Kookoskvinoapuuro

WP_20140302_11_02_16_Pro.jpg

 

Kvinoa, eli Quinoa on mukava lisuke ruokaan tai salaattiin, hieman couscousin tai riisin tapaan. Mutta tämäpä on hirmuisen kätevä erikoisruokavaliota noudattaville, koska kvinoa on luontaisesti gluteeniton. Ja sisältää aimo annoksen proteiinia, joten tästä saa tehtyä esimerkiksi luontaisesti gluteenittomalle sekä vegaanille samaan syssyyn ruokaa.

Itse ihastuin kookospuuroon, kvinoaan tehtynä. Pari päivää meni tässä taannoin totaalisesti sängynpohjalla sairastaessa, mutta tämän puuron jaksoin tehdä ja se antoikin mukavasti mahantäytettä.

WP_20140302_11_01_18_Pro20140302190820140308164608.jpg

Kookoskvinoapuuro

1 dl kvinoaa

1 rkl siemeniä (auringonkukansiemenet sopivat loistavasti)

3 rkl kookoshiutaleita

3 dl kookosmaitoa 

ripaus merisuolaa

1 tl kookosöljyä

+ päälle marjoja, siemeniä

Lisää kattilaan kvinoa, siemenet, kookoshiutaleet ja kookosmaito. Keitä niin kauan, että hiutaleet puuroutuvat. Lisää joukkoon ripaus suolaa, kookosöljyä ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile marjojen, hedelmien ja pähkinöiden kanssa. Alkuperäisen ohjeen bongasin täältä http://www.lily.fi/blogit/uusia-tuulia/kookoskvinoapuuro

Puurosta tuli itsellä aika tuhtia tavaraa, joten vettä saa toki lisätä, mikäli puuro tuntuu liian paksulta. 

Koti Ruoka ja juoma

Viherpastaa

Tutustuin tässä taannoin työn puolesta uutuuksiin itselleni (noloa, mutta olen ollut ihan tietämätön näistä herkuista), eli mustakaaliin ja lehtikaaliin. Nämä kaksi kaalia ovat sellaiset superfoodit, että heikompia hirvittää. Näistä saa aimo annokset c- vitamiinia, kalsiumia, karoteenia ja proteiinia. Ja mikä itselle parasta, nämä pitävät kauniin värinsä myös paistaessa, joten näitä kannattanee käyttää reippaasti siis paistoksissa myös.

WP_20140327_12_46_12_Pro (1).jpg

 

Siinä pannulla on molempia kaaleja sekä kaveriksi heitin mukaan vielä viipaloituja jumbosieniä. Tähän kun lisää kermaa (tavallinen kerma, kaurakerma, soijakerma jne) saa mitä parhaimman kastikkeen pastalle!

InstagramCapture_df5113be-3e69-4958-aeae-a061cce84cd7_jpg.jpg

Alle laitoin isot lehdet roomansalaattia (romaine), ähkyturvotusta välttääkseni keitin maissipastaa ja päälle tätä herkkukastiketta. Oli muuten mielettömän ihana nautinto! Jopa vannoutunut lihansyöjämieheni tuli ronkkimaan annostani ja lupauduin tekemään hänelle omansa. Eilen oli mielessä laittaa myös muutama pähkinä tähän päälle, mutta nälkä vei voiton ja pähkinät jäävät seuraavaan kertaan.

Koti Ruoka ja juoma