Laiskan kokin syntisen hyvä suklaatorttu

Uuniton sulkaatorttu 1

Vaikka viimeksi julistinkin sitä, etten tänä vappuna ole yhtään jaksanut panostaa laittamiseen ja juhlajärjestelyihin, niin pitihän minun nyt kuitenkin juhlan kunniaksi leipoa yksi kakku. Eikä mikä tahansa kakku, vaan aivan supertäyteläinen death by chocolate-suklaatorttu, jonka valmistuksessa ei tarvita ollenkaan uunia.

Törmäsin kakun reseptiin facebookissa muutama tunti sen jälkeen, kun olin julistanut Välkylle lopettavani kaiken herkuttelun tähän paikkaan. Ainakin juhannukseen asti, with no exeptions!

Noh, kuinka ollakaan, kakkuohje näytti Tastyn videolla niin mahtavalta, että huomasin ihan vaivihkaa keränneeni kaikki siihen tarvittavat ainekset kärryyn torstaisella kauppareissullani. Ja sitten, kun kotiin päästiin, niin olihan se kakku myös pakko tehdä, ja tietenkin myöhemmin myös syödä.

Ja, jos jotain hyvää tästä kaikesta pitäisi etsiä, niin ainakaan minun ei varmaan seuraavaan kuukauteen tee mieli suklaata. Sellainen mälli sitä nimittäin oli tuossa kakussa, että oksat pois. Ja, en, en onneksi syönyt koko komeutta yksin, vaikka sekin kyllä kävi leivontavaiheessa mielessä.

Tässä siis ohje. Saa käyttää, mut ei oo pakko:

 

SUKLAATORTTU ILMAN UUNIA

Pohja:

300 g (tai 2 x 154 g pkt) Oreo-keksejä

100 g voita

 

Täyte:

300 g suklaata (käytin itse Fazerin 47 % tummaa suklaata)

2 dl kermaa

Tuoreita mansikoita

 

Koristeluun:

Tomusokeria

Suklaasulaa (joko tummaa tai valkosuklaata)

 

Murenna Oreot pohjaa varten joko muovipussi-kaulin-menetelmällä tai tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurutaikina paperin päälle torttupohjan muotoon. Laita pohja kovettumaan joko vajaaksi tunniksi pakkaseen tai noin kolmeksi tunniksi jääkaappiin.

Täytettä varten mittaa ensin kerma kattilaan, ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Kuumenna kermaa miedolla lämmöllä (yhdeksänportaisella säädöllä kutosella) ja sekoita pohjaa myöden koko ajan. Ota kattila kokonaan pois lämmöltä, kun melkein kaikki suklaa on sulanut ja seos on päässyt sakenemaan täyteläiseksi ganache-tahnaksi. Ota torttupohja esiin kylmästä, ja kaada suklaatahna siihen. Tasoita ja anna jäähtyä sekä kovettua ihan hetki joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Pese mansikat hyvin (ulkolaisia kun järjestäen tähän aikaan vuodesta ovat) ja paloittele ne sopiviksi paloiksi. Asettele palat sitten vielä vähän pehmeän ganachen päälle ja laita taas koko kakku kylmään vähintään muutamaksi tunniksi.

Koristele kakku tomusokerilla sekä lusikasta valutetulla (heilutetulla) suklaasulalla ennen tarjoilua. Nauti vähän syyllisellä omallatunnolla, varsinkin toisen palan kohdalla. Tämä torttu kun nimittäin on ihan otsikon mukaisesti syntisen hyvää.

Uuniton suklaatorttu 2

Hauskaa (ja suklaaöveristä) vappua kaikille!

koti ruoka-ja-juoma