Yrttikuutiot

Kesän aikana puutarha rehotti ja yrttejä riitti oman perheen tarpeisiin, ystäville ja naapureille jaettavaksi. Suurimmaksi osaksi yrtit kuivattiin lasipurkkeihin, mutta loppusyksystä, kun yrttilaatikot pursuilivat, tein pakastettavia yrttikuutioita talvea varten. Kuutiota on kätevää laittaa mihin tahansa ruokaan ja ne tuovat tuoreita makuja talven keskelle.

Kuutiot on super helppo tehdä ja raaka-aineita tarvitsee vain kaksi:yrttejä ja laadukasta oliiviöljyä.

Tällä kertaa laitoin minttua, sitruunamelissaa, persiljaa, timjamia ja salviaa. Ladoin yrtit varsineen tehosekoittimeen ja lisäsin öljyä. Kun tehosekoitin oli päällä, lisäsin kannessa olevasta aukosta öljyä sen verran lisää, että yrtit menivät soseeksi.

Soseuttamisen jäljeen ladoin massan jääpalavuokaan ja pakastin. Kun kuutiot olivat jähmettyneet, siirsin ne minigrip pussiin.

Näitähän toki voi tehdä ympäri vuoden kaupasta ostetuista yrteistä. Ja kun ohje on helppo jaksaa se inspiroida tekemiseen.

Kiitos kun olet, jätäthän kommentin päivääni piristämään.

-E-

hyvinvointi tutoriaalit ruoka-ja-juoma piha-ja-puutarha
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.