei ole väliä tapetaanko syömiseksi tai turkiksi - eläinelämähän silti sammuu.

minsu
Mainostaulujen takana

Toivottavasti tästä jankutetaan myös jatkossa. Päätin jankuttaa siitä myös omassa blogissani kertomalla Karliton entisestä elämästä.

grillli (Ei varmistettu)

En itse voisi käyttää turkista, kokemusta on, Mutta se vaan näyttää niin hyvältä!

Kommentoi