Punainen lanka

Nyt kun syyskuu kolkuttelee jo aivan lähellä, voi taas harkita ajatusten siirtämistä neulomispuuhiin. Pyrin neulomaan joka vuosi jotakin, mutta vain pimeään vuodenaikaan. Langat ja puikot saavat jäädä, kun ensimmäinen lupaus keväästä leimahtaa ilmoille.

Neulominen ei siis ole systemaattista, tai oikeastaan edes kovin luontaista minulle…kaipaan ohjeita ja sääntöjä. Silloin tällöin leikittelen ajatuksella, että hölläisin orjallista ohjeen tuijottamista ja tekisin jotain toisin. Olen toki yrittänyt, mutta vain turvallisen välimatkan päässä ohjenuorasta. Jokin punainen lanka on oltava. Ihailen suuresti heitä, jotka vain lähtevät tekemään ja onnistuvat katseenkestävästi.

_dsc2430.jpg

Myös käsityöasioissa olen ehdottomasti enemmän sisustusihminen. Asusteiden ja perinteisten sukkien lisäksi en juuri neulo vaatetustarkoituksessa. En varmasti edes osaisi käyttää mitään itsetehtyä. Lahjaksikaan en haluaisi antaa mitään sellaista, jonka käyttömukavuudesta tai kestävyydestä en ole täysin varma. Hyvälaatuiset langat ovat mielestäni liian arvokkaita työlle, joka on lähtökohtaisesti kehnosti toteutettu, tai muusta syystä vaarassa ajautua kaapin perälle. 

_dsc2390.jpg

Eniten neulomisessa kiehtovat langat. Valikoimat täynnä värisävyjä, joista pidän. Harmaata, ruskeaa, luonnonvaaleaa, pehmeitä ja murrettuja sävyjä. Lankakerät ovat itsessään hyvin kauniita, toisinaan niihin ei haluaisi edes kajota. Mitä pehmeämpi, sen kutsuvampi.

Usein lankahankintoihin liittyy myös herkkä ajatus kuvitteellisesta lopputuloksesta…harvemmin se ainakaan minulla täysin toteutuu. Tehdyn työn ja puikkojen kangettamien sormien jälkeen on usein hyvinkin valmis pieniin mielikuvamyönnytyksiin.

_dsc2337.jpg

_dsc1951.jpg

_dsc2339.jpg

Viime syksynä hankin kirjan Palmikoita puikoilla (Watterson, Tammi 2012). Olin miettinyt vastaavanlaisen tekniikka- ja mallineulekirjan hankkimista jo pitkään. Vasta kun törmäsin tähän yksilöön, tuntui se heti omannäköiseltä. Monet opaskirjat, joita olen kirjakaupoissa selannut, ovat olleet kooltaan paljon pienempiä ja ulkoasultaan räiskyvän värikkäitä. Ehkä jopa hieman hankalalukuisia juuri pienen koon ja asiasisällön laajuuden vuoksi.

_dsc2360-tile.jpg

Lukijalle tämän tyylisissä kirjoissa esitettävien, joillekin tietyille tuotteille luotujen ohjeiden, tarpeellisuus on aina vähän niin ja näin. Hieman kausi- ja trendiluontoisiakin tällaiset valikoidut ohjeet mielestäni ovat. Kyseisessä opuksessa valmiita neuleohjeita on mukavan maltillisesti, ne noudattavat nykyaikaista linjaa ja ovat pääosin sisustustuotteille suunniteltuja. Esimerkkinä vaikka nuo neulotut koristetyynynpäälliset, joita on ollut esillä monissa sisustuslehdissä ja blogeissa viime vuosina.

1_dsc3132_0.jpg

_dsc2393.jpg

1_dsc3125.jpg

Jospa saisin valmiiksi jotakin yhtä kaunista ennen kevään koittoa.

Vähän muutakin kuin tuota peruspalmikkoa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *