Lentävä hollantilainen.

Sain saksalaiselta kämppikseltäni Alexilta käyttööni polkupyörän. Nimi lentävä hollantilainen siksi, että paitsi, että menoni sillä on varsin lennokasta, niin pyörä on malliltaan niin sanotusti ”hollantilainen” eli ohjausrunko on hieman erilainen – käsiä pidetään lähempänä ja ajoasento on sen myötä ryhdikkäämpi. Satula on myös tavallista hieman leveämpi. Ilmaiseksi pyöräksi se kelpaa mulle täysin.

pyora.jpg

Berliini on yksi niistä suurkaupungeista, jossa on otettu pyöräilijät mallikkaasti huomioon. Jopa Turku jää tässä kakkoseksi, mutta sehän ei ole suurkaupunki… Berliiniläiset myös pyöräilevät paljon ja käyttävät hyödykseen leveitä pyöräkaistoja. Koska mäkiä ei kaupungista juuri löydy, niin pitkätkin matkat taittuvat helposti pyörällä. Täällä näkee myös paljon kaikkia erikoisia lasten- ja tavaroidenkuljetusviritelmiä. Vaikka Berliinin joukkoliikenne on laaja ja toimiva, niin lähiseutuja on mukavampi kulkea pyörällä, varsinkin vielä näillä lämpimillä keleillä. Pyörän selästä näkeekin paljon enemmän kuin metrosta! Turisteja suosittelen myös rohkeasti vuokraamaan pyörän ja tutkimaan sillä kaupunkia. Maksamalla hieman extraa, saat ottaa pyöräsi mukaan junaan. Tällainen kombinaatio kasvattaa liikkumismahdollisuuksia entisestään.

Täs mä cruisailen.

cruising.jpg

Ainoa nootti berliiniläiselle pyöräilykulttuurille on, että pyöräilykypäriä ei juurikaan näy. Suomessa ne alkaa olla jo melkein jopa muodissa. Suomi on kerrankin edelläkävijä jossain! Toivottavasti ne rantautuu pian tännekin. Olen jo yhden pahan pyörällä kaatumisen ehtinyt näkemään, ja silmäkulma verta vuotaen sieltä noustiin. Tilanteessa ei tainnut pahasti käydä, mutta olis toki voinut. Kypärä on halpa henkivakuutus. Nih!

Tähän kohtaan iskä kertois tarinan naapurin rouvasta, joka kaatui pyörällä ja löi päänsä kiveen. Nyt hän kerää roskia kaduilta. Eräs ystäväni, joka jääköön nyt mainitsematta, puolestaan varottaisi kyytsäämisen ja korkokenkien yhdistelmästä. Siitä saattaa päätyä jopa piipaa-autolla ensiapuun ja tikkaushommiin.

Että olkaahan varovaisia siellä liikenteessä! Mäkin yritän 🙂

P.S. Tänään alkoi työt! Ja sanotaanko niin, että mulla on hyvä fiilis tästä 😉 Aiheesta lisää loppuviikosta, kun on enemmän ajatuksia.

-Hanna-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *