Terveelliset banaani-chiapannarit ja hitaat aamut
Rakastan hitaita aamuja. Jos voisin, istuisin joka aamu ainakin tunnin aamupalapöydässä kahvia juoden ja päivän uutisia lukien. Aamut rakentuvat usein rutiineista, mutta on ihanaa ja virkistävää joskus rikkoa rutiineja, ja tehdä jotakin normista poikkeavaa.
Syön noin 90% aamuista aamupalaksi kaurapuuroa chiasiemenillä, mustikoilla, muutamalla pähkinällä, ja keitetty kananmuna kyljessä. Jos en syö kaurapuuroa, syön joko omeletin ja smoothien tai siemenleipää avokaadolla ja kananmunalla. Nämä ovat mun ehdottomia suosikkeja!
Yksi mun uusista tämän vuoden aamupalaherkuista on banaani-chiapannarit! Olen julkaissut reseptin aikaisemmin englanniksi omalla nettisivullani ja hyvinvointisivustollani, Ihana Wellness. En välitä kovin makeista aamupaloista, joten näissä pannareissa banaanin tuoma makeus on mulle juuri sopiva. Tein näitä ensimmäistä kertaa helmikuussa, jolloin vietin 3 viikkoa Kaliforniassa. Ympäristö taisi tehdä vaikutuksen inspiraation puolesta, ja oli aivan pakko kehittää toimiva terveellinen resepti perinteisille pannukakuille. Reseptin voisi pitää täysin vegaanisena ilman kananmunia, mutta lisäsin kananmunia tuomaan lisäproteiinia aamupalaan.
Banaani-chiapannarit ohje
Valmistusaika: 30 minuuttia + chiavanukkaan valmistus
2-3 henkilölle (taikinasta tulee 12-14 pientä pannaria)
Ainekset
½ dl chiasiemeniä
2 dl kauramaitoa
2 dl kaurahiutaleita (käytin pikakaurahiutaleita pienemmän rakenteen takia)
3 banaania
3 kananmunaa
Ripaus merisuolaa
Kookosöljy
Mustikoita
Mantelilastuja
Valmistelu edellisenä iltana:
Mittaa chiasiemenet ja kauramaito lasiin, sekoita hyvin. Laita seos jääkappiin. Anna chiavanukkaan tekeytyä noin 10 minuuttia, ja sekoita uudestaan. Jätä tämän jälkeen chiavanukas yöksi jääkaappiin.
Banaani-chiapannarit valmistus
1. Laita paistinpannu lämpenemään hyvissä ajoin. Pannun tulee olla kuuma, ennen kuin alat paistamaan pannareita. Itse käytin melko suurta paistinpannua, joten siihen mahtui kolme pientä pannukakkua paistumaan samaan aikaan.
2. Murskaa 2 kypsää banaania kulhossa haarukalla.
3. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja chiavanukas harukalla sekoittaen. Pyri sekoittamaan seos niin tasaiseksi kuin mahdollista, paakut minimoiden.
4. Lisää taikinaan 3 kananmunaa ja ripaus merisuolaa, jatka sekoittamista.
5. Jos taikina vaikuttaa liian paksulta, voin lisätä hieman kauramaitoa joukkoon.
6. Kun taikina on valmis, voit aloittaa pannareiden paistamisen! Laita paistinpannulle noin 1 teelusikallinen kookosöljyä.
7. Käytä isoa lusikkaa tai keittokauhaa laittaessasi taikinaa pannulle.
8. Paista pannareita yhteensä noin 2-3 minuuttia. Kun pinta on kullan ruskea, käännä pannari paistinlastalla ympäri, ja paista niin kauan kun toisenkin puolen pinta on kullan ruskea.
9. Kun paistat pannareita, pidä huoli että pannulla on koko ajan riittävästi kookosöljyä (tai voita).
10. Kun pannarit ovat valmiita, aseta ne lautasille. Viimeistele koristelu viipaloimalla banaanista ohuita siivuja sekä lisäämällä mustikoita (tai muita marjoja) ja mantelilastuja pannareiden päällä. Jos tykkäät makeasta, voit lisätä pannareiden päälle hieman hunajaa tai agavesiirappia.
Nauti!
Rakentuuko sun aamut rutiineista? Riko arkiaamurutiinejasi, ja kokeile vaikka näitä banaani-chiapannareita. Suosittelen lämpimästi! Jos ei arkena onnistu, niin viimeistään sitten viikonloppuna. ;)
Ihanaa viikkoa!
Jonna xx