Mitä tänään syötäisiin?
Ruoka on mulle intohimo ja rakkaus. Pyrin tekemään jokaisesta ateriasta pienen juhlan, jossa erilaiset maut, tekstuurit ja värit tanssivat keskenään harmoniassa.
Teen yleensä joka päivä kaksi lämmintä ruokaa erikseen. En tykkää tehdä suuria saavillisia ruokaa, jota sitten söisin viikon ajan, koska ruoan monipuolisuus on mulle tärkeää. Joskus tulee toki tehtyä makaroonilaatikko tai kasvissosekeitto, josta syön useamman kerran, mutta pääasiassa yritän syödä joka päivä jännittävästi ja monipuolisesti.
Ruokavalioni selkärankana ovat kasvikset, joita syön runsaasti. Eläinkunnan tuotteista käytän maitotuotteita, munia ja kalaa, mutta kaikkia pyrin käyttämään aika vähän ja usein jääkaapistani löytyy myös soijajukurttia ja mantelimaitoa korvaavina tuotteina.
Pyrin syömään puhtaasti, monipuolisesti ja mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Luomua ostan toisinaan, mutta aina siihen ei ole varaa. Olin vuosia sitten laktovegetaristi, mutta jostain syystä olo oli fyysisesti vähän huono. Oli myös ikävä mennä kylään mihinkään, kun tarjolla oli aina lähinnä kurkkua ja tomaattia pääruoaksi. Myös ravintoloissa joutui usein tyytymään huonoon annokseen. Tämänhetkinen kalaa sisältävä ruokavalio on minulle kaikkein parhain ja armollisin, siinä kroppa ja mieli voi hyvin.
En pitkitä tätä alkulöpinää yhtään enempää vaan annan kuvien kertoa, kuinka täällä syödään :-)
Kuvien rajaus on vähän kummallinen ja jotkut ovat ihan vinksin vonksin, koska latailen näitä instagramiin, jolloin rajauksen pitää olla tietynlainen. Toivottavasti se ei kauheasti häiritse!
Riisiä ja kasviksia kookosmaidossa
Kermaperunoita, parsaa ja lohimedaljonki
Hunajamarinoitua tofua, parmesan-kuorrutettua parsaa ja currykuskusta.
Kikhernehampurilainen
Mustikkaiset spelttibanaanipannukakut jogurttikastikkeella
Munakaspitsa
Mustikka- ja mansikkabanaanijäätelöä
Spirulina spelttipastaa ja lohikastiketta
Kasvispitsa täysjyvätortillaan
Kotitekoiset nachot ja salaattiwrappi
Suklaa- ja vanilja banaanijäätelöä, raakaruokapatukalla ja tummalla suklaalla.
Bataattisosekeitto pähkinöillä, srirachalla ja creme fraichella
Suklaaganache-piiras ja vadelmacoulista