Kiinalaisittain

//www.youtube.com/embed/GvljwypjKMo

 

Päivä ruuaksi kokkailin juustokanaa. Meillä on sitä melko usein ja iskä tekee sen jokakerta. Olen jo vähän ehkä kyllästynyt siihen… Päätin sitten ruinata kokkausvuoron iselleni, jotta saisin ruuasta erilaista. Tottahan se on että ruuantekijää pitää välillä vaihtaa, jottei ruoka maistu samalta. Koska tapanani on aina vähän soveltaa ohjeita oli ruoka mikä hyvänsä tai leivonnainen kuinka täydellisen makuista. Alapuolella oma sovellukseni ohjeesta.

 

Ainekset:

2 pak  marinoitua broilerin fileesuikaleita 

pieniksi pilkottua sipulia                        

2 rkl öljyä                                               

2 tl currya tai kurkumaa                           

4dl vettä                                                  

ananas purkin mehu (n.1dl)                       

2 tl paprikajauhetta                                  

pientä valkosipulin kynttä                     

1/2 tl suolaa                                          

reilu ripaus kanamaustetta

reilusti yrttisekoitusta    

3/4 pak valio koskenlaskia perinteistä (punainen pakkaus)

tai voimakasta (musta pakkaus)    

 

Ruskista broileri suikaleet ja sipuli öljyssä.

Lisää curry tai kurkuma ja sekoita hetki.  

Lisää vesi, ananasmehu, muut mausteet ja

kuutioitu juusto. Kuumenna sekoittaen.    

Laita riisi vesi kiehumaan. juusto sulaa      

sillävälin.

some text

                                                

Basmati riisi:

Tee basmati riisi kastikkeen hautuessa.  

Ohje löytyy riisi pakkauksen kyljestä.   

Sekoita kiehuvaan veteen hieman oliivi öljyä

ja reilu ripaus kuivattua timjamia.          

(Basmati riisi on ”tönkköä” joten se pysyy

myös puikoissa)

some text

                               

Ananas purkin ananakset voi paloitella vihreän salaatin joukkoon, joka raikastaa kokonaisuuden.

some text

                                                 

Juomaksi käy ihan arkinen maito.                                                                                                                                                 

Jos haluaa hifistellä, niin kannattaa syödä puikoilla. Se on terveellistä, koska ei tule ahmittua ruokaa ja se on hauskaa. Aikaa jää      

myös jutustelulle, kun yrittää saada riisin pysymään puikoissa. Servetit tuovat myös mukavaa juhlavuuden tuntua myös tavallisena    

sunnuntaina.

some text

P.S. Hyvää ruokahalua muruset <3                                                                                            

 

   

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma