Vaatteiden karsiminen väliaikaisessa elämäntilanteessa

Vauva syntyi helmikuun alussa. (Hän on ihana.) Heti sairaalasta kotiuduttuani heitin raskausvaatteet kirppispussiin. Vaatteiden karsiminen ei ole kaikkein helpoin homma raskaana ollessa tai heti sen jälkeen. Tällä hetkellä elämäntilanteeni sisältää väliaikaisuuksia, jotka tulee ottaa huomioon vaatekaappia karsiessa.

Ensinnäkin raskaus on hyvin ohimenevä vaihe. Esikoiseni on nyt vajaa 2- vuotias, joten minulla oli jäljellä kaikki edellisen raskauden vaatteet. En joutunut ostamaan mitään uutta kuopuksen raskautta varten. Sen sijaan aloin toden teolla kyllästyä niihin samoihin vaatteisiin, joissa vietin jo toisen raskausaikani lyhyen ajan sisällä. Minulla oli käytössä hyvin minimalistinen ”raskausvaatekapseli”: yhdet raskausajan farkut, yhdet sukkahousut ja yhdet urheilulegginsit. Päälle mahtuvia mekkoja oli muutamia, neuleita/collegepaitoja pari ja muutama aluspaita. (Väkisinkin alan miettimään, kuinka nopeasti kyllästyisin, jos ”oikea” vaatekaappini olisi yhtä minimalistinen.)

No, raskauden jälkeenhän ei pompata suoraan kaikkiin vanhoihin vaatteisiin, vaan imetys rajoittaa pukeutumista yllättävän paljon. Minulla on tallella muutamia varsinaisia imetysvaatteita ja useita imetykseen sopivia vaatteita. Kaivoin eilen esiin osan niistä vaatteista, jotka olin laittanut raskausajaksi pois näkyviltä. Yhtäkkiä vaatekaapissani onkin paljon kivoja vaatteita, joita en ole pitkään aikaan voinut käyttää. Toki edelleen pois käytöstä ovat esim. monet mekot, jotka eivät vain ole käytännöllisiä imettämiseen.

Kotiäitinä en tarvitse samanlaisia vaatteita kuin työelämässä. Minulla on useita vaatteita, joita käytin työelämässä, mutta en ole käyttänyt nyt näiden kahden kotiäitivuoden aikana kertaakaan. En kuitenkaan viitsi heittää niitä vielä pois, koska ne ovat kivoja ja tulevat taas jossain vaiheessa tarpeeseen. Toivottavasti mahdun niihin siinä vaiheessa. Sekään ei ole itsestäänselvää.

On siis elämäntilanteita, joissa ei välttämättä käytä tai tarvitse osaa vaatteistaan, mutta niitä ei silti kannata heittää pois vain karsimisen vuoksi. Työelämään palaaminen on väistämättä edessä jossain vaiheessa, enkä halua siinä vaiheessa joutua uusimaan koko vaatevarastoani. Raskauden alussa olin myös iloinen siitä, että olin säilyttänyt ne muutamat hankkimani raskausvaatteet. Nyt kuitenkin tiedän, etten tule niitä suurella todennäköisyydellä enää tarvitsemaan, joten tässä vaiheessa ne saavat jatkaa matkaa jonkun toisen raskausvaatekaappiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *