#iamlifted

Joy of balance

Odotin innolla tammikuun puoliväliä jolloin edessä oli vuoden ensimmäinen Lifted Fit valmennus. Tiedossa olisi kahdeksan viikon kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus, joka keskittyy ravintoon, treeniin, mieleen, sosiaalisuuteen, sekä palautumiseen ja stressinhallintaan. Tämä on viides kerta, kun osallistun kyseiseen valmenukseen ja se on aina toiminut itselleni loistavana boostina tarkastella treenin, palautumisen ja ravinnon suhdetta. Tällä kertaa omat lähtökohdat valmennukseen ovat kuitenkin todella erilaiset kuin aiemmilla kerroilla. Ensinnäkin tarvitsin lääkäriltä luvan osallistumiseen, mikä onneksi heltisi siitä huolimatta, että samaan aikaan alkoivat sädehoidot. Lisäksi tällä kertaa en tee valmennusta yksin, vaan myös Marko on mukana valmennuksessa, eli paras sosiaalinen tuki löytyy jo kotoa! 

 

Sairasloman jälkeen lähdin nyt mukaan valmennukseen ajatuksella, että tämä kahdeksan viikon jakso on startti takaisin säännöllisten treenien pariin. Jokaisella aikaisemmalla kerralla olen valinnut itselleni jonkin osa-alueen, johon olen panostanut ja tällä kertaa valitsin treenin ja palautumisen tärkeimmiksi painotusalueiksi. Valmennusta on nyt takana viikon verran ja fiilikset ovat vähän turhankin innokkaat. Ensi viikolla pitääkin keskittyä vielä paremmin uneen ja palautumiseen. 

Ensimmäisellä viikolla otettiin aloituskuvat ja mitat, asetettiin tavoitteita ja kirjattiin niitä ylös. Omat tavoitteet kirjasin paperille ja tein ne seuraavalle kahdeksalle viikolle, puolelle vuodelle, sekä vuoden päähän. Tällä viikolla tehtiin myös alkutestit, joiden avulla voidaan mitata kehitystä valmennuksen edetessä, ja miksei vaikka myöhemmin valmennuksen jälkeenkin itsenäisesti. Ravintopuolella käytiin läpi ravitsemuksen perusteita ravintoluennoilla ja saatiin myös ravinto-ohjelma resepteineen seuraavalle neljälle viikolle. 

 

Alkutestien lisäksi ohjelmassa oli kaksi kehonpainotreeniä ja yksi kehonhuolto. Perjantaina oli mahtava tilaisuus käydä treenaamassa Liftedin porukan kanssa livenä Maria01 yhteisötilassa. Tällä kertaa treenattiin eläinliikkeillä, ja hauskaa riitti. Ihan huomaamattaan tuli tehtyä kovemmilla sykkeillä kuin ajattelinkaan! Näitä ilmaisia kehonpainotreenejä on tulossa kevään aikana lisää. Ohjelmassa olleet viikonlopun treenit korvasin hiihdolla, sillä pitihän se päästä koeajamaan joulun alennusmyynnistä hankitut luistelusukset, kun etelään viimein saatiin ladut. Kun kolmekymppisenä aloittaa uuden lajin harjoittelun, niin tuntee ittensä kyllä todella kömpelöksi aluksi! En ole siis koskaan aikaisemmin hiihtänyt luistelusuksilla, ja ihan perusteista sai lähteä liikkeelle. Kropassa tuntee tehneensä jotain uutta ja kehonhuollot ovat olleet iltaisin tarpeen.  

Valmennuksessa oli jo ensimmäisellä kerralla paljon itselleni tuttua asiaa, mutta olen joka kerta oppinut uutta, sekä kokenut perusteiden kertaamisen hyödylliseksi. Lisäksi Fitistä on saanut valtavasti tsemppiä omien tavoitteiden saavuttamiseksi niin valmentajilta, kuin kanssavalmennettavilta. Valmennuksen materiaalit ovat Campwire-alustalla ja lisäksi osallistujilla on oma Facebook-ryhmä, missä osallistujat voivat fiilistellä valmennuksen etenemistä. Heti ensimmäisestä viikosta lähtien kokemusten jakaminen ja keskustelu onkin käynyt vilkkaana.

Samalla kun aloitin valmennuksen ja säännöllisen treenin, alkoivat myös sädehoidot, joita on yhteensä 18 kertaa, viitenä päivänä viikossa. Hoito itsessään on nopeaa ja kivutonta, mutta siitä voi aiheutua väsymystä ja paikallisia ihoreaktioita hoidettavalla alueella. Sädehoitoa on nyt takana viikko ja ehkä pientä väsymystä on havaittavissa. Ensimmäisestä hoidosta lähtien hoidettavaa rintaa on iltaisin kuumottanut, mutta vielä ei onneksi ole tullut varsinaisia palovammoja. Ihon hyvinvoinnin edistämiseksi miulla on käytössä sädetettävän alueen ihon hoitoon Puhdas+ Beauty Oil - Deep moisturising Body Oil, ja sillä olen saanut ihon pysymään ehjänä ja siistinä. Iho on elimistön suojakilpi, joten sen terveydestä huolehtiminen on sädehoidon aikana ensisijaisen tärkeää muun muassa infektioiden estämiseksi. Yleensäkin suosin ihonhoidossa luonnonmukaisia, parabeenittomia, mineraaliöljyttömiä ja alkoholittomia tuotteita. Sain Syöpäklinikalta ohjeen myös ihoa hoitavaan suolahauteeseen, mutta kirjoitan siitä lisää, jos sille tulee tarvetta.

Tulevissa kirjoituksissa tulen palaamaan Lifted Fit -valmennuksen etenemiseen ja sen anteihin. Toivottavasti sädehoidot sujuvat hyvin ja iho terveenä, että voin suorittaa valmennuksen loppuun terveenä.

Kommentoi