Tendea.

Nyt on kuudes työviikko jo menossa, joten jospa nyt ois jo aika kertoa tarkemmin yrityksestä, jossa työskentelen, ja työtehtävistäni.

Kyseessä on siis saksalainen yritys nimeltä Besser Betreut GmbH, joka puolestaan on amerikkalaisen Care.comin tytäryhtiö. Yrityksen tuote on verkkoportaali, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen palveluntarjoajat ja palvelunhakijat. Palvelut, joita palvelussa on tarjolla, ovat tällä hetkellä: lastenhoito, yksityisopetus, eläintenhoito, iäkkäiden palvelut sekä kodin- ja puutarhanhoito (sisältäen korjaajat, yleismiehet, siivouspalvelut, muutot ja kuljetukset). Eli esimerkiksi perheet voivat etsiä palvelusta lastenhoitajaa ja lastenhoitajat puolestaan voivat etsiä palvelun kautta työtä itselleen. Eräs ystäväni kiteytti aika oivasti, että ”sehän on vähän niin kuin palveluiden Tori.fi”. Ja vähän sellainen se onkin.

Palvelu on palveluntarjoajille ilmainen, mutta palvelunhakijoiden pitää maksaa niin kutsuttu Premium-jäsenyys saadakseen yhteyden palveluntarjoajiin. Palvelu toimii tällä hetkellä USA:ssa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Hollannissa, Ranskassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Suomessa palvelu toimii nimellä Tendea.

Meidän kotona on käynyt siivooja säännöllisesti jo jonkin aikaa ja mun mielipide on se, että ulkopuolisen avun palkkaaminen ei tee ihmisestä laiskaa. On suorastaan järkevää palkata esimerkiksi siivooja, koska sen ajan minkä itse käyttää siivoamiseen, voisi käyttää johonkin paljon tärkeämpään, kuten harrastuksiin tai ystävien ja perheen näkemiseen. Ja eihän kukaan siivoamisesta edes tykkää…

Yritys perustettiin vuonna 2007 ja nyt sillä on jo noin 120 työntekijää yli kymmenestä eri maasta. Suomen tiimissämme meitä on tällä hetkellä kolme. Olemme osa kansainvälistä online-markkinoinnin tiimiä. Lähes kaikki työkaverini ovat nuoria, joten tulee heidän kanssa myös vietettyä paljon aikaa työn ulkopuolella, mikä on mukavaa.

Omat työtehtäväni ovat aika monipuolisia. Teen muun muassa sosiaalisen median markkinointia, kumppanuusmarkkinointia, hakukoneoptimointia, hakukonemainontaa sekä ihan perus asiakaspalvelua. Koko ajan pyrin myös ideoimaan uusia keinoja hankkia uusia asiakkaita ja ideoita tehdä yhteistyötä uusien yhteistyökumppaneiden kanssa. Osa työtehtävistä on melko rutiininomaisia, joten on virkistävää kun saa myös olla luova ja miettiä uusia ideoita sekä päästä myös toteuttamaan niitä.

Kaikin puolin mulla on hyvä fiilis tästä harjoittelusta ja uskon, että työkokemus tulee opettamaan mulle paljon online-markkinoinnista monesta eri näkökulmasta. Toivottavasti kokemusta myös arvostetaan, ja se tulee avaamaan uusia ovia myöhemmin.

Yrityksen Suomi-tiimissä on tarvetta uusille harjoittelijoille taas keväällä 2014 tammi-helmikuussa, joten jos online-markkinointi kiinnostaa yhdessä Euroopan siisteimmissä kaupungeissa, niin pistäkäähän hakemusta tulemaan vaikka osoitteeseen info@tendea.fi!

-Hanna-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *