Iso pullataikina
Mun ”salaisuus” pullataikinan tekoon on niinkin yksinkertainen kuin, vesi. Muutaman kerran olen yrittänyt saada hyviä pullia aikaiseksi maitoon tehtynä, mutta ei onnistu mulla. Kaikista pehmeimmät ja isoimmat on onnistunut kun tekee taikinan veteen.
Yleensä teen taikinan vähän summassa, joten esimerkiksi jauhoja saattaa mennä hieman enemmän tai vähemmän.
Taikinaa tulee isompi määrä tällä ohjeella, koska teen kerralla aina enemmän pakkaseen, joten jos haluat tehdä pienemmän määrän, puolita ainekset. 🙂
PULLATAIKINA:
1l käden lämpöistä vettä
100g hiivaa
2 munaa
3dl sokeria
8g kardemummaa (n. 2rkl)
3tl suolaa
200g sulaa voita
N. 30dl vehnäjauhoja
- Murenna hiivat isoon kulhoon, lisää lämmin vesi ja sekoita.
- Lisää kananmunat.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma .
- Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista pikkuhiljaa ja lisää sitten sula voi sekaan.
- Lisää loput jauhot.
- Anna taikinan kohota reilu puoli tuntia.
Itse laitan jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista helposti, eikä jää kiinni.
Paista pullia kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Normaalissa uunissa n. 220 asteessa.
Vinkki:
☆ jos teet korvapuusteja, hyvänä täytteenä käy pelkästään valion uusi kanelikreemi!