Jäässä jäällä
//www.youtube.com/embed/GvljwypjKMo
Päivä ruuaksi kokkailin juustokanaa. Meillä on sitä melko usein ja iskä tekee sen jokakerta. Olen jo vähän ehkä kyllästynyt siihen… Päätin sitten ruinata kokkausvuoron iselleni, jotta saisin ruuasta erilaista. Tottahan se on että ruuantekijää pitää välillä vaihtaa, jottei ruoka maistu samalta. Koska tapanani on aina vähän soveltaa ohjeita oli ruoka mikä hyvänsä tai leivonnainen kuinka täydellisen makuista. Alapuolella oma sovellukseni ohjeesta.
Ainekset:
2 pak marinoitua broilerin fileesuikaleita
2 pieniksi pilkottua sipulia
2 rkl öljyä
2 tl currya tai kurkumaa
4dl vettä
ananas purkin mehu (n.1dl)
2 tl paprikajauhetta
5 pientä valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
reilu ripaus kanamaustetta
reilusti yrttisekoitusta
3/4 pak valio koskenlaskia perinteistä (punainen pakkaus)
tai voimakasta (musta pakkaus)
Ruskista broileri suikaleet ja sipuli öljyssä.
Lisää curry tai kurkuma ja sekoita hetki.
Lisää vesi, ananasmehu, muut mausteet ja
kuutioitu juusto. Kuumenna sekoittaen.
Laita riisi vesi kiehumaan. juusto sulaa
sillävälin.
Basmati riisi:
Tee basmati riisi kastikkeen hautuessa.
Ohje löytyy riisi pakkauksen kyljestä.
Sekoita kiehuvaan veteen hieman oliivi öljyä
ja reilu ripaus kuivattua timjamia.
(Basmati riisi on ”tönkköä” joten se pysyy
myös puikoissa)
Ananas purkin ananakset voi paloitella vihreän salaatin joukkoon, joka raikastaa kokonaisuuden.
Juomaksi käy ihan arkinen maito.
Jos haluaa hifistellä, niin kannattaa syödä puikoilla. Se on terveellistä, koska ei tule ahmittua ruokaa ja se on hauskaa. Aikaa jää
myös jutustelulle, kun yrittää saada riisin pysymään puikoissa. Servetit tuovat myös mukavaa juhlavuuden tuntua myös tavallisena
sunnuntaina.
P.S. Hyvää ruokahalua muruset <3