Maailman paras pannukakku maailman parhaalle äidille
…eli siis minulle! Hurraa! Hyvä äiti! Hyvä minä! Ja hyvä kaikki maailman äidit!
Vaikka oikeasti en äitienpäivästä ihan kauheasti perustakaan. Se ja isänpäivä ovat minusta jotenkin niin keinotekoisia juhlia, etten oikeastaan tiedä, mitä muuta virkaa niillä on, kuin lisätä kauppojen myyntiä lahjatavaroiden ja korttitarvikkeiden osalta.
Mutta, mikä tahansa syy juhlia on minun mielestäni periaatteessa myös hyvä syy tehdä niin. Ja jos kerran on juhlat, niin silloin pitää myös olla kakku. Kysykää vaikka Kuutilta. Tämä on niin selvä asia, että lapsikin sen jo tietää.
Ja, jos oma leipurinote ei ole ihan sieltä rautaisimmasta päästä, niin ei huolta. Aina voi ”oikean” kakun sijaan leipoa myös pannukakun. Onnistumisprosentti pannukakun leivonnassa on nimittäin oman empiirisen tutkimukseni mukaan n. 99, eikä hommassa tarvitse tehdä muuta kuin sekoittaa aineet yhteen ja paistaa. Ja pannukakun kuuluukin lässähtää, joten senkään vuoksi ei tarvitse turhaan stressata.
Ja äidin reaktiotakaan ei tämän herkun kanssa kauheasti tarvitse jännittää, sillä, ihan oikeasti: Kuka nyt ei pannukakusta tykkäisi? Varsinkin kun siinä on päällä omatekemää pakastemarjahilloa ja kermavaahtoa.
Eli siis vielä kerran onnea äiti ja minä, joka saan tuon kakun syödä! Tässä vielä resepti maailman parhaaseen pannukakkuun ja itsetehtyyn hilloon.
Saa käyttää, mut ei oo pakko:
MAAILMAN PARAS PANNUKAKKU
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria, jossa on aitoa vaniljaa, tai yhden vaniljatangon siemenet
- 1 tl kaardemummaa
- 3 munaa
- 8 dl maitoa
- 100 g voita sulatettuna
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Jätä kaardemumma pois, jos et tykkää siitä. Tee jauhoseoksen keskelle kolo ja riko munat siihen. Riko munien rakenne vispilällä ja sekoita ne sitten jauhoihin. Lisää sitten maito vähitellen 1-2 dl kerrallaan ja sekoita taikina aina joka välissä tasaiseksi (näin taikinaan ei tule paakkuja). Lisää lopuksi sulatettu ja jäähdytetty voi ja sekoita.
Kaada taikinaseos leivinpaperilla peitettyyn vuokaan. Paista 225-asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia ja sitten vielä jälkilämmöllä 5-10 minuuttia niin, että puoli tuntia tulee täyteen ja pannari kypsyy, muttei silti korvennu liikaa.
Anna levätä ainakin tunti ennen tarjoilua.
HILLO PAKASTEMANSIKOISTA
- 2,5 dl pakastemansikoita
- 0,5-1 dl hyytelösokeria
- 1-2 rkl vettä
Laita vähän vettä kattilan pohjalle ja lisää siihen päälle marjat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja töki marjoja vähän väliä, jotta saat ne sulamaan ennen kuin jäisen möntin alaosat palavat kiinni kattilan pohjaan. Keitä seosta viitisen minuuttia ja kuori samalla pinnalle nouseva vaahto pois lusikalla.
Ota hillo pois liedeltä ja anna jäähtyä. Hillo on valmista (ja naminamskista) sitten kun se on asettunut.