Taatelimantelipekoni-kääre.

Sainpahan tänään vähän inspiraatiota tällaisen pienen hauskan ruoka-aiheisen postauksen tekemiseen. Nimittäin kaikille on varmasti tuttuja hieman yllättävät ruokayhdistelmät, jotka kuitenkin osoittautuvat erinomaisiksi komboiksi. Tällaisia yhdistelmiä ovat esimerkiksi sinihomejuusto ja pipari, Brie-juusto ja mansikat, serranon kinkku ja hunajameloni, suolakurkut ja hunaja tai vesimeloni ja feta. Itsellä yksi vähän omituinen yhdistelmä on ranskalaiset dipattuna pehmikseen (kantsii kokeilla!). 

Tänään tanskalainen kämppikseni Stine tarjoi minulle seuraavanlaisen yhdistelmän. Taatelin sisälle pistetään manteli ja koko homma kääritään pekoniin tai ilmakuivattuun kinkkuun. Kääre paistetaan pannulla, et voilà! Taateli muuttuu makeksi, melkein jopa kinuskimaiseksi mössöksi, sisällä rapsahtaa manteli ja ulkona rasvainen ja suolainen pekoni. Ja se oli hyvää! 

Mietinpä vain, että kenelle on tullut mieleen tunkea manteli taatelin sisään, kääriä se pekoniin ja paistaa pannulla… Näitä erikoisia komboja kannattaa näköjään kokeilla tai saattaa jäädä paitsi loistavista makuelämyksistä!

Mitkä erikoiset kombot ovat teidän lemppareitanne?

-Hanna-

// I tasted today a very weird combo of date, almond and bacon and it was good! What other weird food combinations should I try?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *