Ladataan...
J´s Neverland

Isänpäivä lähestyy, mainoksia isänpäivä lahjoista tupsahtaa milloin missäkin eteeni. Ennen nämä mainokset ahdistivat minua, koska ei ole enää neljään vuoteen ollut ketään jolle lahjoja ostella. Ei ole minun lapsellakaan. Hän on aina tehnyt isänpäiväkortin ukille. Sen jälkeen kun ukki menehtyi jäljelle ei jäänyt ketään miestä jolle korttia askarrella tai isänpäivälahjaa antaa. Kenelle sitten kortin antaa? Tekeekö korttia ollenkaan? Mitä kortissa lukee?  Kannattaako isänpäivää ollenkaan juhlia?

Juhlimme isänpäivää, lapseni koulussakin kortti askarrellaan, kortissa lukee "Äidille", ei muuta. Tiedän silti mitä varten kortti on tehty.  Hän saa osallistua koulussa kortin tekoon, eikä väliä vaikka kortissa ei lukisi mitään tai lukisi vaikka isälle. En tästä mieheksi muutu, mutta fakta on se että olen äiti sekä isä lapselleni. Tiedän etten voi olla ikinä kuin isä lapselleen tai täysin täyttää niitä saappaita, mutta olen jotain muuta...ehkä jopa jotain vielä enemmän! Kyllä, juhlimme isänpäivää, sytytämme kynttilän ukkien muistolle ja iloitsemme kaikkien maailman isien puolesta! Lopulta se ei ole isätön isänpäivä, se on äidillinen isänpäivä. Meidän päivä, eikä mikään enää ahdista tässä päivässä.

 

 

"The most important thing in the world is family and love."

~John Wooden

 

~J

Ladataan...
J´s Neverland

Kävimme tänään poikani kanssa kävelyllä ja samalla päätin kuvata tätä upeaa luontoa. Rakastan syksyä ja kaikesta mitä siihen liittyy! Tykkään viileästä ilmasta, väreistä, kerrospukeutumisesta ja villasukista. Luonto on kaunis ja ilmassa tuoksuu raikkaus (ja meillä päin karkin tuoksu). 

©Jasilyn

Mikä teistä on parasta syksyssä?

Hyvää syksyä kaikille!

 

~J

Ladataan...
J´s Neverland

Itselläni taas puskee matkakuumetta, etenkin tällä kylmällä kevätsäällä houkuttelisi vielä enemmän lähteä pakoon jonnekin rannalle lämpimään. Minulla on tavoitteena käydä melkein jokaisessa maassa. Olen päättänyt ensin käydä euroopan läpi jonka jälkeen voi siirtyä Euroopan ulkopuolelle ja kaukomaihin. Minulle matkustaminen on keino paeta arkea, sivistää itseäni, tutustua uusiin kulttuureihin, kokea uusia asioita ja intohimo. En koe matkustamista pakolliseksi, mutta miksi en lähtisi kokemaan ja näkemään maailmaa jos on mahdollisuus? Enkä koe että matkustaminen tulisi olla tapa hehkuttaa elämäntyyliä tai täyttää instagram matkakuvilla. 

Miksi sitten kannattaa matkustaa? 

Matkustaminen sivistää. Kyllä, matkustamalla näkee ja kokee eri kulttuureja, kehittää kielitaitoa ja oppii millaista on eri maissa. Kaikkea kun ei voi vaan lukea kirjoista tai nähdä netistä, ne tulee kokea ja nähdä. 

Näet ja koet uusia asioita. Matkustaessa näkee ja kokee uusia asioita mitä ei välttämättä omassa maassa pääse kokemaan. Uusia eläimiä, kasveja, ruokia, juomia, maisemia, elämyksiä yms. Ties vaikka pääset Havajilla surfailemaan, näet Afrikassa leijonan tai vaikka suutelet rakasta Eiffeltornin edessä! Jo itse lentäminen on elämys! 

Uusien ihmisten kohtaamiset. Matkustaessa törmää välttämättä uusiin ihmisiin, mutta hyvällä tuurilla näistä voi kehittyä vaikka lomaromanssi tai vaikka löytää uuden ystävän. Oma isäni löysi vaimonsa (äitini) matkustaessaan ;) Matkakumppanin kanssa välit syvenevät ja yhdessä jaettu ilo on aina kivempaa.

Muistot. Matkoista jää aina muistoja jota voi sitten kiikkustuolissa muistella. Näitä muistoja ei saa kotona sohvalla istuen, maailmaa tulee nähdä ja kokea.  Nämä on ainutlaatuisia. Mielummin muistelet mitä tulikaan tehtyä kuin mitä jätit tekemättä! 

Miksi en matkusta.

Se on kallista. Matkustaminen maksaa, kyllä. Mikään ei ole ilmaista tässä maailmassa. Matkustamiseen voi käyttää niin paljon rahaa kuin haluaa tai niin vähän rahaa kuin pystyy. Matkustaa voi hyvinkin pienellä budjetilla mutta itse olen huomannut että minimibudjetilla on melko ärsyttävää mennä...aina joutui laskemaan paljon mikäkin maksaa. Matkakohteita on monia mistä voi valita omaan budjettiin sopiva kohde. Kannattaa vertailla hintoja eikä tyytyä ensimmäiseen vaihtoehtoon. On monia nettisivuja josta voi löytää hyviä tarjouksia esim. lentodiilit.fi sivusto. Voi ottaa pakettimatkan tai maksaa lennot ja hotellin erikseen. Hotellin sijasta voi mennä hostelliin, sohvasurffailemaan, telttailemaan tms. On halpalentoyhtiöitä esim. Ryanair, Blue1. Lentojen/hotellien hinnat voivat vaihdella päivän, vuodenajan, kellonajan, nettisivun mukaan. Aina kannattaa vertailla hintoja! Joskus itse matkat taas voi maksaa paljon, esim. Thaimaahan voi maksaa helposti pari tonnia mutta eläminen on edullista. Se on on aina omista tarpeista kiinni millaisen matkan haluaa ja paljon siihen haluaa käyttää.

Ei ole rahaa. Matkustamiseen tarvitsee rahaa mutta ei tarvitse olla lottovoittaja. Aina voi säästää, voi vähentää ulkona kahvittelua ja syömistä. Voi laittaa joka viikko tai kuukausi jotain syrjään. Voi laittaa turhia tavaroita kirpputoreille myyntiin. Voi tarjota palveluksia tutuille, esim. lastenhoitoa, pihanhoitoa, koirien kävelyttämistä.  Moni ei jaksa käydä säästämään mutta jos vaikka vuoden ajan säästää matkaa varten, lupaan se on sen arvoista. 

Ettei vaan sattuisi mitään. Moni pelkää pahinta. Jos käykin jotain. Jos vaikka laukku katoaa, rahat loppuu, passi varastetaan, joudut putkaan, sairastut, tsunami iskee tai jopa kuolet sinne. Tottakai mitä vain voi käydä mutta niin voi käydä ihan kotimatkallakin. Omalla toiminnalla ja järjen käytöllä voi minimoida riskit. Ei matkusta kriisialueille, ei kulje passi taskussa, ei pidä kaikkia rahoja samassa paikassa,  ei kuje yksin pimeässä ym. Kannattaa mm. hoitaa rokotukset kuntoon, ostaa matkavakuutus, tehdä matkailmoitus, ota passista kopio sähköpostiin, ota selvää etukäteen kohteesta, käyttäydy maassa maan tavalla ja kunnioita heidän lakeja. Kumminkin maalaisjärjellä pääsee pitkälle!

Lopulta lentäminen on yksi turvallisempia tapoja matkustaa. Suurinosa onnettomuuksista tapahtuu kotona tai kodin läheisyydessä. Jopa moni ihminen kuolee omaan kotiinsa, saunan kuumuuteen kuolee vuosittain 30 - 40 ihmistä. Näinköhän kannattaa saunaankaan mennä ettei vaan sattuisi mitään

Suosittelen edes kerran elämässä kokeilla matkustamista. Maailma on iso ja elämä lyhyt. Mailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa että kannattaa poistua oman kaupungin tutusta ympäristöstä. Mitä siinä menettää? Et tiedä jos et edes kokeile. Itse haluan nähdä maailmaa, jos aina pelkää niin voi menettää jotain hienoa. Jos aina vain pelkää, ei kohta voi mennä minnekään. Pelko voi lamaannuttaa ja jopa pysäyttää. Älä pysähdy, älä pelkää, hyppää kohti tuntematonta mutta varoitan..se voi aiheuttaa riipuvuutta. 

 

"Courage is found in unlikely places." ~J.R.R Tokkien

 

 

-J

Pages