Selviytymisopas viikon sairaslomaan.

laakkeet.jpg

Viikon menu.

Virus valtasi hengitystieni ja lääkäri määräsi koko viikon sairaslomaa. Sairaana oleminen ei tietenkään ole kivaa, mutta ajattelin, että on vaihteeksi ihan kiva vaan olla ja tehdä asioita, joihin ei muulloin aika riitä. Nyt on menossa viides päivä ja jopa töihin meno kuulostaa houkuttelevalta!

Miten saada aika kulumaan neljän seinän sisällä?

Kas näin:

·         Nuku pitkään aamulla, nuku päikkärit, nuku toiset päikkärit ja mene aikaisin nukkumaan.

·         Katso leffoja ja sarjoja. Plaa plaa, yritä itse katsoa viikko putkeen leffoja! Tai mitäs sitten kun kaikki sarjat on jo katsottu?! Tähän keksin väliaikaisen ratkaisun: rupesin katsomaan Disney-leffoja. Ne on sopivan lyhyitä, viihdyttäviä ja eivät vaadi liikaa aivotyöskentelyä.

·         Lisäksi välittömän piristyksen saa, kun kuuntelee Disney-musiikkia! Pistäpä Hakuna Matata, Under the Sea tai Bibbidi-Bobbidi-Boo soimaan, niin johan rupee hymyilyttää! (Vähintään tämän jälkeen tekee mieli katsoa niitä leffoja myös)

·         Käy kaikki sosiaaliset mediat läpi useaan kertaan päivässä. Facebook kannattaa pitää auki koko ajan, jos vaikka siellä sattuisi tapahtumaan jotain jännittävää. Avaa myös kaikki linkit, mitä ihmiset linkittää. Sitten mitäs muita meillä on: Twitter, LinkedIn, Pinterest, Youtube, Tumblr, Stumbleupon… Onhan näitä. Ja kyllä, olen niissä kaikissa. Myös niissä mistä et ollut aikaisemmin kuullutkaan. Addiktio on voimakas sana, mutta lähellä sitä…

·         Sosiaalisten medioiden lisäksi lue läpi kaikki blogit ja hauskat nettisivut Feissarimokista Bored Pandaan ja Buzzfeediin.

·         Joku saattaisi sanoa myös, että lue kirjoja. En ole oikein lukijatyyppiä ja lisäksi mulla ei ole täällä yhtään (kiinnostavaa) kirjaa.

·         Syö eksoottisia hedelmiä. Ai miksi? No ihan vaan siksi, että menee aikaa siihen, kun ihmettelet niitä ja pohdit, miten moinen pitäisi kuoria. Vai osaako joku muka sanoa, miten pomelo tai granaattiomena pitäisi oikeaoppisesti kuoria? Sitä minäkin. Luovuutta peliin vain! Niin ja lisäksi niistä saa päivän vitamiinit hauskassa ja maistuvassa muodossa!

pomelo_ja_granaattiomena.jpg

Mulla oli ihan oikeasti aamiaisena tänään granaattiomena ja pomelo!

·         Pese kaikki pyykit.

·         Kutsu kavereita kylään pelaamaan lautapelejä ja juomaan glögiä.

·         Jos on todella (I mean todella!) tylsää, niin saattaapa sitä vaikka avata gradutiedostonkin tai aloittaa Erasmus-raportin tai jotain muuta ihanaa, joka siellä kuuluisassa rästissä odottaa. Tämä on suositeltavaa vain äärimmäisen tylsyyden vallitessa ja nautittava pieninä annoksina tai saattaa aiheuttaa sisäistä tuskaa.

·         Kun huomaat ensimmäiset parantumisen merkit, niin mene pitkään suihkuun, kuuraa itsestäsi kunnolla kaikki pahat pöpöt pois. Huolla ihoasi, hiuksiasi, hampaitasi ja kynsiäsi. Pue rintaliivit ensimmäistä kertaa koko viikon aikana. Pue muut vaatteet kuin yöpuku koko viikon aikana. Tuuleta huone. Vaihda puhtaat, bakteerivapaat, lakanat. Käy vaikka kaupassa ja haukkaamassa raitista ilmaa. Nyt on se hetki, kun pitää olla rohkea ja näyttää virukselle kuka tätä kehoa hallitsee. 

nails.jpg

Tällasta saa aikaseksi, kun on aikaa.

-Hanna-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *