Ensimmäinen.

Ensimmäinen blogipostaus uunista ulos! Tota edellistä ei siis laskettu, koska se nyt vaan oli sellainen ”kukkuluuruu, täällä ollaan” -postaus. Ajattelin tässä alkuun vähän kertoa teille matkani tarkoituksesta ja alkutunnelmista.

Lähtökohdathan olivat ne, että gradu ei tuossa kevään aikana oikein edennyt haluttuun tapaan samanaikaisen työharjoittelun takia ja motivaatio on ollut ajoittain hakusessa, joten päätin miettiä muitakin vaihtoehtoja syksylle kuin pölyttyminen kirjastossa gradun parissa ja valmistuminen jouluun mennessä. Päätös lähteä ulkomaille työharjoitteluun oli käynyt mielessäni ja houkutellut siellä jo jonkin aikaa, mutta mitään lopullista ”nyt mä lähden” -tyylistä päätöstä mieleni ei vielä ollut ehtinyt muodostaa.  Saksakaan maana ei ollut listalla numero uno eikä dos (koska saksaahan en puhu), mutta tulipa sitten eteeni houkutteleva työpaikkailmoitus ja mitäpä siinä sitten muuta kuin hakemaan. Asiat meni sitten niinkin mukavasti, että nyt ollaan lähdössä työharjoitteluun Berliiniin yritykseen nimeltä Besser Betreut GmbH eli ”hyvää hoitoa”.  Työpaikkailmoituksen bongasin Aarresaaren ja Turun yliopiston rekryn sivuilta. (Vinkki: se on siellä vieläkin avoinna, koska hakevat useampaa suomalaista, joten kiinnostuneet vaan hakemaan ja perässä Berliiniin!)

Yrityksestä ja heidän palvelustaan haluan kertoa enemmänkin, mutta aion myöhemmin asiasta viisaampana omistaa sille kokonaisen postauksen. Jääkää siis odottamaan. Tittelini on jotakuinkin sellainen kuin online marketing intern ja työnkuvaan kuuluu lyhyesti internetin ihmeellinen maailma. Tarkemmin selitettynä lähden kehittämään yrityksen internet-sivuja (sisältäen hakukone- ja konversio-optimointia) sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan nettisivujen markkinointia sosiaalisissa medioissa, hakukoneissa, sähköpostilla ja kumppanuusverkostoissa. Työ sisältää siis pitkälti suunnittelua, sisällöntuotantoa ja analysointia. Ja vaikka asiasta tietämättömän korvaan tämä saattaa kuulostaa tylsältä, niin nämä on kyllä sellaisia juttuja, joita toivoisin tekeväni myös ”isona”, joten melkoisen innoissani olen tästä mahdollisuudesta ja toivon sen avaavan ovia jatkossa.

Työpaikan lisäksi alan olemaan aika innoissani tulevasta kotikaupungistani, sillä niin moni on sitä kehunut (jopa Euroopan parhaimmaksi kaupungiksi). Kaikista kaupungeista saa aina vielä vähän enemmän irti asukkaana kuin turistina, joten ei ihme, että tässä jo lasketaan päiviä (niitähän on 6). Brunsseja, kirpputoreja, hylättyjä rakennuksia, aamuun asti kestäviä bileitä, uusi ystäviä, katutaidetta, döneriä, halvempaa kaikkea, vaatekauppoja ja ison kaupungin fiilistä. Sitä odotan Berliiniltä ainakin näin alkajaisiksi.

i_love_berlin.jpg

 

Vielä viimeinen viikonloppu Turussa. Kesän viimeisimpiä viikonloppuja. Sitä pitää juhlia!

-Hanna-

Kuva: Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *