Ajatuksia ostolakosta

Kuten olenkin jo kertonut blogissani, aion tänä vuonna kiinnittää erityistä huomiota ostosten rajoittamiseen. Tällä hetkellä vaatteiden ostolakkoon luomani säännöt (3 uutta, 3 käytettyä ja 3 pakollista ostosta sallittu) tuntuvat jopa löyhiltä. Tarvitsenko vaatekaappiini muka yhdeksän vaatetta/asustetta lisää? Todennäköisesti en. Todellisuudessa tarvitsen ainoastaan ulkohousut ja aurinkolasit. Ulkoiluhousuja olisin tarvinnut jo tänä talvena, mutta raskausvatsan vuoksi en ole viitsinyt ostaa niitä vielä. Aurinkolasit vetelivät jo viime kesänä viimeisiään palveltuaan edelliset kuusi vuotta. Kaikki muu ”tarvitsemani” on enemmän tai vähemmän vain haluamista. Mielenkiinnolla odotan, miten vaatekaappini käy!

Kynttilä ja kukat odottivat minua babyshowereillani. Otin kaikki mahdolliset koristeet talteen tulevia ristiäisiä varten.

Tekisi mieli laajentaa ostolakko myös kaikkiin muihin tuotteisiin. Ainakin aion pitää tarkkaa kirjaa itselleni ostamistani tavaroista. Kulutustuotteita tulen toki ostamaan edellisen loppuessa, mutta muuten ylimääräisen tavaran haaliminen ei kiinnosta, enkä edes keksi yhtään tarvetta tällä hetkellä.

Kulutustuotteiden kohdalla voisin kuvitella, että tulen ostamaan tänä vuonna muutaman deodorantin, kasvovoiteen, meikkivoiteen, meikinpoistoaineen, aurinkorasvan ja suihkusaippuaa edellisten loppuessa. Olen jo vuosia käyttänyt pääsiasiassa luonnonkosmetiikkaa, jonka koen normikosmetiikkaa eettisemmäksi vaihtoehdoksi. Meikkaan myös melko vähän, joten tuotteet kestävät minulla yleensä suht pitkään. Esim. shampoopullo kestää minulla yli vuoden, sillä pesen hiukseni vain kerran viikossa shampoolla. Kiinnostavaa kuitenkin seurata, kuinka paljon todellisuudessa ostankaan kosmetiikkaa vuoden aikana. Nyt olen ostanut deodorantin ja huulirasvan tammikuun aikana.

Kirjasto on yksi parhaista keksinnöistä. Kaikkea ei tarvitse omistaa itse.

Tällä hetkellä tuntuukin siltä, että voisin yrittää olla koko vuoden ostamatta (lähes) mitään itselleni. Tarkoitus ei ole haista hieltä loppuvuotta tai virkata alushousuja itselleni entisten hajotessa, mutta toivon lakon kuitenkin tuovan todellista haastetta ja herättävän uusia ajatuksia kuluttamisesta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *